Başkan Özkan'dan Ova Köylerine Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Başkan Özkan'dan Ova Köylerine Ziyaret

Başkan Özkan\'dan Ova Köylerine Ziyaret

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey'in ova köylerinde hasadı yapılan biber tarlalarını ve toplanan biberlerin paketlendiği tesisleri ziyaret etti.

27.07.2017 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey'in ova köylerinde hasadı yapılan biber tarlalarını ve toplanan biberlerin paketlendiği tesisleri ziyaret etti.

Eskisarıbey Mahallesi'nde tarım işçileriyle birlikte biber toplayan Başkan Özkan, burada yaptığı açıklamada, bir aydır ova köylerinde biber hasadı yapıldığını söyledi.

Biber hasadı yapan çiftçilerin fiyatlar dolayısıyla yüzlerinin güldüğünü ifade eden Özkan, şöyle konuştu:

"Yöremizdeki çiftçilerimizin ve üreticilerimizin piyasalardan memnun olması dolayısıyla biz de memnun olmaktayız. Çiftçimizin yüzü gülerse ekonominin hareketleneceğini biliyoruz. Bu hareketlilik tüm sektörlere yarıyor. Bu sene biber üretimi yapan ve bunun hasadını yapan biber çiftçisi oldukça memnun. Önümüzdeki dilimde de olumsuz bir şey gelişmezse çiftçilerimiz, biber sezonunu mutlu bir şekilde kapatacaklar. Biberin bakımı ve üretimi meşakkatli bir iş. Üreticilerimiz hem mahsulleri yetiştiriyorlar hem de çeşitli hastalıklarla mücadele ediyorlar."

İstanbul- İzmir Otoyol projesini çok önemsediklerini belirten Özkan, "1 yıl sonra Karacabey-Bursa hattı da bittiğinde ilçemizden İstanbul'a 1,5 saatte ulaşmak mümkün olacak. Bu kısa zaman diliminde ulaşmak üreticimiz açısından çok büyük önem arz etmekte. İstanbul'daki bir market ya da manav Kadıköy'den Bayrampaşa Hali'ne gideceği sürede araya hiç aracı koymadan Karacabey'e gelip direk üreticiden ürünlerini ekonomik, kaliteli ve günlük olarak alıp, İstanbul'daki, Marmara'daki ve Ege'deki pazarlara arz edebilecek. Bu da bizim Karacabey çiftçisi olarak önümüzü açacaktır." şeklinde konuştu.

Ürün deseninin çok önemli olduğuna değinen Özkan, şunları kaydetti:

"Ziraat Odası önderliğinde çiftçilerimiz ürün desenliliği konusunda çalışma yapmalı ve çeşitliliği artırmalıdır. Bir mahsule yüklenmeden risklerini azaltmaları, kendileri açısından daha önem arz edecektir. Karacabey çiftçimizin ve üreticimizin en önemli gündem maddelerinden bir tanesi de ürün deseni konusunda kafa yormak. Pazarın talep edeceği ürünler üzerine yoğunlaşarak, ürün çeşitliliğini artırarak riski azaltmak olacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkan Özkan'dan Ova Köylerine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement