Başkan Mustafa Çelik, Buğdaylı'da Ay Çekirdeği Üretici ve Esnaflarını Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Başkan Mustafa Çelik, Buğdaylı'da Ay Çekirdeği Üretici ve Esnaflarını Ziyaret Etti

Başkan Mustafa Çelik, Buğdaylı\'da Ay Çekirdeği Üretici ve Esnaflarını Ziyaret Etti

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Buğdaylı Mahallesi’ne giderek vatandaşlarla bir araya geldi.

08.09.2017 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Buğdaylı Mahallesi'ne giderek vatandaşlarla bir araya geldi. Ay çekirdeği tesisini de ziyaret eden Başkan Çelik, Kayseri'nin ay çekirdeği üretiminde Türkiye'de söz sahibi olduğunu belirtti ve üretim sezonunun hayırlı olması temennisinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Cuma namazını Buğdaylı Mahallesi'ndeki İtimatlar Camii'nde kıldı. AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ile birlikte Buğdaylı Mahallesi'ne giden Başkan Çelik, Cuma namazı sonrası cemaatle ve bölgedeki vatandaşlarla selamlaştı. Başkan Çelik, çocuklara da Kayserispor forması hediye ederek genç taraftarlarla fotoğraf çektirdi.

Bölge esnafına da "Hayırlı İşler" temennisinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, daha sonra bölgedeki ay çekirdeği işletmelerinde Bölükler Ay Çekirdeği ve Kabak Çekirdeği Alım, Satım ve Eleme Tesisi'ni ziyaret etti. Burada yaptığı açıklamada bu yıl ay çekirdeği rekoltesinin çok iyi olduğunu ifade eden Başkan Çelik, Sarımsaklı ovasında yetişen ay çekirdeği Türkiye'nin en kaliteli ürünü olduğunu belirtti. Kayseri'nin önemli tarımsal değerleri bulunduğunu dile getiren Başkan Çelik, "Bu ürünlerimizden elde edilen hasılanın tamamı ilimizde kalıyor ve ekonomimize katkı sağlıyor. Biz de bu anlamda tarıma, çiftçiye ve esnafımıza elimizden gelen desteği vermeye gayret ediyoruz. Kocasinan ilçemiz ay çekirdeğinde Türkiye'de söz sahibi durumda. Bu nedenle Türkiye'nin önemli kuruyemişçileri buraya gelerek toplama merkezleri kuruyorlar. Böylece çiftçimizin ürünleri değerinde alınıyor. Sezonun üreticilerimize ve esnafımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da Türkiye'de ay çekirdeği denince akla gelen yerlerin başında Kocasinan'ın geldiğini ifade ederek, "Kalitede ve çerezlikte Türkiye'de söz sahibiyiz. Emeği geçen çiftçilerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Bölükler Ay Çekirdeği ve Kabak Çekirdeği Alım Satım ve Eleme Tesisi İşletmecisi de Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'e destekleri nedeniyle teşekkür ederek "Bu tesisin yapılmasında büyük emeğiniz var. Siz olmasaydınız bu tesis Denizli- Çivril'de kurulacaktı" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Mustafa Çelik, Buğdaylı'da Ay Çekirdeği Üretici ve Esnaflarını Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement