Başkan Kocaoğlu'ndan 9 Eylül Dileği - Son Dakika
Güncel

Başkan Kocaoğlu'ndan 9 Eylül Dileği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in kurtuluşunun 93. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

09.09.2015 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in kurtuluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Sağanak gibi yağan şehit haberleri yüzünden, kurtuluşun coşkusunu yaşayamıyoruz. Çünkü içimiz yanıyor. Çünkü yüreğimiz kanıyor. Artık tek bir dileğimiz var: Ülkemizin içinde bulunduğu terör belasından bir an önce kurtulması; masum evlatların, fedakar anne ve eşlerin, can yoldaşı kardeşlerin gözyaşı ve feryadının bir an önce durması.. Herhalde bizim için ikinci kurtuluş da o gün olacak" dedi.

Başkan Kocaoğlu, işgal edildiği gün bir ulusun Kurtuluş Savaşı'nı başlatan ve kurtulduğu gün o ulusun ve ülkenin doğuşunu müjdeleyen İzmir'in,

bu büyük şerefi göğsünde tıpkı bir "onur madalyası" gibi taşıdığını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, 9 Eylül mesajında şu duyguları paylaştı:

"Bugün, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına duyduğumuz sonsuz minnet ve hayranlığı anlatacak kelimeleri bulmakta gerçekten zorlanıyoruz. Çünkü 9 Eylül zaferinin; yani sadece bir kentin değil, koskoca bir ülkenin, bir milletin kurtuluşunun hangi güç koşullarda kazanıldığını iyi biliyoruz. Mustafa Kemal'in, İsmet Paşa'nın, Fevzi Çakmak'ın;

Mürsel Paşa, Fahrettin Paşa ve Yarbay Zeki'nin; Binbaşı Salih Bozok, Yüzbaşı Şerafettin, Üsteğmen Arif, Yedeksubay Besim Efendi ve adını buradan sayamadığım tüm kahraman komutanlarımız ve onların korkusuz askerlerinin, inançla ve azimle yoğurup kanla ve terle yazdığı bu olağanüstü destanı asla unutmuyoruz. Unutmayacağız.

Çünkü 9 Eylül zaferi, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel taşıdır. Özgürlüğümüzün harcı, tam bağımsız Türkiye'nin haykırışıdır.

İşgal edildiği gün, bir ulusun Kurtuluş Savaşı'nı başlatan ve kurtulduğu gün o ulusun ve ülkenin doğuşunu müjdeleyen kent olarak; geleceğe doğru yürürken, 9 Eylülleri göğsümüzde tıpkı bir onur madalyası gibi taşıyoruz. Cumhuriyetimize ve geleceğimize inançla sahip çıkıyoruz. Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda ilerliyor; kurduğu Cumhuriyet değerlerini ödün vermeksizin koruyor ve savunuyoruz.

En büyük dilek

Ama gelin görün ki, adeta sağanak gibi yağan şehit haberleri yüzünden, kurtuluşun coşkusunu yaşayamıyoruz. Çünkü içimiz yanıyor. Çünkü yüreğimiz kanıyor.

Biz bu Kurtuluş Savaşı'nı hep birlikte kazanmadık mı? Etnik kökenimiz ne olursa olsun, bu özgürlük zaferinde herkesin payı yok mu? Köylüsü, kentlisi, erkeği, kadını, kızı, kızanı, efesi, milisi, zengini, borçlusu, ipeklisi, yamalısı bu vatan için beraber can vermedik mi?

Öyleyse bu kavga, bu kin, bu nefret niye?

Artık tek bir dileğimiz var: Ülkemizin içinde bulunduğu terör belasından bir an önce kurtulması ve şehitler listesine yeni isimlerin eklenmemesi. Diliyoruz beklenen o günler bir an önce gelir. Masum evlatların, fedakar anne ve eşlerin, can yoldaşı kardeşlerin gözyaşı ve feryadı bir an önce biter.

Herhalde bizim için ikinci kurtuluş da o gün olacak."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Kocaoğlu'ndan 9 Eylül Dileği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement