Son dakika haber | Karatay Belediyesi ilçeye "Engelsiz Yaşam Merkezi" kazandırıyor - Son Dakika
Güncel

Son dakika haber | Karatay Belediyesi ilçeye "Engelsiz Yaşam Merkezi" kazandırıyor

Son dakika haber | Karatay Belediyesi ilçeye "Engelsiz Yaşam Merkezi" kazandırıyor

Son dakika gelişmesine göre Karatay Belediyesi engelli bireylerin ve ailelerinin faydalanabileceği "Engelsiz Yaşam Merkezi" ilçede hayata geçiyor.

04.02.2022 14:41  Güncelleme: 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karatay Belediyesi engelli bireylerin ve ailelerinin faydalanabileceği "Engelsiz Yaşam Merkezi" ilçede hayata geçiyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Köprübaşı Mahallesi'nde 7 bin 200 metrekare alan üzerinde inşa edilecek merkezde eğitim odaları, 0-6, 7-12 ile 13-18 yaş arası gündüz bakım birimi, atölyeler, konferans salonu, drama atölyesi, kapalı spor salonu, kafeterya ve mescit bulunacak.

Engelsiz Yaşam Merkezi projesi ile ilçede yaşayan özel gereksinimli bireylerin eğitimlerine katkı sunulması, sosyal aktivitelere katılımlarının sağlanması ve becerilerinin geliştirilmesine destek olunmasının yanı sıra engellilerin ailelerinin de gündelik yaşamlarının kolaylaştırılması amaçlanıyor.

İlçeye kazandırılacak merkez için hazırlanan protokol, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İbrahim Akyüz, Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Şevik ile Karatay Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürü Tayfur Cengiz'in katılımıyla Konya Valiliği'nde düzenlenen törenle imzalandı.

Açıklamada ifadesine yer verilen Konya Valisi Vahdettin Özkan, "Engelsiz Yaşam Merkezi"nin toplumun dokunulması gereken kesimine yönelik bir proje olması açısından önemli olduğunun altını çizdi.

Engelli bireylere dokunmanın, onların rehabilite olmalarına imkan sunmanın ve yaşam kalitelerine katkı sunmanın son derece önemli olduğunu vurgulayan Özkan, şunları kaydetti:

"Devletimizin ve hükümetimizin belirlediği kurallar çerçevesinde bu projelerin vatandaşlarımızın da teveccühüne mazhar olmuş mahalli idareler tarafından yapılması çok daha kıymetli. Konyamızın belediyeleri, geleneksel hizmetlerinin yanında eğitime, sağlığa, sosyal ve kültürel alanlarda güzel bir çaba içerisindeler. Bu kapsamda Karatay Belediyemiz de içinde eğitim, yaşam, sosyal ve spor alanlarının bulunduğu 'Engelsiz Yaşam Merkezi' projesini uygulamaya koyarak bu alanda şehrimize nitelikli bir hizmetin sunulmasına katkı sunacak. Ben bu vesileyle şehrimize ve insanımıza sunulacak bu nitelikli hizmet için Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'ya teşekkür ediyorum."

Karatay Belediye Başkanı Kılca da ilçede yaşayan engelli vatandaşlar ve ailelerinden gelen bütün taleplerin en ince ayrıntısına kadar değerlendirildiğini aktararak projenin bu doğrultuda şekillendiğini aktardı.???????

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika haber | Karatay Belediyesi ilçeye 'Engelsiz Yaşam Merkezi' kazandırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement