Başkan Karaosmanoğlu, "Kocaelimiz Zengin Birikimi ile Bilge Bir Şehirdir" - Son Dakika
Yaşam

Başkan Karaosmanoğlu, "Kocaelimiz Zengin Birikimi ile Bilge Bir Şehirdir"

Başkan Karaosmanoğlu, "Kocaelimiz Zengin Birikimi ile Bilge Bir Şehirdir"

Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kocaelimiz zengin birikimi ile bilge bir şehirdir” dedi.

17.04.2018 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Kocaelimiz zengin birikimi ile bilge bir şehirdir" dedi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir araya gelerek genel ve yerel hizmetler konusunda istişare etmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda Başkan Karaosmanoğlu, Yozgatlılar Derneği Başkanı Enver Uyar, Kocaeli Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Faruk Mamik ve yönetimini konuk ederken, Kartepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Koordinatörü Nurdan Köksal ve eğitimcilerinin yanı sıra Başiskele Öncü Gençlik Tiyatro Atölyesinde görev yapan sanatseverlerle bir araya geldi.

Birlik ve beraberliğin ne kadar öneminin konuşulduğu birliktelikte Karaosmanoğlu, "Kocaelimiz binlerce yıllık geçmişi olan çok zengin bir kültüre sahiptir. Bunu hep birlikte korumayı sürdüreceğiz. Tarihin bilinmeyen dönemlerinden günümüze kadar süzülerek gelen deneyimler, insan yaşayışlarındaki değişiklikler göçler, coğrafi ve iklimsel şartlar kuşkusuz bu kültürün oluşmasında çok büyük bir paya sahiptir. Mimaride, yemek kültüründe, yaşam tarzında, gündelik kıyafetlerde, resimde, edebiyatta velhasıl insan yaşamının olduğu bütün dallarda bu kültürel izler ve farklılıklar kendini gösterir" dedi.

Kocaeli'nin tarihine de değinen Karaosmanoğlu,"Tarih öncesi çağlardan bugüne kadar her zaman önemli bir merkez olmuş olan Kocaeli'de yaşıyoruz. Antik çağlar, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemini doya doya yaşamış her medeniyet, kendine has özellikleri kentimize nakış nakış işleyerek geleceğe iz bırakmıştır. Bu birikim aynen güngörmüş geçirmiş bir kişi gibi kentlere de bilgelik olarak yansımıştır. Kocaelimiz de bu anlamda engin birikimi ile bilge bir şehirdir" diye konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Başkan Karaosmanoğlu, 'Kocaelimiz Zengin Birikimi ile Bilge Bir Şehirdir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gebze'de Elektrikli Battaniye Yangını: Yatak Odası Küle Döndü
    00:11 Gebze'de Elektrikli Battaniye Yangını: Yatak Odası Küle Döndü

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir binanın 6. katında elektrikli battaniyeden çıkan yangın, yatak odasını kullanılamaz hale getirdi. Bina sakinleri itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı ve herhangi bir yaralanma olmadı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Ordu'nun Altınordu ilçesinde çıkan yangında 5 kişi dumandan etkilendi
    00:08 Ordu'nun Altınordu ilçesinde çıkan yangında 5 kişi dumandan etkilendi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucu, itfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangında, üst katlardaki evlerde mahsur kalan 13 kişi kurtarıldı. Kurtarılan vatandaşlardan 5'i dumandan etkilendi ve hastanelere kaldırıldı.

  • Adana'da pikap ile otomobil çarpıştı: 1 kişi ağır yaralandı
    23:59 Adana'da pikap ile otomobil çarpıştı: 1 kişi ağır yaralandı

    Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Nuh S. yönetimindeki pikap ile Eyüp Ç. idaresindeki otomobil çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü ağır yaralandı ve itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarıldı. Yaralı, ambulansla Kozan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 13 Kişi Tahliye Edildi
    23:55 Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 13 Kişi Tahliye Edildi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan 3 katlı bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucunda 13 kişi tahliye edildi. Yangın nedeniyle dumandan etkilenen 5 kişi ise hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı
    23:36 Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde limana yanaşmaya çalışan dev kruvaziyer gemi duramayınca iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisiyle iskelede ve gemide maddi hasar oluştuğu öğrenildi. Geminin çarpma anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • Lüks restoranda garsona asker üniforması giydirip servis yaptırdılar
    23:33 Lüks restoranda garsona asker üniforması giydirip servis yaptırdılar

    İstanbul'da lüks bir restoranda çekildiği öne sürülen görüntüler infiale yol açtı. Yabancı bir şahsa ait lüks restoranda, şov yapmak için garsona asker üniforması giydirip servis yaptırılması sosyal medyada büyük tepki çekti.

  • Erzincan'da çıkan arazi yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    23:23 Erzincan'da çıkan arazi yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Erzincan'ın Yeniköy Kilimli Köyü'nde çıkan arazi yangını, köylülerin durumu bildirmesi üzerine Erzincan Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından müdahale edilerek söndürüldü. Ekiplerin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonucunda, yangın kontrol altına alınarak yerleşim alanlarına sıçraması önlenmiştir.

  • Bursa'da Bir Ailenin Papağanı Sosyal Medyada İlgi Görüyor
    23:18 Bursa'da Bir Ailenin Papağanı Sosyal Medyada İlgi Görüyor

    Bursa'da yaşayan Rahim Çakmak ve ailesinin papağanı, müzik çalınması ve komut verilmesiyle ilginç hareketler sergiliyor. Çakmak'ın papağanının videoları sosyal medyada çok izleniyor ve takipçileri tarafından merakla bekleniyor.

  • Kuşadası'nda Kruvaziyer Gemisi İskeleye Çarptı
    23:02 Kuşadası'nda Kruvaziyer Gemisi İskeleye Çarptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde limana yanaşmaya çalışan dev kruvaziyer gemi duramayınca iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisiyle gemide ve iskelede maddi hasar meydana geldiği öğrenildi. Olay, cep telefonu kamerasına anbean yansıdı.

  • Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi
    22:48 Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi

    Hanköy köyünde Ramazan Yazıcı'ya ait 2 katlı müstakil evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Kısa sürede büyüyen alevler tüm evi sardı. İhbar üzerine adrese jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Eskipazar Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen yangında ev kullanılmaz hale geldi.


Advertisement