Başkan Kılıç, Yerel Yönetimler Dersi Verdi - Son Dakika
Yerel

Başkan Kılıç, Yerel Yönetimler Dersi Verdi

Başkan Kılıç, Yerel Yönetimler Dersi Verdi

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Nişantaşı Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

26.10.2015 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Nişantaşı Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. Yerel Yönetimler dersine giren Başkan Kılıç, siyasi ve sosyal yaşamıyla ilgili tecrübelerini paylaştı.

Kağıthane'de üç dönemdir belediye başkanlığı görevini sürdüren Fazlı Kılıç, Akademisyen Levent Dirice'nin Nişantaşı Üniversitesi'nde eğitim verdiği Yerel Yönetimler dersine uzman konuk olarak katıldı. Sadabad Kampüsü'ne gelişinde Rektör Prof. Dr. Murat Barkan tarafından karşılanan Başkan Kılıç, akademisyenlerle bir süre sohbet etti. Ardından derse giren Başkan Kılıç, öğrencilere 11 yıllık belediye başkanlığı döneminde yaptığı çalışmalarını ve siyasi tecrübelerini anlattı.

"BAŞARININ SIRRI HAKLA İÇ İÇE OLMAK"

Üniversitelilere başarının sırrını tecrübelerine dayanarak anlatan Başkan Kılıç, "Hafta içi her gün sabah 08.00'da vatandaşlarımızla randevusuz buluşuyoruz. Çeşitli ihtiyaçlarının karşılanması, sorunlarının giderilmesi için elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret gösteriyoruz. Yılın belirli dönemlerinde her mahallemizde Halk Meclisleri adı altında toplantılar düzenliyor, vatandaşlarımızın istek ve önerilerini değerlendiriyoruz. Düğünlerinde mutluluklarını, cenazelerinde hüzünlerini paylaşıyoruz. Yine belirli dönemlerde sokak sokak, mahalle mahalle gezerek esnaf ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Kağıthane'deki çeşitli sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, idari amirlerle sık sık istişarelerde bulunuyoruz. Kısacası toplumun her kesimiyle iletişim halindeyiz. Eğer siyasette başarıyı arıyorsanız başarının sırrı halkla iç içe olmaktan geçiyor" dedi.

"ŞEFFAF VE ADİL BİR YÖNETİM BAŞARIYI KALICI KILAR"

Başarıyı yakalamak kadar başarının kalıcılığının da çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Fazlı Kılıç, şeffaf ve adil bir yönetim anlayışı ile bunun gerçekleşeceğini söyledi ve yaşamından örnekler verdi:

"Belediye binasındaki makam odasının kapısını kaldırdık. Bunu yapmakla vatandaşımıza temsili olarak şu mesajı veriyoruz: 'Buranın asıl sahibi sizsiniz. Burası size daima açıktır.' Her kesimden vatandaşımız sıkılmadan, çekinmeden bizimle temas kurabilsin istiyoruz. Odamızda 7/24 canlı takip yapan 2 adet kameramız bulunuyor. Bu kameralarla dünyanın her yerinden internet ortamında bizi izlemeniz mümkün. Bununla da şeffaf bir yönetim anlayışı mesajı veriyoruz."

"GELECEK, GENÇLERİN ELİNDE ŞEKİLLENECEK"

Gençlere her zaman fırsat verilmesi gerektiğini belirten Başkan Fazlı Kılıç aynı zamanda eğitimin önemine değindi. Kağıthane'nin bir cazibe merkezi haline gelmesiyle ilçeye iki yeni üniversitenin kurulduğunu ifade eden Başkan Kılıç, "Geleceğimizin teminatı çocuk ve gençlerin bilgili, çağdaş ve ahlaklı olması adına yoğun çaba sarf ediyoruz. Çünkü bizlerden görevi sizler devralacaksınız. Topluma sizler yön vereceksiniz. Kağıthane Belediyesi'nde tüm kademelerde gençlere üst düzey görevler verdik. Bugün Türkiye'de milletvekili seçilme yaşının 18'e inmesini istiyoruz. Bizim siyasi misyonumuzda gençlere öncelik vermek, gençlere yol açmak var. Çünkü biz sizlere güveniyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki: Gelecek, gençlerin ellerinde şekillenecek" dedi.

Geniş bir katılımın gözlendiği ders sonunda Başkan Fazlı Kılıç'a, Yerel Yönetimler Dersi Öğretim Görevlisi Levent Dirice tarafından Nişantaşı Üniversitesi adına işlemeli tabak hediye edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Kılıç, Yerel Yönetimler Dersi Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement