Başkan Örnek Projeyi Anlattı - Son Dakika
Güncel

Başkan Örnek Projeyi Anlattı

MANİSA Büyükşehir Belediyesi'nin Hafsa Sultan Mahallesi'ndeki iki ada üzerinde yapacağı kentsel yenileme projesi, Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine anlatıldı.

17.04.2015 09:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vatandaşların örnek projeye yaklaşımlarının olumlu olduğunu belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, tüm mal sahipleriyle tek tek görüşüldüğünü ve vatandaşların talepleri doğrultusunda ortaya projenin çıktığını söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Hafsa Sultan Mahallesi'ndeki iki adada hayata geçirmeyi planladığı kentsel yenileme projesi, Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı ile İmar Komisyonu üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine anlatıldı. İlk toplantı İmar Komisyonu üyeleriyle yapıldı. Toplantıya Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Şehir Plancısı Ahmet Turgut, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ulus Kotluca, İmar Komisyonu Başkanı Can Mercül, İmar Komisyonu üyeleri, Yunusemre ve Şehzadeler Belediyesi imar müdürlüğü temsilcileri katıldı.

Projenin tüm içeriği katılımcılara aktarıldı

Toplantıda Şehir Plancısı Ahmet Turgut, Hafsa Sultan Mahallesi'ndeki iki adada bulunan örnek yerinde dönüşüm projesiyle ilgili hazırlanan sunumu ilgili komisyon üyelerine aktardı. Toplam proje alanının 32 bin 395 metrekare olduğunu belirten Turgut, 276 haneyi kapsayan bu yerinde dönüşüm projesiyle ilgili tüm parsel sahipleriyle tek tek görüşüldüğünü ve vatandaşların talep ve beklentilerinin alındığını söyledi. Örnek projenin içeriği, vatandaşların evlerinin ne şekilde değerleneceği, emsal değerleri, hak sahiplerinin projeden alacağı daire alanlarının hesaplama modeline kadar tüm ayrıntıların tek tek anlatıldığı sunumda, toplantıya katılanların soruları da yanıtlandı.

Toplantı hak sahipleriyle de yapılacak

İmar Komisyonu üyelerine yönelik gerçekleştirilen toplantı, daha sonra ilgili sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle de gerçekleştirildi. Encümen Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Manisa Mimarlar Odası Başkanı Atilla Efendioğlu, Harita Mühendisleri Odası Başkanı Sefa Önatlı, İnşaat Mühendisleri Odası Sekreteri Turgay Alan ve Jeoloji Mühendisleri Odası Temsilcisi Mehmet Çelik Katıldı. Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerine yönelik gerçekleştirilen toplantıda Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, Şehir Plancısı Ahmet Turgut, Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil ve İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu tarafından bilgiler verildi. Hafsa Sultan Mahallesi'ndeki iki adada 276 hane sahibiyle tek tek görüşülüp, mal sahiplerinin görüşleri alınarak örnek yerinde dönüşüm projesinin sonuçlandırılacağını belirten Şehir Plancısı Ahmet Turgut, vatandaşların projeye olumlu yaklaştığını, söz konusu toplantının hak sahipleriyle de gerçekleştirileceğini söyledi.

Proje Beğenildi

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Hafsa Sultan Mahallesi'nde iki adada gerçekleştirilecek olan Kentsel Yenileme Projesi hakkında bilgi alan Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, proje hakkında olumlu görüş bildirdi. Proje hakkında konuşan Manisa Mimarlar Odası Başkanı Atilla Efendioğlu, Harita Mühendisleri Odası Başkanı Sefa Önatlı, İnşaat Mühendisleri Odası Sekreteri Turgay Alan ve Jeoloji Mühendisleri Odası Temsilcisi Mehmet Çelik projeye destek vereceklerini belirterek şunları söylediler;

Harita Mühendisleri Odası Başkanı Sefa Önatlı: Öncelikle Kentsel Yenilemenin başlaması Manisa için bir avantaj. Başarılı bir çalışmayla karşılaşqtık. Şahsen ben projeyi çok beğendiğimi ifade etmek istiyorum. Manisa için örnek olacak bir çalışma olmuş. Temennimiz iki adada başlayacak olan bu çalışmanın bölgenin tamamına yayılması. Biz oda olarak projenin arkasında olduğumuzu belirtmek isterim.

Manisa Mimarlar Odası Başkanı Atilla Efendioğlu: Hafsa Sultan'da Kentsel Yenileme adı altında başlatılan çalışma hakkında bugün bilgi sahibi olduk. Kentsel yönetim yasasıyla ilgili geçtiğimiz süreçte pratik olarak ortaya çıkan sıkıntıları biz Mimarlar Odası olarak çeşitli defalar dile getirdik. Mevcut yasa kentsel dönüşümden öte parsel bazında kentsel yenileme değil, binasal yenilemenin önünü açıyor. Bu Manisa'da sıkça uygulanmaktaydı. Fakat Hafsa Sultan'da ki proje 14 ada birleştirilerek, iki ada haline getirilip yapılan bir çalışmayı kapsıyor. Mimarlar Odası olarak kentsel dönüşümün yanında sosyal dönüşümün daha önemli bir olgu olduğunu savunuyoruz. Umarım bu çalışmanın arkası gelir. Çalışmanın tüm bölgeyi kapsayacağını düşünüyorum. Manisa'nın doğal eşikleri nedeniyle mevcut sıkıntısı hepimizin malumu. Bölgelerin sosyal hayata katılması, şehir adına sevindirici olur.

İnşaat Mühendisleri Odası Sekreteri Turgay Alan: Bizde parsel bazında olmadığı, bunun yerine ada bazında bir çalışma olduğu için yapılan çalışmayı olumlu buluyoruz. Oda olarak projenin arkasında olduğumuzu belirtmek isterim.

Jeoloji Mühendisleri Odası Temsilcisi Mehmet Çelik: Hafsa Sultan Mahallesi'nde hazırlanan projenin ada bazında olmasını olumlu bulduk. Ancak burada kat artımı mutlaka olacaktır. Bu nedenle zemin etüdü çalışmalarının itinayla yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Örnek Projeyi Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursa Mudanya'da Yangın Alarmı Sayesinde Felaket Önlenildi
    10:22 Bursa Mudanya'da Yangın Alarmı Sayesinde Felaket Önlenildi

    Bursa Mudanya ilçesinde bulunan Şafak apartmanının zemin katında çıkan yangın, çalışan alarm sayesinde hızlı müdahale ile kontrol altına alındı. Evde bulunan görme engelli bir vatandaş da kurtarıldı. Polis ekipleri yangının çıkış sebebini araştırıyor.

  • Kayseri İstihdam Fuarı İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi
    10:20 Kayseri İstihdam Fuarı İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in başkanlığında Kayseri Organize Sanayi Bölgesi ev sahipliğinde düzenlenen istişare toplantısında, Kayseri İstihdam Fuarı'nın 14-15 Mayıs 2024 tarihlerinde Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Fuar Merkezi'nde yapılması kararlaştırıldı.

  • Aydın Germencik'te Öğrencilere Trafik Eğitimi Verildi
    10:20 Aydın Germencik'te Öğrencilere Trafik Eğitimi Verildi

    Aydın'ın Germencik ilçesinde, jandarma trafik ekipleri tarafından öğrencilere yönelik önemli trafik eğitimleri düzenlendi. Eğitimlerle, öğrencilere trafik kuralları öğretilerek güvenli bir şekilde yolculuk yapmaları konusunda bilinçlendirme yapıldı.

  • Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolunda otomobil ile motosiklet çarpıştı, 1 kişi yaralandı
    10:20 Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolunda otomobil ile motosiklet çarpıştı, 1 kişi yaralandı

    Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolunda plakaları ve sürücüleri henüz belirlenemeyen otomobil ile motosiklet çarpıştı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Motosiklet sürücüsü, ilk müdahalesinin ardından hastaneye sevk edildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • AK Parti ve MHP Ferizli İlçe Teşkilatları Ferizli Belediye Başkanı Mehmet Ata'yı Ziyaret Etti
    10:19 AK Parti ve MHP Ferizli İlçe Teşkilatları Ferizli Belediye Başkanı Mehmet Ata'yı Ziyaret Etti

    AK Parti ve MHP Ferizli ilçe teşkilatları, Ferizli Belediye Başkanı seçilen Mehmet Ata'ya ziyarette bulundu. AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Serhoş ve MHP İlçe Başkanı Veysel Dikbaş, yönetim kurulu üyeleriyle Ata'ya 'hayırlı olsun' dileklerini iletti. Ziyarette konuşan Serhoş ve Dikbaş, halkın kendi hür iradesiyle belediye başkanını seçtiğini belirterek, olumlu hizmetlerde desteklerinin süreceğini bildirdi. Belediye Başkanı Ata da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Halkımızın verdiği sorumluluğun ağırlığının bilincindeyiz. En güzel hizmetleri getirmek için çalışacağız.' dedi.

  • Zorunlu kış lastiği uygulamasının ardından lastikçilerde yaz lastiğine dönüş telaşı başladı
    10:19 Zorunlu kış lastiği uygulamasının ardından lastikçilerde yaz lastiğine dönüş telaşı başladı

    Kış lastiği uygulamasının sona ermesiyle birlikte lastikçilerde yaz lastiği talebi arttı. Lastikçiler, yaz lastiği değişimleri ve bayram sonrası yoğunluğa hazırlanıyor. Sürücülerin yaz aylarında kış lastiği kullanmaması gerektiğini belirten servis müdürü, vatandaşların lastik etiketlerini kontrol etmeleri gerektiğini vurguladı. Kış lastiklerinin sıcak havalarda tutunma özelliğini kaybettiğini ve fazla yakıt harcadığını belirten müdür, yazın lastiklerin kullanılmasını tavsiye etti.

  • Dağlarda çiriş otu bereketi
    10:19 Dağlarda çiriş otu bereketi

    Erzurum'da çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu, dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar aylarıyla birlikte Erzurum'un yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu, vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Ayrıca çiriş otu, tıbbi faydaları sebebiyle tedavi amaçlı da kullanılıyor. Yemeklerde de sıkça kullanılan çiriş otu, vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleriyle vücudu besliyor.

  • Emekli maaşlarına asgari ücret düzeyinde zam yapılmayacak
    10:19 Emekli maaşlarına asgari ücret düzeyinde zam yapılmayacak

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaşlarının asgari ücret düzeyine çıkarılması beklentilerini boşa çıkardığını açıkladı. Vatandaşlar, bu açıklamayı eleştirerek emeklilerin durumunun zor olduğunu belirtti ve adaletli bir yaklaşım beklediklerini ifade etti.

  • Konya polisinden narkotik operasyonu: 7 gözaltı Kilolarca uyuşturucu madde ve binlerce hap ele geçirildi
    10:17 Konya polisinden narkotik operasyonu: 7 gözaltı Kilolarca uyuşturucu madde ve binlerce hap ele geçirildi

    Konya'da Narkotik ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda tespit edilen 4 araçta kilolarca uyuşturucu madde ve binlerce uyuşturucu hap ele geçirilirken, 7 şüpheli gözaltına alındı. Konya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde yürütülen çalışmalarda, Karatay ilçesi Ereğli Yolu üzerinde uyuşturucu sevkiyatı yaptığı tespit edilen 2 araç takibe alındı. Narkotik ekipleri bir yandan araçları takip ederken diğer yandan da ileride uygulama noktası kuruldu. Uygulama noktasına yaklaşan araçlar takip eden narkotik ekipleri eşliğinde durdurularak araçlarda arama yapıldı. Yapılan aramalarda 15 parça halinde 7 kilo 500 gram skunk maddesi ele geçirilirken, 4 şüpheli gözaltına alındı. Binlerce uyuşturucu hap ele geçirildi Narkotik ekiplerince uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan çalışmalarda, Selçuklu ilçesi Horozluhan Mahallesi üzerinde uyuşturucu ticareti yapıldığı değerlendirilen iki araç durduruldu. Araçlarda yapılan aramalarda 16 bin 856 adet uyuşturucu hap maddesi ele geçirildi. Operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı. Narkotik ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda Uyuşturucu Madde Kullanmak ve Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçlarından gözaltına alınan 7 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Ankara'da Otomobil Yangını İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    10:17 Ankara'da Otomobil Yangını İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ankara'nın Beypazarı ilçesinde bir otomobil, bilinmeyen bir nedenden dolayı yanmaya başladı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek alevleri kontrol altına aldı. Ancak araç kullanılamaz hale geldi ve çevredekiler panik yaşadı.


Advertisement