Başkan Kocaoğlu'nun Ankara Mesaisi - Son Dakika
Güncel

Başkan Kocaoğlu'nun Ankara Mesaisi

Başkan Kocaoğlu\'nun Ankara Mesaisi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ı makamında ziyaret ederek yürüttükleri bazı yatırım ve projelerle ilgili bilgi aktardı ve onay süreçlerinin hızlandırılması talebinde bulundu.

19.09.2018 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ı makamında ziyaret ederek yürüttükleri bazı yatırım ve projelerle ilgili bilgi aktardı ve onay süreçlerinin hızlandırılması talebinde bulundu. Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve Bakan Danışmanı Ali Kurumahmut'un da yer aldığı görüşmede Başkan Kocaoğlu'na Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ve Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin ile Basın Danışması Reşat Yörük eşlik etti.

Bakan Turhan'a Alt Yapı Yatırımları, Tersaneler ve Kıyı Yapıları, TCDD, Deniz ve İçsular genel müdürlüklerinde bekleyen işleriyle ile ilgili bir dosya sunan Başkan Aziz Kocaoğlu, İZBAN'daki yolcu ve sefer sayısının artırılması için sinyalizasyon sisteminin kurulması, hattaki yük trenlerinin seferlerini gece yapması, Körfez'de toplu ulaşım hizmeti veren gemilerin bağlama ve barınma ihtiyacı için Bostanlı Balıkçı Barınağı'nın tahsis edilmesi; kıyı planları kapsamında Mavişehir İskelesi için izin verilmesi, Karşıyaka, Bostanlı ve Konak iskelelerinin yenilenmesi için uygulama imar planına uygun görüş verilmesi, 11 kilometrelik Çiğli tramvay hattına onay verilmesi, İZBAN tarafından TCDD'ye yapılan hat bakım ve kullanım ücretinin yeniden değerlendirilmesi ve İzmir Körfezi-Limanı Rehabilitasyon Projesi'nin paydaşı olan TCDD Genel Müdürlüğü'nün bir an önce Liman Yaklaşma Kanalı (Navigasyon Kanalı) Tarama Projesi'ni hayata geçirmesi konularını aktardı.

"Başarılı bir görüşme oldu"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, daha sonra Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Erol Çıtak'ı makamında ziyaret ederek izin bekledikleri projelerle ilgili görüş alıverişinde bulundu.

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a, Genel Müdür Çıtak'a ve Ankara temasları sırasında kendisine eşlik eden Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'e teşekkür eden Başkan Aziz Kocaoğlu, "Başarılı bir görüşme oldu. İzmir'in uzun süredir onay bekleyen işleri konusunda önemli bir mesafe aldığımızı düşünüyorum. Umuyorum sonuçları beklediğimiz gibi olur" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Kocaoğlu'nun Ankara Mesaisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da kahvehanede silahlı saldırıya tutulan zanlılardan 3'ü tutuklandı
    11:20 Diyarbakır'da kahvehanede silahlı saldırıya tutulan zanlılardan 3'ü tutuklandı

    Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bir kahvehanede otomatik silahla çevreye ateş eden 4 zanlıdan 3'ü tutuklandı. Şüpheliler, bir kavganın ardından kahvehaneyi tehdit etmiş ve aynı gün maskeli olarak silahla saldırı düzenlemişlerdi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda zanlılar yakalanmış ve adliyeye sevk edilmişlerdir.

  • Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup finalinde Alman temsilcisiyle karşılaşacak
    11:18 Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup finalinde Alman temsilcisiyle karşılaşacak

    Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup finalinin ilk maçında Alman temsilcisi NINERS Chemnitz'e konuk olacak. İstanbul temsilcisi, avantajlı bir skorla dönerek finalin ikinci ayağında ev sahibi olarak mücadele etmek istiyor. İki takımın istatistikleri de oldukça yakın.

  • Kontrolden çıkarak takla atan otomobil hurdaya döndü
    11:18 Kontrolden çıkarak takla atan otomobil hurdaya döndü

    Eskişehir'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce orta refüje çıkarak aydınlatma direğine çarpan, daha sonra ise takla atan otomobil hurdaya dönerken, sürücü yaralandı. Kaza, bugün sabah 04.30 sularında Odunpazarı İlçesi Prof. Dr. Nabi Avcı Bulvarı üzerinde meydana geldi. Yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, çiğ süt fiyatlarına tepki gösterdi
    11:17 CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, çiğ süt fiyatlarına tepki gösterdi

    Ulusal Süt Konseyi'nin açıkladığı çiğ süt fiyatlarına tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, fiyatların yeterli olmadığını belirtti. Adem, üreticilerin para kazanamadığı durumlarda üretimi bırakıp şehirlere göç ettiğini ve bu durumun tarım sektörünü olumsuz etkilediğini vurguladı.

  • Zonguldak'ta Otizmli Bireyler ve Aileleri Tiyatro ve Halk Oyunlarıyla Sosyalleşiyor
    11:17 Zonguldak'ta Otizmli Bireyler ve Aileleri Tiyatro ve Halk Oyunlarıyla Sosyalleşiyor

    Zonguldak'ta otizmli bireyler ve aileleri, tiyatro ve halk oyunları eğitimi alarak sosyal hayata aktif katılım sağlıyor. Karaelmas Otizmli Bireyler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan 'Onlara Farklılıklarıyla Değil İsimleriyle Seslen' projesi kapsamında, otizmli bireyler ve aileleri tiyatro oyunları ve halk oyunları gösterimi için çalışmalar yapıyor. Proje sayesinde otizmli bireylerin özgüveni gelişirken, aileler de sosyalleşme imkanı buluyor. Ekip, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binası tiyatro salonunda sahne alacak.

  • Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, tebrik ziyaretlerini kabul ediyor
    11:16 Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, tebrik ziyaretlerini kabul ediyor

    Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, tebrik ziyaretlerini kabul etmek isteyenleri 15 Mayıs'a kadar salı, çarşamba ve cumartesi günlerinde beklediklerini duyurdu.

  • Kopenhag'da Tarihi Borsa Binası Alevlere Teslim Oldu
    11:16 Kopenhag'da Tarihi Borsa Binası Alevlere Teslim Oldu

    Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binası alevlere teslim oldu. Alevlerin sardığı binanın simge kulesi yıkıldı.

  • İstanbul'daki ünlü AVM'de intihar! Ekipler olay yerine sevk edildi
    11:15 İstanbul'daki ünlü AVM'de intihar! Ekipler olay yerine sevk edildi

    İstanbul Şişli'de bulunan Cevahir AVM'de bir kişi intihar etti. Sosyal medyaya düşen görüntülerde şahsın yerde hareketsiz bir şekilde yattığı görüldü. Güvenlik görevlilerin ihbarı sonrası olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.


Advertisement