Başkan Kocamaz, Silifke ve Erdemli'yi Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Başkan Kocamaz, Silifke ve Erdemli'yi Ziyaret Etti

Başkan Kocamaz, Silifke ve Erdemli\'yi Ziyaret Etti

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, hafta sonu Silifke ve Erdemli' de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

28.10.2013 12:30  Güncelleme: 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZI MERSİN ORTAK PAYDASINDA BİRLEŞMEYE DAVET EDİYORUM"

Silifke ve Erdemli ilçelerinin yanı sıra belde ve köyleri dolaşan Başkan Kocamaz, gezi kapsamında Erdemli' de vatandaşlarla buluştu.

Silifke'de basın mensupları bir araya gelen Başkan Kocamaz, daha sonra esnaf gezisi ardından Hüseyinler, Cambazlı, Tekir alanı, Sömek köyleri ve Esenpınar Beldesini ziyaret etti.

Pazar günü Erdemli' de Alata, Tabiye ve Koyuncu mahalleleri, Kocahasanlı, Limonlu, Kumkuyu ve Ayaş beldelerinde vatandaşlarla sohbet eden Başkan Kocamaz, Mersin'in artık Mersinliler tarafından yönetilmesi gerektiğini belirtti.

Atatürk'ün 90 yıl önce Mersinlilere attığı vebalin yerine getirilmesinde geç kalındığını söyleyen Başkan Kocamaz, bu sözü yerine getireceklerini kaydetti.

Başkan Kocamaz, "Elbetteki seçimler önemli. Ama bu yerel seçim bu güne kadar ki yerel seçimlerden çok daha farklı, çok daha önemli bir konuma gelmiştir. Bildiğimiz gibi bu yerel seçim bir seçimler zincirinin ilk halkasıdır. Bu yerel seçimden 4 ay sonra yine Türkiye'de ki ilk defa uygulanacak bir sistemle Cumhurbaşkanlığı seçimi için vatandaşımız sandığa gidecektir. O seçimden 8 ay sonra da ülkemiz bir genel seçime gidecek. Bu seçimi bir gömleğin düğmeleri gibi düşünürsek eğer, ilk düğmeyi nasıl iliklersek, ondan sonraki düğmeler de bunu takip edecek. Eğer ilk düğmeyi yanlış iliklersek ondan sonraki düğmeler de bu yanlışı takip eder. İşte bu nedenle bu yerel seçim her zamankinden daha önemli diyoruz. Ayrıca geçmişte büyükşehir seçimi sizleri çok fazla ilgilendirmiyordu. Çünkü merkezde bulunan vatandaşlarımızın oy kullandığı bir seçimdi. Ama şu anda valilik sınırları ne ise büyükşehir sınırları da aynı konuma geldi. Yani Adana'dan Antalya'ya kadar olan komple sınır artık büyükşehir sınırı ve büyükşehir'in hizmet alanı. Bu yasayla köylerin tüzel kişilikleri de kalktı. Onlar da önce bağlı bulundukları ilçenin ve daha sonra da büyükşehirin mahallesi konumuna geldi. Ayrıca beldelerin tamamı kapatılıp mahalle konumuna dönüştürüldü ve bu seçimde vatandaşlarımız 13 ilçe ve bir büyükşehire oy kullanacaklar. Dolayısıyla her zamankinden önemli bir seçimin arifesindeyiz. Genel seçimlerde 11 milletvekilini seçen vatandaşlarımız bu seçimde aynı sayıyla bir tek büyükşehir belediye başkanını seçecekler" dedi

MERSİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Başkan Kocamaz, Mersin'i Mersinlilerin yönetme zamanı geldiğini ifade ederek, "Dolayısıyla bu seçim hem ülkemiz açısından çok önemli, hem de partiler açısından çok önemli. Özellikle ülkemizin her geçen gün bir kargaşaya, bir kaosa sürüklendiği ve ülkenin bir bölümünde halen huzur ve güven ortamının; barış ve kardeşlik ortamının sağlanamadığı bir dönemde bu seçimi Mersinliler olarak çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Biliyorsunuz bu güne kadar Mersin'i herkes yönetti. Mersin maalesef çok göç alan bir memleket olması nedeniyle, yapısı çok karmaşık olması nedeniyle, Mersin yamalı bir bohça gibi herkes tarafından yönetildi. Biz diyoruz ki artık yeter sıra sizlere geldi. Yani Mersin'i Mersinlilerin yönetmesine sıra geldi. Aziz Atatürk bu millete bir vebal bırakmış ve demiş ki; "Mersinliler Mersin'e sahip çıkın." Ama maalesef aradan 90 yıl geçtiği halde bizler Mersin'e sahip çıkmak konusunda biraz fedakarlık yapamamışız. Biraz işi ağırdan almışız ve Mersin bu günkü konumuna, bu kozmopolit yapısına ulaşmış. Mersin gerek fiziki manada gerekse imaj konusunda, gerekse yönetim konusunda maalesef ne Mersin'e layık bir kent olarak görünüyor, ne de Mersin'de yaşayan tüm vatandaşlarımızın layık olduğu bir kent konumunda. Hali hazır Türkiye'de 16 büyükşehir var. Bu 16 büyükşehir içerisinde baktığınız zaman Mersin'den daha geri bir kent göremezsiniz. Daha kötü biri imajı olan bir kent göremezsiniz. Diğer yandan Mersin fiziki manada baktığımız zaman fiziki şartları çok müsait olmasına rağmen İç Anadolu'da bulunan şehirlerden hatta ilçelerden geri olarak görünüyor. Mersin'in eksikliklerini biliyoruz. Mersin'le ilgili yaptırdığımız araştırmalarda işsizlik bir numaralı sorun görünüyor. Çok göç alan ve bu göçe hazırlıksız yakalanan bir kent Mersin. Bunun arkasından altyapı sorunu var. Sadece Mersin merkezde altyapı sorununu çözemeyen bir büyükşehirin Mersin'in tamamının altyapı sorununu çözecek bir durumu söz konusu olamaz. Bu iş çile çeken insanların işidir. Bu iş bir dava uğruna gözünü budaktan esirgemeyen, bu ülke için, vatan ve millet davası için canını seve seve verebilecek insanların işidir. Yani ülkücülerin işidir. Onun için diyoruz ki on bir aydır yollardayız. Vatandaşlarımızla konuşuyoruz, dertleşiyoruz, birleşiyoruz. Görünen şudur ki insanlarımız 30 Mart'ı iple çekiyor. Bu işin artık particilikle alakası yok. Bu iş memleket meselesi, bu iş Mersin ortak paydasında birleşme meselesi. Geçmişte hangi partiye oy vermiş olursa olsun bütün vatandaşlarımızı Mersin ortak paydasında birleşmeye davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Kocamaz, hafta sonu geziler kapsamının dışında, Erdemli Belediyesi Sahil Bandı açılışına ve Silifke Ülkü Ocağı tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Gençlik Şölenine katıldı.

Ziyaret sonrası vatandaşlar büyükşehir belediye başkan adayı Başkan Kocamaz'la hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ziyaretlere MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Silifke İlçe Başkanı Özel Özer, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ülkü ocak başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, belde belediye başkanları, muhtarlar ve çok sayıda partili eşlik etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Kocamaz, Silifke ve Erdemli'yi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement