Başkan Karaarslan, güven tazeledi - Son Dakika
Güncel

Başkan Karaarslan, güven tazeledi

Başkan Karaarslan, güven tazeledi

Aydın 21. Bölge Eczacı Odası'nın 2019 yılı Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda mevcut başkan Sefa Karaarslan yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

29.09.2019 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın 21. Bölge Eczacı Odası'nın 2019 yılı Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda mevcut başkan Sefa Karaarslan yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Aydın 21. Bölge Eczacı Odası'nın 2019 yılı olağan Seçimli Genel Kurulu tamamlandı. Aydın Eczacı Odası'nın hizmet binasında gerçekleştirilen Ayhan Süer Arda'nın Divan Başkanlığı'nda gerçekleştirilen kongreye eczacılar yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kongrede, odanın çalışmaları slayt eşliğinde üyelere aktarıldı.

Genel kurulun ilk gününde konuşan Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan "Bizler halkımızın sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına özveriyle çalışan çok özel ve değerli bir mesleğin mensuplarıyız. Sağlık Bakanlığı'nın da tanımlaması ile Birinci Sınıf Sağlık Hizmetlerinin bir parçasıyız. Ancak yaşadığımız süreçler gerek ekonomik açıdan gerekse bürokratik açıdan hak ettiğimiz yeri hala alamadığımız gerçeğini de değiştirmiyor. Sermaye sağlık alanına karlılığını artıracağı bir pazar olarak bakıyor. Zincir eczaneyi denedi ama bizim karalı duruşumuzla bunu başaramadı ancak bundan tamamen vazgeçtiği de söylenemez. Şimdilik strateji değişikliği yaparak elimizden değerlerimizi birer birer alıyor. Mamalarla başlayan süreç, gıda takviyeleri veteriner ilaçlar, ilaçtan kozmetiğe geçerek pazara açılan ürünler ve en son kan ürünleri ile devam ediyor. Kan ürünleri konusunda gerek Türk Eczacıları Birliği, gerek bizler basın açıklamaları yaparak sürecin yanlışlığını ve eksikliklerini dile getirdik ancak henüz olumlu bir gelişme sağlandığını söyleyemiyoruz. Meslektaşlarımızın hakkını savunmak için var gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Odamızı Kurumsal olarak gerek ilimizde gerekse Türk Eczacıları Birliği nezdinde en iyi şekilde temsil etmeye özen gösterdik. Türk Eczacıları Birliği Komisyonlarına, düzenlenen çalıştaylara, Başkanlar Danışma Kurulu Toplantılarına, Bölgelerarası Toplantılara ve Kongrelere aktif olarak katılım sağlamak suretiyle Odamızın görüş ve önerilerini ifade ederek mesleğimizin gelişimine katkıda bulunmaya özen gösterdik" diye konuştu.

Bugün devam eden olağan genel kurulda tek liste ile seçime gidildi. Mevcut Başkan Sefa Kararslan yapılan seçim sonucunda yeniden başkan seçilerek güven tazelerken, yönetim ve denetim kurulu şu isimlerden oluştu.

Yönetim Kurulu'na Yüksel Şekerci, Ahmet Tolga Yılmaz, Salim Öyüş, Ayşen Yardım, İrem Gürsoy ve Ferit Şahinci, Denetleme Kurulu'na, Fatma Şeyda Yüksel, Mustafa Erdinç Eşiyok ve Tolga Özcan, Haysiyet Divanı'na Ömer Lütfü Altuntuğ, Rengin Güney, Birgül Uzel, Nezaket Ayık Ertuncay ve Fulya Gezginci, Büyük Kongre Delegeliği'ne Sefa Karaarslan, Yüksel Şekerci, Sıla Bölükbaş, İzzet Tanju Ülgen, Filiz Günver, Akcan Kurtulmuş ve İrfan Yiğit seçildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Karaarslan, güven tazeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tekstil ve Hammaddeleri Sektörü Türk Heyeti, Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu'na Katıldı
    16:41 Tekstil ve Hammaddeleri Sektörü Türk Heyeti, Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu'na Katıldı

    Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci ve beraberindeki heyet, Belçika'nın Brüksel kentinde düzenlenen Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu'na katıldı. Türk heyeti, etkinlikte iş insanları, politika yapıcılar ve uzmanlar ile temaslarda bulundu. Forumda döngüsel ekonominin önemi vurgulandı ve sektörün sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacak projeler üzerinde çalışmalar yapıldı.

  • GAÜN ve 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı arasında eğitim iş birliği protokolü imzalandı
    16:39 GAÜN ve 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı arasında eğitim iş birliği protokolü imzalandı

    Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı arasında eğitim iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı personele GAÜN Sürekli Eğitim Merkezi tarafından İngilizce eğitimi verilecek. Protokol, 5. Zırhlı Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erdin Kaya ile GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın tarafından imzalandı. Her iki kurum da protokolün hayırlı olmasını diledi.

  • Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder, Seçim Öncesi Toplantı Düzenleyecek
    16:39 Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder, Seçim Öncesi Toplantı Düzenleyecek

    Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder, 25 Nisan Perşembe günü yapılacak olan Divan Kurulu Toplantısı'nı işaret ederek, 'Hata lüksümüz yok. Seçilecek başkan ve ekibini geçmişin sorumluluğu ile tek başına bırakma rehavetine girme şansımız yok' dedi.

  • Antep İşi Nakışı UNESCO'ya aday gösterildi
    16:39 Antep İşi Nakışı UNESCO'ya aday gösterildi

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde Antep İşi Nakışı'nın UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne girmesi için çalışmalar yapılıyor.

  • Hatay'daki eğitim altyapısı deprem öncesine göre daha güçlü hale gelecek
    16:38 Hatay'daki eğitim altyapısı deprem öncesine göre daha güçlü hale gelecek

    Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Hatay'daki eğitim altyapısının, devam eden yatırımlarla deprem öncesine göre daha güçlü hale geleceğini söyledi. Yelkenci, deprem bölgesindeki zorlukların üstesinden gelmek için çalıştıklarını belirterek, yapılan analizler sonucunda yıkılan dersliklerin yerine daha fazla derslik planladıklarını ifade etti. Ayrıca, orta hasarlı okulların da güçlendirilerek hizmete alınması için çalışmaların devam ettiğini vurguladı. Yelkenci, eğitim altyapısını güçlendirmeyi hedefleyen projenin anaokullarının inşasını da içerdiğini ve deprem bölgesinde 50 anaokulu planladıklarını belirtti. Törene, Hatay Vali Yardımcısı, Hassa Kaymakamı, Hassa Belediye Başkanı ve öğrenciler de katıldı.


Advertisement