Başkan Murat Hazinedar: "Kültür ve Sanata En Fazla Bütçe Ayıran İlçeyiz" - Son Dakika
Kültür Sanat

Başkan Murat Hazinedar: "Kültür ve Sanata En Fazla Bütçe Ayıran İlçeyiz"

Başkan Murat Hazinedar: "Kültür ve sanata en fazla bütçe ayıran ilçeyiz" Beşiktaş Belediyesi Yalvaç Ural'a saygı gecesi düzenledi "Çocukların şövalyesi" olarak bilinen Ural'a saygı gecesiİSTANBUL - Beşiktaş Belediyesi tarafından 160'ıncısı gerçekleştirilen "Ustalara Saygı" etkinliği...

19.12.2017 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkan Murat Hazinedar: "Kültür ve sanata en fazla bütçe ayıran ilçeyiz"

Beşiktaş Belediyesi Yalvaç Ural'a saygı gecesi düzenledi

"Çocukların şövalyesi" olarak bilinen Ural'a saygı gecesi

İSTANBUL - Beşiktaş Belediyesi tarafından 160'ıncısı gerçekleştirilen "Ustalara Saygı" etkinliği "Çocukların Şövalyesi" olarak tanınan Yalvaç Ural için düzenlendi. Şarkıların ve enstrümanların eşlik ettiği sanat dolu gecede konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, " Türkiye'nin en yüksek kültür ve sanata yer ayıran belediyesiyiz. Yüzde 20'yi geçen bir bütçeyi kültür ve sanata ayırıyoruz" dedi.

Beşiktaş Belediyesi tarafından 13 yıldır düzenlenen "Ustalara Saygı" etkinliklerinin 160'ıncısı "Çocukların Şövalyesi" olarak tanınan Yalvaç Ural için düzenlendi. Sayısı 100'ü aşan ve 21 dile çevrilen kitapları, yurtiçinde ve yurtdışında şövalyelik nişanı dahil birçok ödülü bulunan Yalvaç Ural için Akatlar Kültür Merkezi'nde düzenlenen geceye, Başkan Hazinedar'ın yanı sıra aralarında Ayda Aksel, Betül Arım, Haydar Ergülen, Salih Kalyon, Yekta Kopan ve Yeşim Kopan ve sanatseverler katıldı.

"Kültür ve sanata en faza bütçe ayıran ilçeyiz"

Gecede bir konuşma yapan Başkan Murat Hazinedar, "Toplumsal ayağında biz siyasetçiler, sanatçılar ve kültür insanları kadar derin izler bırakamıyoruz. Bir politikacı ve siyaset adamının yapacağı en güzel şey, kenti yönetirken onları ortak etmektir. Biz de buna ehemmiyet veriyoruz. Zaten Beşiktaş özgürlükçü demokrasinin kalbidir. Sadece Cumhuriyet döneminde değil, son Osmanlı döneminde de Beşiktaş gelişmiştir. Tabi bu sorumlulukla bir siyaset insanı olarak Beşiktaş'ın bana gösterdiği istikamette en güzel şekilde yerine getirmeye çalışıyorum. Bunun için bir ilki daha yaptık. Biz bütçesine göre Türkiye'nin en yüksek kültür ve sanata yer ayıran belediyesiyiz. Yüzde 20'yi geçen bir bütçeyi kültür ve sanata ayırıyoruz. Bu bütçeyi biz kullanmıyoruz. Bu tasarrufu ilk defa Kültür Sanat Kurumuna devrettik. Türkiye'nin en önemli sanatçılar bu kurumu yönetiyor. Yaklaşık 3 senedir de tüm bu etkinlikleri ve sahneleri onlar yönetiyor" dedi.

Başkan Hazinedar Ural'a gençlik karnesini verdi

Gecede Yalvaç Ural'ın doğumdan bu yana tüm yaşamı sinevizyon gösterimi yapıldı. Sahnede fotoğrafları tek tek anlatan Ural, duygu dolu anlar yaşadı. Gecede Başkan Hazinedar'da Ural'a bir karnesini verdi. Yalvaç'ın karnedeki notların söylenmemesini istemesi salonda gülüşmelere neden oldu.

Başkan Murat Hazinedar: "Kültür ve Sanata En Fazla Bütçe Ayıran İlçeyiz"
Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Başkan Murat Hazinedar: 'Kültür ve Sanata En Fazla Bütçe Ayıran İlçeyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement