Başkan Karaosmanoğlu Azerbaycan Heyetini Makamında Ağırladı - Son Dakika
Yaşam

Başkan Karaosmanoğlu Azerbaycan Heyetini Makamında Ağırladı

Başkan Karaosmanoğlu Azerbaycan Heyetini Makamında Ağırladı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Hocalı katliamın 26. Yılı nedeniyle Azerbaycan’dan gelen heyeti makamında ağırladı.

27.02.2018 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Hocalı katliamın 26. Yılı nedeniyle Azerbaycan'dan gelen heyeti makamında ağırladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Belediyesi tarafından Hocalı'da katledilen 613 Azerbaycan Türkü'nün anısına inşa edilen Hocalı Anıtı için Azerbaycan'dan Kocaeli'ye gelen heyeti makamında ağırladı. Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı ziyarete Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Azeri belediye başkanları katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal'ın dayer aldığı ziyarette konuşan başkan Karaosmanoğlu, Hocalı katliamın 26. yılı yaşanan vahşeti bir kez daha lanetleyerek, "Tek millet iki devlet olarak bizler daha güçlü olacağız. Bir daha bu gibi acı olayların yaşanmaması için hep birlikte çok çalışacağız ve daha güçlü olacağız. Hocalı katliamını unutmadık, unutturmayacağız. Tarihin tekerrür etmemesi için bizler üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz. Birlik ve beraber içerisinde olmalı ve her alanda gücümüze güç katacak çalışmaları ortaya koymalıyız" dedi.

Daha sonra konuşan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva iki ülke ilişkilerinin başta olmak üzere Kocaeli'deki tek millet iki devlet anlayışı içerisinde çalışmalar yapılması gerektiğini vurgulayarak, Sekapark içerisinde yer alan Azerbaycan Kültür Evi için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na bir kez daha teşekkür etti. Kardeş Türkiye'nin bağımsızlığı başta olmak üzere, Afrin'de terörle mücadelede şehit olan Mehmetçiklere de Allah'tan rahmet dileyen Paşayeva, "Azerbaycan'ın bağımsızlığı uğrunda Karabağ'daki tüm şehitlerimizi ve bugün Afrin'de terörle mücadelede büyük bir mücadele verirken şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Hocalı soykırımını Türk milletinin her bir bireyinin yakından hissettiği acı olması da bizler acısından çok önemlidir. Milli liderimiz Haydar Aliyev'in tek millet, iki devlet bilinciyle iki ülkenin hareket etmesi bizleri son derece mutlu etmektedir" diye konuştu.

Birliktelik, karşılıklı görüş alışverişinin ardından toplu fotoğraf çekilmesi ile son buldu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Başkan Karaosmanoğlu Azerbaycan Heyetini Makamında Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement