Başkan Öztürk'ten Su Baskını Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Başkan Öztürk'ten Su Baskını Açıklaması

Başkan Öztürk\'ten Su Baskını Açıklaması

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk Cuma gününden itibaren bölgede etkili olan yoğun sağanak yağışın etkilerini ve yapılan çalışmaları değerlendirdi.

22.06.2015 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk Cuma gününden itibaren bölgede etkili olan yoğun sağanak yağışın etkilerini ve yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Başkan Öztürk konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi. "Geçtiğimiz Cuma günü başlayan yoğun sağanak yağış ilçemizde ciddi sıkıntılara sebebiyet verdi. Sakarya da son yılların ortalama yağış miktarı 68 kilogram olmasına rağmen Haziran ayında İlçemize düşen yağış miktarı 150 kg üzerine çıkmıştır. Bu da bölgemizde ciddi sorunlara yol açtı. Cuma günü başlayan sağanak yağışla birlikte ekiplerimiz tüm bölgeye yayılarak çalışmalara başladı. Özellikle ilk gün Çaybaşı bölgesinde Yazılı, Ekinli Değirmendere, Şükriye, Hürriyet, Tuapsalar mahallelerinde sıkıntı vardı. Öncelikle o bölgeye yoğunlaştık. Ekiplerimiz yağış anından itibaren ara vermeden çalışmalarını sürdürdü. Cumartesi ve Pazar sahur yemeği hariç her dakika yoğun çalışmalar yapıldı. Belediyemiz fen işleri ekipleri ve SASKİ'nin müdahaleleri sonrasında Afet'in etkisi en aza indirildi. Burada özveri ile çalışan Belediyemiz ekiplerine, SASKİ ekibine ve Genel Müdürü'ne, AFAD Ekiplerine teşekkür ediyorum" dedi.

Suyollarının kapatılmasının yaşanan sel felaketine en büyük etken olduğunu belirten Başkan Öztürk, "Afetin etkisinin bu kadar büyük olmasının sebebi, düz arazilerde daha önce kazılmış açılmış, ark dediğimiz suyollarının kapatılması ve tarlaya dahil edilmesidir. Bundan sonra yapılan çalışmalarda bu arkların kapatılmamasına dikkat edeceğiz. Bekirpaşanın içinden geçen büyük kanalın kapatılmasından bu yana Bekirpaşa'yı her sene bir şekilde sel yokluyor. Bu kanalın düzenlenmesi için gereken bütün çalışmalar yapılacaktır. Geçtiğimiz hafta sonu bütün ekiplerimiz ile beraber arazideydik. Kaymakam bey, AFAD İl Müdürlüğünden ekipler, bizim kendi ekiplerimiz ve SASKİ ekipleri gece gündüz demeden sonuna kadar çalışmalar yaptılar. Nihayetinde evlerde ve bölgede hasar tespiti çalışmları hala sürmektedir. Tarım ile ilgili yapılacak olan hasar tespit ise suyun bölgeden çekilmesinin ardından başlayacaktır. Halkımız müsterih olsun. Çalışmalarımız sonuna kadar devam edecek ve tespitler neticesinde gereken her şey yapılacaktır. Bu konuda bize güvenen Erenler halkına geçmiş olsun diyorum" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Öztürk'ten Su Baskını Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement