Başkan Nehir: "Yeşil Alanlarla İlgili, 170 Bin Metrekare Donatı Alanı Ürettik" - Son Dakika
Yerel

Başkan Nehir: "Yeşil Alanlarla İlgili, 170 Bin Metrekare Donatı Alanı Ürettik"

Başkan Nehir: "Yeşil Alanlarla İlgili, 170 Bin Metrekare Donatı Alanı Ürettik"

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Yeşil alanlarla ilgili hassasiyeti olduğunu söyleyerek, “Hassasiyetimi bilmeniz adına özellikle 18. madde uygulamasında 170 bin metrekarelik donatı alanı ürettik” dedi.

31.05.2017 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Yeşil alanlarla ilgili hassasiyeti olduğunu söyleyerek, "Hassasiyetimi bilmeniz adına özellikle 18. madde uygulamasında 170 bin metrekarelik donatı alanı ürettik" dedi.

Samandağ'da yıkılacak binaların yıkım aşaması ve yeniden inşa edilmesi süreci hakkında bilgi vermek amacıyla Samandağ Belediyesi Hizmet Binası'nda toplantı düzenlendi.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir'in başkanlık yaptığı toplantıya CHP Samandağ İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan, eski Milletvekili Fuat Çay, eski Milletvekili Refik Eryılmaz, Mimarlar Odası Başkanı Metin Fırıncıoğulları, Çevre Koruma Derneği Başkanı Mişel Atik, belediye meclis üyeleri, yıkılan ve inşa sürecinde olan bina ortakları katıldı.

Toplantıda Başkan Nehir, yıkılacak binaların yıkım aşamasını ve kentsel dönüşümden çerçevesinde yeniden inşa edilmesi sürecini anlattı.

Başkan Mithat Nehir, mülk sahiplerinin inşa edilecek yerde yeşil alan olması fikrine sıcak baktıklarını belirterek, "Bugüne kadar attığımız adımların çok önemli bir kısmında hep engeller çıktı. Biz bütün hukuki süreçleri bitirmiş olmamamıza rağmen, zorlanıyoruz. Bir bilgiyi sizinle paylaşmak istiyoruz. Önümüzdeki meclis toplantısında şöyle bir gündemimiz var. Bir plan tadilatı anlamında kaymakamlığın imar planında kamu alanı olarak tanımlanan belirli alanları var. Bu alanların konut ve ticari alana dönüştürülmesiyle ilgili talepleri var" diye konuştu.

Belediye Başkanı Nehir, Kaymakamlığın talebine cevap olarak alanların konut alanına dönüşmesi isteniyorsa, artırılacak yoğunlukla ilgili her kişi için 10 metrekarelik yeşil alan üretmeleri gerektiğini karşı tarafa ilettiklerini ifade ederek, "Biz de imar planında bu şekilde oylatabileceğimizi söyledik. Malumunuz hükümet konağı bugün kültür merkezi olarak bilinen o binanın civarına taşınacak. Bugün de kaymakamlığımızın bize gönderdiği yazıda şimdiki hükümet konağı olarak bilinen o alanı yeşil alan olarak tanımlayabilirsiniz şekilde talebi var. Önümüzdeki meclis toplantısında meclis gündemine gelecek. Bin 793 metrekarelik bir alandır. Bu alan yarın ki mecliste askıya çıkacak. Meclis üyelerimiz bu konuda rıza gösterirse bu karar çıkacak. Şehrin kalbinde bin 793 metrekarelik bir yeşil alan daha oluşturulmuş olacak" dedi.

Nehir, Mülk sahiplerinin projeyi kabul etmesi halinde bahse konu olan projeye kendisinin de razı olduğunu kaydetti. Yeşil alanlarla ilgili hassasiyeti olduğunu belirten Başkan Nehir, "Hassasiyetimi bilmeniz adına özellikle 18. madde uygulamasında 170 bin metrekarelik donatı alanı ürettik. Meclisimizle beraber çalışmamız hep bu yönde oldu. Burayla ilgili bu zeminin olması halinde kamu idaresi olarak dünden razıyız. İnsanlar yoğurdu üfleyerek yiyorlar. 20-25 yıllık bir geçmiş var kucağımızda. Kamu meselelerini çözmek kolay değildir. Bir taraftan vatandaşın hakkını hukukunu korumak, diğer taraftan da kamuyu rahatlatacak kararlar zordur. Samandağ'ın kaderini bin 100 metrekareye bağlamak bana tuhaf geliyor" şeklinde konuştu.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, İlgili alanının yeniden inşa edilmesi ile ilgili hukuki hiçbir engel olmadığı söyledi.

Hatay eski Milletvekili Refik Eryılmaz ise mülk sahiplerinin mağduriyetini istedikleri algısı oluşturulmaya çalışıldığını ifade ederek, "Mülk sahiplerinin mağdur edilmesine rıza göstermeyiz. İlçemizin daha yaşanabilir bir kent olmasını istiyoruz. Bu bina merkezde olduğu için kamuoyunda yerinin yeşil alan olması için bir beklenti oluşmuştur. Bütünlükle bir proje ile yıkılan binanın alanı ve bel bir binası olarak binanın yerinin alanının parka dahil edilmesi ve park yeri otopark yapılması yönünde düşüncemiz var" dedi.

Mimar Ali Aştah da Çözümcül bir iş için teknik muhataplar ile görüşülmesi gerektiğini ifade ederek, "Dedikoduyla değil, teknik bilgiyle konuşulması gerekiyor" dedi.

Toplantıya katılanlar, Hak sahiplerinin mağdur edilmeden olasılıkların değerlendirilip çarşı, otopark, yeşil alan önerilerinin yapılabileceğini söylediler. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Nehir: 'Yeşil Alanlarla İlgili, 170 Bin Metrekare Donatı Alanı Ürettik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement