Başkan Kuzu'dan Binlerce Çanlı Kadına Ücretsiz Bursa Gezisi - Son Dakika
Güncel

Başkan Kuzu'dan Binlerce Çanlı Kadına Ücretsiz Bursa Gezisi

Başkan Kuzu\'dan Binlerce Çanlı Kadına Ücretsiz Bursa Gezisi

Çanakkale’nin Çan Belediyesi’nin bu yıl 8 Mart Kadınlar Günü münasebetiyle Çanlı kadınlar için özel gerçekleştirdiği ücretsiz Bursa gezisine Çan ve köylerinde yaşayan binlerce kadın yoğun ilgi gösterdi.

10.03.2018 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Çan Belediyesi'nin bu yıl 8 Mart Kadınlar Günü münasebetiyle Çanlı kadınlar için özel gerçekleştirdiği ücretsiz Bursa gezisine Çan ve köylerinde yaşayan binlerce kadın yoğun ilgi gösterdi.

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, her yıl 8 Mart Kadınlar Gününde geleneksel olarak gerçekleştirdiği kadınlara özel eğlence programını bu yıl Afrin şehitlerine saygı çerçevesinde iptal ederek, tüm Çanlı kadınlar için, Bursa'ya tamamen ücretsiz bir gezi düzenledi. Çan ve köylerinde ikamet eden binlerce kadın gerçekleştirilen geziye Çan Belediyesine başvuru yaptı.

8-9-13-15 Mart tarihlerinde dört kafile olarak planlanan ücretsiz Bursa gezisinin ilk iki kafilesi 8 ve 9 mart Perşembe ve Cuma günü yüzlerce Çanlı kadınla Bursa'nın tarihi ve manevi mekanlarını bir bir ziyaret etti. Ziyaretlerine tarihi Yeşil Türbe'den başlayan Çan Belediyesi gezi kafilesi, buranın ardından tophane parkına geçerek burada bulunan Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbelerini ziyaret ederek dua etti. Tophane parkı seyir terasında toplu fotoğraf çekilen Çanlı kadınlar, Başkan Kuzu'nun öğle yemeği ikramıyla meşhur Bursa İskenderinin tadına baktı. Ardından tarihi Bursa ulu camiyi de ziyaret eden yüzlerce Çanlı kadın, Bursa kapalı çarşıda keyifli saatler geçirerek Bursa gezisini tamamladı.

Çan Belediyesi Bursa gezisinin ilk kafilesini uğurlayan Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu yaptığı açıklamada, "Biz Türk Milletinin dini yaşamında, inancında ve milli değerlerinde, kadın her zaman baş tacı olmuştur. Çünkü kadın, analık sıfatı başta olmak üzere; sevginin, merhametin ve fedakarlığın bir sembolüdür. Bu sebeple Türk Milleti olarak bizler, geçmişten günümüze, her daim kadına değer verdik. Bizlerde 8 Mart dünya kadınlar günü münasebetiyle her yıl Çanlı kadınlarımız için onlara özel eğlence programları düzenleyerek geleneksel hale getirdik. Bunların haricinde kadınlarımızın her anlamda ve her alanda yanında yer aldık, destekçisi olduk. Çan Belediyesi üretken kadınlar fuarımızla Çanlı kadınlarımızın ekonomik hayata katılmalarının önünü açtık" dedi.

Başkan Kuzu; "Bu yıl da kadınlarımız için önceden planladığımız 8mart konserini Afrin şehitlerimize saygı çerçevesinde iptal ederek Çanlı kadınlarımıza özel Bursa gibi tarihi ve manevi anlamı yüksek bir şehre, Bursa'ya bir gezi düzenledik. Hamdolsun Çan ve köylerimizde yaşayan binlerce kadın bu geziye büyük ilgi gösterdi. Kadınlarımız için her zaman daha iyisini daha güzelini yapmaya devam edeceğiz inşallah. Çünkü Peygamber Efendimiz (s.a.v.) in "Cennet annelerin ayakları altındadır" sözünün muhatabı olan ve yaşamımızın, doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, bizi eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın en güzeline layık" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Kuzu'dan Binlerce Çanlı Kadına Ücretsiz Bursa Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement