Başkan Karaosmanoğlu, Ukraynalı Konuklarını Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Başkan Karaosmanoğlu, Ukraynalı Konuklarını Ağırladı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) tarafından düzenlenen “Türkiye-Ukrayna İşadamları Forumuna” katılan yerli ve yabancı konukları misafir etti.

02.06.2016 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) tarafından düzenlenen "Türkiye- Ukrayna İşadamları Forumuna" katılan yerli ve yabancı konukları misafir etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye ile Ukrayna arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin sürdürülebilir olması ve karşılıklı iş imkanlarının güçlü bir yapıya kavuşturulabilmesi amacıyla "Türkiye-Ukrayna İşadamları Forumu'na" katılan yerli ve yabancı misafirleri makamında ağırladı. Ziyarette Uluslararası Türk Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) Başkanı Burak Pehlivan, EkoAvrasya Başkanı Hikmet Eren, DEİK Türkiye - Ukrayna İş Konseyi Başkanı Ruşen Çetin, Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Valery Korol, Odesa Bölgesi Meclisi Başkan Vekili Yuriy Dimchoglo ve delegasyonun diğer temsilcileri hazır bulundu.

Ukrayna ve Türkiye'nin karşılıklı ticaret hacmini arttırmasının önemine değinen Başkan Karaosmanoğlu, "Türkiye, Ukrayna halkının bağımsızlığı ve özgürlüğü için her zaman yanında olmuş, haksız işgal ve etnik arındırma politikalarına karşı çıkmıştır. Bugün de Türkiye ile Ukrayna arasındaki ilişkiler güçlü bir şekilde devam etmektedir. Güçlü bir dostluk temelinde kurulan ilişkiler sıcak diyalogla da sürdürülmektedir. Doğu Marmara ve özellikle Kocaeli bölgesi, Türkiye'nin en önemli sanayi merkezidir. Ülkemiz ekonomisinin lokomotifi, müstesna bir şehirdir. İş dünyamız, sanayicilerimiz; Kocaeli'ni her zaman daha ileriye, daha iyiye taşıyorlar. Bizler de gerek yurt içinden ve gerekse de yurt dışından iş adamları derneklerimizle, sanayicilerimizle sık sık bir araya gelip, varsa sorunları masaya yatırıyor, güç birliği yapıyoruz. Sanayicilerimizle, iş dünyamızla yaptığımız ortak çalışmaları gördükçe mutlu oluyoruz. Sosyal yatırımlarla kentimizin kültür hayatını renklendirdik. Sağlıktan eğitime, ulaşımdan alt yapıya kadar yaptığımız yatırımlarla Kocaeli'ni 100 yıl sonrasına hazırlıyoruz" şeklinde konuştu.

İstihdamın çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "İstihdam küresel bir sorundur. Bütün dünya bununla uğraşıyor. Ukrayna'nın da, Türkiyemizin de elbette istihdamla ilgili önemli çalışmaları var. Ancak bu mesele, bir kişi, bir şehir değil, aynı zamanda bir ülke ve dünya sorunudur. Ev hanımından iş adamına, memurdan esnafa kadar, tek tek bireylerden Sivil Toplum Kuruluşlarına kadar, bu hepimizin meselesidir. Ama inanıyorum ki, bu buluşmalar sadece yeni ticari pazarların yaratılmasına değil, elde edilecek katma değer ile; Aynı zamanda yeni istihdam alanlarının açılmasına da vesile olacak. Çok şükür görüyoruz ki, İş adamlarımız da, Kocaeli Ticaret Odası da bu konuya sahip çıkıyorlar. Bunları görünce seviniyoruz" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Karaosmanoğlu, Ukraynalı Konuklarını Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement