Başkan, ''Kadına Şiddet İnsanlık Suçudur'' - Son Dakika
Güncel

Başkan, ''Kadına Şiddet İnsanlık Suçudur''

Başkan Karaosmanoğlu, Dünya Engelliler ve Kadına Şiddetine Hayır amaçlı bir yürüyüş gerçekleştirdi

07.12.2015 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'de sosyal konulara farkındalık oluşturma ve sağlıklı yaşam kültürüne katkıyı amaçlayan yürüyüş organizasyonları, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun katılımlarıyla sürmeye devam ediyor. Engelliler ve kadın şiddetine hayır amaçlı yürüyüş, güney terminalinden Mariana sahiline kadar sürdü.

HİÇBİR İNSANI ÖTEKİLEŞTİREMEYİZ

Sivil toplum kuruluşları ve resmi kurumlarının katıldığı yürüyüş öncesi bir konuşma gerçekleştiren Başkan Karaosmanoğlu, "Engellilere her türlü hizmeti vermek noktasında çalışıyoruz. Bu noktada STK'larla birlikte ortak çalışmalar yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Engelli Vatandaşlarımız sosyal hayatın merkezinde olacakmış gibi onlara hizmet sunma konusunda var gücümüzle çabalıyoruz. İnsanlık suçu olarak değerlendirdiğim kadına şiddetle hepimiz mücadele edeceğiz. Kadınlarımızı öncelikle insan olarak sonrada hepsi anne ve anne adayları oldukları için el üstünde tutmalıyız. Toplumda kimseyi ötekileştirme lüksümüz yok. Bizlerin en önemli görevi bu sorunlarla ilgili sosyal projeler üretmek olmalıdır" dedi.

TURUNCU RENK "KADINA ŞİDDETİN HAYIR"IN SİMGESİ OLDU

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kocaeli İl Müdürü Bekir Yümnü, İzmit Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Asuman Sert, Engelliler Meclisi Başkanı Nesrin Atar, AK Parti İzmit Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, Rehabilitasyon merkezlerinden Köseköy, Akmeşe ve Kartepe üyelerinin yanı sıra vatandaşlarda yürüyüşte hazır bulundu. Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol'ün de katılığı yürüyüşte, özellikle kadına şiddetine hayır demek için turuncu renkli balonlar gökyüzüne bırakıldı. Dünya Engelliler günü ve kadına şiddete dikkat çekmek için yapılan yürüyüşte Başkan Karaosmanoğlu ayrıca, "Aile içerisinde başta olmak üzere yaşantın her noktasında kadına yapılan şiddeti kabul edemeyiz. Bunun engellemek için başta eğitim olmak üzere her türlü tedbiri almalıyız. Şiddetin sadece fiziksel olarak göremeyiz. Kadınımıza yapılan psikolojik baskılarında karşısında durmalıyız" açıklamalarını yaptı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan, ''Kadına Şiddet İnsanlık Suçudur'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement