Başkan Karaman'dan Bosna Çıkarması - Son Dakika
Güncel

Başkan Karaman'dan Bosna Çıkarması

Başkan Karaman\'dan Bosna Çıkarması

Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, Srebrenitsa katliamını anmak için düzenlenen ‘Güngören’den Balkanlara Gönül Köprüsü’ projesi kapsamında Bosna-Hersek’e gitti.

17.07.2014 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, Srebrenitsa katliamını anmak için düzenlenen 'Güngören'den Balkanlara Gönül Köprüsü' projesi kapsamında Bosna-Hersek'e gitti.

Güngören Belediyesi, Balkan coğrafyasında tarihin derinliklerinden gelen kardeşlik ve kültürel bağları, sosyal ve kültürel faaliyetlerle güçlendirerek Ramazan ayında da çalışmalarına devam etti. Bosna'da 1995 yılında yaşanan Srebrenitsa katliamını anmak ve barış yürüyüşüne katılmak için 27 Haziran'da Güngören'den bisikletleriyle hareket eden 6 bisikletçinin katılımıyla gerçekleşen 'Güngören'den Balkanlara Gönül Köprüsü' projesi kapsamında Bosna-Hersek'e giden Başkan Karaman Bosna'da bir dizi etkinliğe katıldı.

Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, Bosna Hersek'te, yapılan anma törenlerin ardından kardeş Belediye Gorazde'de, 2010 yılında Güngören Belediyesi tarafından Gorazde'ye kazandırılan Gün-Gor Kültür Merkezi'nin yılsonu sergisinin açılışını yaptı. Yılsonu sergisini Gorazde Belediye Başkanı Muhamed Ramovic ve gönül köprüsü elçileriyle birlikte açan Başkan Karaman, sergilenen ürünleri tek tek inceledi.

GÜNGÖREN'DEN SEL MAĞDURU VATANDAŞLARA YARDIM ELİ"

Yılsonu sergisinin açılışının ardından Güngören ile kardeş şehir olan Gorazde'de, Güngören Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan Başkan Karaman, Ramazan coşkusunu gönül elçileri ve Gorazdelilerle birlikte iftar sofrasında yaşadı. Başkan Karaman, sel felaketinde hasar gören Bosna Hersek'in Zavidovici bölgesini ziyaret ederek, yardım malzemelerini Boşnak'a ulaştırdı.

Bosna Hersek'e ziyaretinin ikinci gününde, Mayıs ayında Bosna'da meydana gelen sel felaketinde hasar gören yerlerden biri olan Zavidovici bölgesine hareket eden Karaman, Bosna Hersek Zavidovici Belediye Başkanı Suad Omerosevic'i makamında ziyaret etti. Bosna Hersek ziyareti sırasında Sırbistan'da Sancak bölgesinde Güngören Belediyesi'nin düzenlediği iftar programına katılan Başkan Karaman, Boşnak vatandaşlarla iftar açtı.

"GÖNÜL BAĞIMIZI RESMİYETE DÖKTÜK"

Bosna Hersek'teki çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Karaman, "İki kardeş milletin birbiriyle daha fazla kaynaşması, iki toplum arasında köprü kurmak ve var olan bağları güçlendirmek için Bosna Hersek'te çeşitli yatırımlara imza attık.Gorazde Belediyesi ile 2010 yılında imzaladığımız kardeşlik protokolü ile var olan gönül bağımızı resmiyete dökmüş olduk. Bölgede inşa ettiğimiz Gün-Gor Kültür Merkezi ve Gün-Gor Park ile kardeşlik bağlarımızı güçlendirdik. Gorazde'ninBosna savaşı sonrası yaralarını sarmak amacıyla yapılan " Uluslararası Gorazde Kültür ve Dostluk Festivali "ne Güngören Belediyesi olarak katılıyor, destek veriyoruz. Srebrenitsa katliamını anmak, bu bölgedeki insanlarımızın kederli gününde yanlarında olmak hem de dünyaya bu katliamın adını unutturmamak adına üç yıldır "Güngören'den Balkanlara Gönül Köprüsü" etkinliğini gerçekleştiriyoruz. Üniversiteli gençlerimiz kurduğumuz bu gönül köprüsünden bisikletleriyle geçerek Srebrenitsa'da anma törenlerine katılıyor ve Güngören'i tanıtıyorlar. İftar programlarıyla yüzyılların kardeşlik duygularını pekiştiriyoruz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Karaman'dan Bosna Çıkarması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement