Başkan Palancıoğlu'dan Kadın Girişimciye Destek - Son Dakika
Güncel

Başkan Palancıoğlu'dan Kadın Girişimciye Destek

Başkan Palancıoğlu\'dan Kadın Girişimciye Destek

Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, besin alerjisi olan bebeğinin tedavi araştırmaları sonucu koruyucusuz ve katkısız gıda maddeleri hazırlayan, daha sonra bunları işletme kurarak diğer annelerin de istifadesine sunan 2 çocuk annesi gıda mühendisi Hatice Kulakoğlu’nu ziyaret etti.

02.11.2018 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, besin alerjisi olan bebeğinin tedavi araştırmaları sonucu koruyucusuz ve katkısız gıda maddeleri hazırlayan, daha sonra bunları işletme kurarak diğer annelerin de istifadesine sunan 2 çocuk annesi gıda mühendisi Hatice Kulakoğlu'nu ziyaret etti.

Mevlana Mahallesinde Elçibey Caddesi üzerindeki işletmeyi inceleyen Başkan Palancıoğlu, 8 yıl önce küçük çocuğu Kerem'in besin alerjisine karşı geliştirdiği sağlıklı ürünleri 15 kadının çalıştığı işletmede satışa çıkaran Hatice Kulakoğlu ile sohbet etti. Başkan Palancıoğlu, bir arkadaşının internette gördüğü işletmenin güvenilir olup olmadığıyla ilgili bilgi istemesi sonucu işletmeye geldiğini belirterek, "Talas'ta Vitma (vitaminli mamuller) adında bir işletme açılmış. Hatice Hanım çok değişik bir girişimcilik fikrinde bulunmuş. Bütün kadın girişimcilere örnek olacak bir yaklaşım. Yenidoğanlardan başlamak üzere katkısız doğal ürünler üretiliyor. ve ülkemizle birlikte dünyaya internet üzerinden satılıyor. Kayseri gibi ticarette ismi öne çıkan bir şehrin e-ticareti fazla değil. Ama Talas'ta bu işletmede internet üzerinden dünyanın dört bir yanından siparişler karşılanıyor." dedi.

Başkan Palancıoğlu, "Böyle kadın bir girişimcinin 10 kişinin üzerinde bir istihdam oluşturması takdire şayan bir durum. Doğal ürün arayan vatandaşlarımıza tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

Gıda mühendisi Hatice Kulakoğlu ise 2010 yılında mesleğinin 22. yılındayken bebek bisküvileri üzerine çalışmalar gerçekleştirdiğini belirterek, bugün 256 çeşit sağlıklı ürün imal eden bir işletme haline geldiklerini söyledi.

Kulakoğlu, "Hazırladığımız ürünlerin küçük oğlumuzda besin alerjisini giderdiğini görünce işletme fikri ortaya çıktı. Katkısız ham maddeleri temin ederek, içerisine tuz ve şeker dahi koymadan, tamamen geleneksel evde yapılmış gibi üreterek tüketicilerimize yolluyoruz. Anneler ürünleri üzerinde yazıldığı gibi hazırlayarak kullanabiliyorlar. 7'den 70'e herkesin gönül rahatlığıyla tüketebileceği ürünler." diye konuştu.

10'u personel 5'i stajyer olmak üzere toplam 15 kadına istihdam sağladıklarını anlatan Kulakoğlu, "Özellikle eğitim almış kadınlara kendi işlerini kurmalarını tavsiye ederim. Bugün Avrupa'dan Malezya'ya dünyanın dört bir yanına sipariş gönderiyoruz. Günlük 250-300 arası internetten siparişler alıyoruz" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Palancıoğlu'dan Kadın Girişimciye Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement