Başkan Kurt'un Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Mesajı - Son Dakika
Yaşam

Başkan Kurt'un Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Mesajı

Başkan Kurt\'un Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Mesajı

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

24.11.2017 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Başkan Kurt, mesajında, kadına yönelik şiddet dünya tarihi için kara bir leke olduğunu vurgulayarak, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'ne dünyanın dört bir yanından kadına yönelik şiddet haberleriyle giriyoruz. Ne yazık ki 20 Kasım 2017 Pazartesi Günü, gazete ve televizyonlardan Eskişehir'de bir kadının yüzüne eski sevgili tarafından yanıcı madde döküldüğünü ve kadının yüzünün yandığını öğrendik. Kadına yönelik şiddet başta şehrimiz olmak üzere tüm Türkiye'de devam ediyor. 1 Ocak 2017-1 Kasım 2017 tarihleri arasında yerel ve ulusal gazetelerde, haber sitelerinde ve ajanslarda yer alan haberlere göre; 2017'nin ilk 10 ayında erkekler en az 240 kadın ve kız çocuğunu öldürdü, 77 kadına tecavüz etti, 207 kadını taciz etti, 286 kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu ve 338 kadına şiddet uyguladı. 240 kadından en az 11'i çıkarttıkları koruma tedbir kararlarına rağmen öldürüldü. 56 kadın boşanmak/ayrılmak istedikleri ya da evlilik teklifini reddettikleri erkekler tarafından öldürüldü. 9 kadın kızının, kız kardeşinin ya da annesinin boşanmak istediği erkekler tarafından öldürüldü. 44 cinayet sokak ortası, alışveriş merkezi, otel lobisi, okul, iş yeri, adliye önü, otobüs durağı, pazar gibi kamusal alanlarda, herkesin gözü önünde gerçekleşti. Medyaya en az 286 kız çocuğuna yönelik cinsel istismar olayları yansıdı. İstismara maruz kalan kız çocuklarının yüzde 4'ü engelliydi. Kız çocuklarının yüzde 14'ü öğretmenleri ve eğitmenleri tarafından istismar edildi. Yüzde 5,6'sı erkek akrabaları, yüzde 4,5 ise imam veya özel din öğretmenlerince tacize uğradı. Diğer çocuk istismarı failleri arasında yakın akrabaların arkadaşları, esnaf, mahalleden tanıdıklar, komşular, çocukların gittiği kurumların çalışanları, sosyal medyadan tanıştıkları erkekler yer aldı. Çocuk istismarı vak'alarında 41 kız çocuğu yaşananları aileleriyle paylaşması, yüzde 9'u ise öğretmenleriyle paylaşmaları ya da öğretmenlerin durumu fark etmesi sonucu ortaya çıktı. Yüzde 5'i ise tecavüze uğrayan kız çocuklarının hamile olduğunun fark edilmesiyle ortaya çıktı. İşte durum bu kadar vahim. Kadına yönelik şiddete karşı hep birlikte mücadele ederek, bu şiddetin önüne geçeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde yaşama hakkı elinden alınmış tüm kadınları saygıyla anıyorum" ifadelerini kullandı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Başkan Kurt'un Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursa Mudanya'da yangın alarmı sayesinde felaket önlendi
    10:22 Bursa Mudanya'da yangın alarmı sayesinde felaket önlendi

    Bursa Mudanya ilçesinde bulunan Şafak apartmanının zemin katında çıkan yangın, çalışan alarm sayesinde hızlı müdahale ile kontrol altına alındı. Evde bulunan görme engelli bir vatandaş da kurtarıldı. Polis ekipleri yangının çıkış sebebini araştırıyor.

  • Dağlarda çiriş otu bereketi
    10:19 Dağlarda çiriş otu bereketi

    Erzurum'da çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu, dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar aylarıyla birlikte Erzurum'un yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu, vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Ayrıca çiriş otu, tıbbi faydaları sebebiyle tedavi amaçlı da kullanılıyor. Yemeklerde de sıkça kullanılan çiriş otu, vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleriyle vücudu besliyor.

  • Bursa'da mağarada define faciası: 1 kişi öldü, mahsur kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor
    10:15 Bursa'da mağarada define faciası: 1 kişi öldü, mahsur kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor

    Bursa'nın İznik ilçesinde kaçak kazı yapan definecilerden biri göçük altında kalarak hayatını kaybetti. Mahsur kalan 2 kişi için kurtarma çalışmaları devam ediyor. Jandarma, AFAD ve JAK ekipleri olay yerine sevk edildi.

  • Kars'ta Baraj Yatağındaki Eski Köy Sulara Gömüldü
    10:14 Kars'ta Baraj Yatağındaki Eski Köy Sulara Gömüldü

    Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Karakurt Barajı'nda su seviyesinin hızla yükselmesi sonucu eski Karakurt köyü sular altında kaldı. Kilise ve tarihi taş evlerin bulunduğu köy, tamamen kaybolma riskiyle karşı karşıya.

  • Rize'de çamaşır asmak için balkona çıkan vatandaş şoke oldu
    10:11 Rize'de çamaşır asmak için balkona çıkan vatandaş şoke oldu

    Rize'de çamaşır asmak için balkona çıkan bir vatandaş, sepetindeki deliği ve yerde bulunan mermi çekirdeğini görünce şoke oldu. Vatandaş, olayın ardından polise haber vererek insanların daha duyarlı olması gerektiğine vurgu yaptı.

  • Doğu Anadolu Bölgesi'nde Yaban Hayvanları da Çiriş Otu İle Besleniyor
    10:10 Doğu Anadolu Bölgesi'nde Yaban Hayvanları da Çiriş Otu İle Besleniyor

    Erzurum'da ortaya çıkan çiriş otu, yüksek kesimlerde yaşayan yaban keçilerinin de ilgisini çekiyor. Doğal olarak yetişen çiriş otu, bölgede birçok yemek yapımında kullanılıyor ve halk tarafından tedavi amacıyla da kullanılıyor.

  • Antalya'da teleferik kazası sonrası kabinler park pozisyonuna alındı
    10:09 Antalya'da teleferik kazası sonrası kabinler park pozisyonuna alındı

    Antalya'da meydana gelen teleferik kazasının ardından 5 gün havada asılı kalan 36 kabin, halatlı sistemin çalıştırılması ile park pozisyonuna alındı. Kazanın nedeni olarak yapılan incelemelerde kusurlar tespit edildi ve 14 şüpheli gözaltına alındı. Kabinler, bir kez daha incelenecek.

  • Yağış sonrası Van Gölü'nün su seviyesi yükselmeye başladı
    10:07 Yağış sonrası Van Gölü'nün su seviyesi yükselmeye başladı

    Van'da şubat ve mart aylarında yoğun kar yağışının, nisan ayında ise yağmurun etkili olması dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü'nün su seviyesinde iyileşmeye neden oldu. Van Gölü, 2019-2023 yılları arasında su kaybı yaşadı ancak bu yılın ilk 4 ayında yoğun yağışlarla su seviyesi yükselmeye başladı. Prof. Dr. Alaeddinoğlu, havzanın suyunu yönetmek zorunda olduklarını belirtti ve ileri dönemlerde sel ve taşkın riskine dikkat çekti.

  • Mağarada define faciası! 1 kişi hayatını kaybetti, içeride mahsur kalanlar var
    09:59 Mağarada define faciası! 1 kişi hayatını kaybetti, içeride mahsur kalanlar var

    Bursa İznik'te uzun süredir definecilerin hedefinde olduğu öğrenilen 5 metrelik mağara içinde kaçak kazı sırasında göçük meydana geldi. Definecilerden biri hayatını kaybederken, kameraya yansıyan cansız bedenin yanı başındaki hortum dikkat çekti. AFAD ve jandarma ekipleri içeride mahsur kalanları kurtarmak için çalışma başlattı.

  • Ağrı'da Yaralı Halde Bulunan Şahin Tedavi Altına Alındı
    09:58 Ağrı'da Yaralı Halde Bulunan Şahin Tedavi Altına Alındı

    Ağrı Valiliği İl Jandarma Komutanlığı, Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından yapılan devriye faaliyeti sırasında yaralı bir şahin kuşu bulundu. Yaralı şahin, Ağrı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edilerek tedavi edilmeye başlandı.

  • Eskişehir'de Sokak Hayvanları İçin Mücadele Eden Gönüllüye Motosiklet Çalındı
    09:54 Eskişehir'de Sokak Hayvanları İçin Mücadele Eden Gönüllüye Motosiklet Çalındı

    Eskişehir'de 30 yıldır sokak hayvanları için yemek dağıtan Erol Dürüşken, motosikletinin çalınmasına rağmen mücadelesinden vazgeçmiyor. Günlük ortalama 60 kilometre yol katederek yemek dağıtımı yapan Dürüşken, 1 senede 21 bin 500 kilometre yol kat ettiğini belirtti. Dağıtım miktarının bazı günler 300 kilograma kadar ulaştığını söyleyen Dürüşken, destek olan herkese teşekkür etti.

  • Bursa'da facia ucuz atlatıldı: Freni boşalan kamyon eve girdi
    09:50 Bursa'da facia ucuz atlatıldı: Freni boşalan kamyon eve girdi

    Bursa'da freni boşalan kamyon önce elektrik direğine çarptı ardından eve girdi. Kazada yaralanan olmazken evde hasar meydana geldi. Kaza, dün saat 20.00 sıralarında merkez Yıldırım ilçesi Ortabağlar Mahallesi Huzur Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 16 ARJ 236 plakalı kamyon sürücüsü rampa aşağıya inerken frene bastığında aracı durduramadığını fark etti. Sürücü önce cadde üzerinde bulunan elektrik direğine ardından da eve çarparak durabildi. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan olmazken evde hasar meydana geldi. Freni patlayan kamyon vinç ile girdiği evden çıkarıldı. Trafik ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement