Başkan Karaosmanoğlu'ndan Demirci Konağı'nda İnceleme - Son Dakika
Güncel

Başkan Karaosmanoğlu'ndan Demirci Konağı'nda İnceleme

Başkan Karaosmanoğlu\'ndan Demirci Konağı\'nda İnceleme

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Sultan 2. Mahmud zamanında Süleymaniye Müderrisi Abdullah Şerif Ağa tarafından yaptırılan Demirci Konağı’nda inceleme gerçekleştirdi.

02.10.2018 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Sultan 2. Mahmud zamanında Süleymaniye Müderrisi Abdullah Şerif Ağa tarafından yaptırılan Demirci Konağı'nda inceleme gerçekleştirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, restore çalışmaları tamamlanmak üzere olan, Dilovası Demirciler Konağı'nda inceleme gerçekleştirdi. Kocaeli'nin tarihine ve dokusuna sahip çıktıklarını incelemede ifade eden Karaosmanoğlu, "Demirciler Konağı tarihe ışık tutacaktır. Burada sosyal içerikli köyümüzün ihtiyaçlarına cevap verilecek. AK Parti Belediyeciliği olarak tarihi ve kültürel bir bütünü kentimiz içinde bulunan tarihi bölgelerin tahrip edilmiş dokusunu aslına uygun bir şekilde restore ediyoruz. Tarihi mirasın korunmasına yönelik pek çok icraat yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Kültür varlıklarının korunması amacıyla birçok ilçemizde projeler ortaya koyduk. Kocaeli'nin tarihi kimlikleri, gerek tarihi yapıların restorasyonu, gerekse yeni yapıların yerel dokuya uygun kılınmasıyla belirgin hale getirdik. Ayrıca insanı esas alan anlayışımızın bir gereği olarak, restore edilen mekanların atıl veya işlevsiz kalmasını da engelledik. Halkımıza sanat, kültür, eğitim gibi alanlarda hizmet veren ve yaşayan mekanlar haline gelmesini sağladık" dedi.

Öte yandan Miladi takvimde 1825 yılında Sultan 2. Mahmud zamanında Süleymaniye Müderrisi Abdullah Şerif Ağa tarafından yaptırılan yapının dış cephesinde bulunan "Müsenna" yani "aynalı yazı" olarak da adlandırılan simetrik oval formun içine yazılmış olan "Maşallah kane" ibaresi üzerinde Hicri 1241 tarihi yazmasıyla Demirciler Konağı geçmişin izlerini taşımasıyla da ayrı bir öneme sahip. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Karaosmanoğlu'ndan Demirci Konağı'nda İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement