Başkan Kurt Gündoğdu Mahallesi'ne Cemevi için kolları sıvadı - Son Dakika
Güncel

Başkan Kurt Gündoğdu Mahallesi'ne Cemevi için kolları sıvadı

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, vizyon projeler arasında yer alan Gündoğdu Mahallesi'ne Cemevi Projesi için kolları sıvadı.

22.12.2021 14:17  Güncelleme: 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkan Kurt, Eskişehir Anadolu Kültür, Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (ESASDER) ile birlikte Gündoğdu Mahallesi'ne Cemevi yapmak için çalışmalara başladı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yerel seçimlerde hemşehrilerine verdiği sözleri tek tek yerine getirmeye devam ediyor. Başkan Kurt, vizyon projeler arasında bulunan Gündoğdu Mahallesi'ne Cemevi Projesi için hazırlıklarına başladı. Bir taraftan da katılımcı belediyecilik anlayışını sürdüren Başkan Kurt, Alevi dernekleri ile bir araya gelerek Gündoğdu Mahallesi'ne yapılacak Cemevi Projesini inceledi. Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen buluşmaya Eskişehir Anadolu Kültür, Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (ESASDER), Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Derneği, Karatepeliler Köyü Derneği, Yahnikapan Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Yeşilyurt Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği, Sarıkavaklılar Sosyal Yardımlaşma Derneği, Topkaya Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkan ve yöneticileri katıldı.

Odunpazarı Belediyesi ve ESASDER tarafından Gündoğdu Mahallesi'ne yapılacak Cemevinin konuşulduğu toplantıda ESASDER Başkanı Av. Zeynel Güvenç, Başkan Kurt'a Cemevi projesi ile ilgili bilgi verdi. Güvenç ile Gündoğdu Cemevi planını inceleyen Başkan Kurt, projeyi incelemek ve gerekli çalışmaları yürütmek için Odunpazarı Belediyesi'nden iki kişiyi görevlendirdi.

16 YILLIK SORUN ÇÖZÜLECEK

Gündoğdu Mahallesi'ne Cemevi yapıldığında, yaklaşık 16 yıllık bir sorunun çözüleceğini ifade eden ESASDER Başkanı Av. Zeynel Güvenç, kısa sürede Cemevi inşaatına başlamayı planladıklarını söyledi.

ODUNPAZARI CEMEVİNE İBADETHANE STATÜSÜ VEREN İLK BELEDİYELERDEN

Yerel seçimler öncesinde hemşehrilerine verdiği sözleri yerine getirmeye devam edeceğini belirten Başkan Kurt, ESASDER ile birlikte Gündoğdu Mahallesi'ne kısa sürede bir Cemevi kazandıracaklarını söyledi. Odunpazarı Belediyesi'nin Türkiye'de Cemevine ibadethane statüsü veren ilk belediyeler arasında olduğunu hatırlatan Başkan Kurt, Odupazarı Belediyesi Meclisi'nde geçirecekleri karar ile Gündoğdu Cemevi'ne de ibadethane statüsü vereceklerinin altını çizdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Kurt Gündoğdu Mahallesi'ne Cemevi için kolları sıvadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement