Başkan Pekmezci Bayburt dernekleri ile bir araya geldi - Son Dakika
Güncel

Başkan Pekmezci Bayburt dernekleri ile bir araya geldi

Başkan Pekmezci Bayburt dernekleri ile bir araya geldi

Bu yıl 25. si düzenlenen Bayburt Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri için Bayburt'ta bulunan il dışındaki Bayburt dernekleri, Bayburt Belediyesi tarafından düzenlenen yemekte bir araya geldi.

25.07.2019 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 25. si düzenlenen Bayburt Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri için Bayburt'ta bulunan il dışındaki Bayburt dernekleri, Bayburt Belediyesi tarafından düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Tüm Bayburt derneklerinin bir araya geldiği yemekte konuşan Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Bu akşam değerli başkanımızın bu organizasyonu vesilesi ile bir sofranın etrafındayız. Yan yanayız, omuz omuzayız, bu duruşunda bir mesajı var muhakkak ki. Biz Bayburt olarak değerlerine bağlı, inançlarına bağlı, kültürüne bağlı Dede Korkut destanlarında tasvir edilen milletin, boyların özetini temsil ve teşkil ediyoruz" dedi.

Dede Korkut sembolü üzerinde yoğunlaşmamız tesadüfi değildir

Bayburt Milletvekili Fetani Battal ise yaptığı konuşmada Dede Korkut'u anlamadan Türk kültürünün arka planının anlaşılamayacağını belirterek, "Dolayısıyla Dede Korkut sembolü üzerinde yoğunlaşmamız tesadüfi değildir. Bunun sosyal ve ekonomik boyutları vardır. Ama daha çok Dede Korkut'un bize anlattıklarını anlayabilmek Türk psikolojisini ve ruhunu çözmek için olmazsa olmazdır. Yine aynı şekilde İrşadi'yi ve Celali'yi anlamazsak, onlardan dizeler ezberimizde yoksa Bayburtluyu anlamayız, Bayburt'u, kültürünü anlamayız" değerlendirmesinde bulundu.

Güzellikleri birlikte paylaşmanın mutluluğuna eriyoruz

Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci'de, "Ben istiyorum ki sıladan gurbete uzanan yollarda derneklerimiz, federasyonumuz, vakfımız bize eşlik etsin istiyorum. Sizi burada görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Şuna inanınki siz geldiğiniz zaman baba ocağı biraz daha şenleniyor, köylerimiz biraz daha anlam buluyor, şehrimizde biraz daha farklı boyutlarda güzel bir zemin oluşturuyoruz. Güzellikleri birlikte paylaşmanın mutluluğuna eriyoruz" diye konuştu.

İl dışından şölen için Bayburt'a gelen dernek ve vakıf yöneticileriyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Pekmezci sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın milletvekilimiz bugün bir ifadede bulundu. Dedi ki belediye başkanımız uç beylerine haber gönderdi. Onları baba ocağına çağırdı. ve o uç beyleri de bu çağrıya uydular. Uç beyleri sizi yürekten kutluyorum ve size teşekkür ediyorum. Aramızda çeşitli ülkelerden gelen konuklarımız var, akademisyenlerimiz var. Kazakistan'dan, Özbekistan'dan, Kırgızistan'dan ve aramızda yine gerçekten Türkiye'nin her yönüyle örnek şair ve yazarları var.

İnşallah ilerleyen günlerde onlarla birlikte olup o güzel havayı teneffüs edeceğiz. Yarın sempozyumumuz var, Dede Korkut'u tartışacağız uluslararası boyutta. Ama Cuma günü de bir başka programımız var. O program Bayburt'un il oluşunun 30. Yılında Bayburt'ta var olan projeler ve yarınlara dönük projeleri tartışacağız."

"Arkasından da 1989 yılının 21 Haziranında 3578 sayılı yasa ile il Bayburt'a o gün emek veren ağabeylerimizi, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı bir vefa anlayışı içerisinde onlara birer plaket sunacağız. Belediye meclisimizin aldığı kararla. Ayrıca o günden sonra hizmet yapan belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize bir hizmet plaketi sunağız. Biz şunu istiyoruz, biz sizinle varız. Sizinle birlikte çok şeyi göğüsleyip başaracağımıza yürekten inanıyoruz. Baba ocağınızda bir belediye başkanı, bir kardeşiniz, bir ağabeyiniz olarak her zaman sizin emrinizde olduğumu bilmenizi istiyorum. Bilin ki Bayburt için yapılacak her konuda birlikte hareket etmekten büyük mutluluk duyacağımı özellikle belirtmek istiyorum."

Yemeğe Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Milletvekili Fetani Battal, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Yusuf Diker, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Adalet Komisyonu Başkanı Menderes Akar, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat, Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap, il dışında bulunan Bayburt dernek ve vakıf başkanları katıldı. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Pekmezci Bayburt dernekleri ile bir araya geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sağanak yağış nedeniyle Yenibosna metro istasyonu su altında
    18:50 İstanbul'da sağanak yağış nedeniyle Yenibosna metro istasyonu su altında

    M9 Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın Bahçelievler Yenibosna istasyonunda, etkisini artıran sağanak yağış sonucu tavandan sular akmaya başladı. İstasyonun içinde su birikintisi oluşurken, görevliler suyu tahliye etti. Yolcular kaygan zeminde yürümekte güçlük çekerken, su tahliye çalışmaları devam ediyor.

  • Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı
    18:50 Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı

    Türk Kızılay öncülüğünde temin edilen 3 bin 774 ton insani yardım malzemesinin ilk kısmını taşıyan tırlar, Mısır'dan Gazze'ye hareket etti. Gemiye yüklenen yardımların bir kısmı tırlara yüklenerek Refah Sınır Kapısı'na doğru hareket etti. Yardımlar, gümrükteki işlemlerden sonra Gazze Şeridi'ndeki ihtiyaç sahiplerine götürülmek üzere Filistin Kızılayı'na teslim edilecek.

  • Uludağ'da Nisan Ayında Kar Sürprizi
    18:50 Uludağ'da Nisan Ayında Kar Sürprizi

    Türkiye'nin en gözde kış turizm merkezlerinden Uludağ'da, nisan ayında hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kar yağışı etkili oldu. Uludağ'da hava sıcaklığı eksi 1 ile 9 derece arasında ölçüldü ve kar yağışının gün boyunca devam etmesi bekleniyor.

  • Isparta'da minibüs kazası: 1 ölü, 8 yaralı
    18:49 Isparta'da minibüs kazası: 1 ölü, 8 yaralı

    Isparta'nın Eğirdir ilçesinde meydana gelen minibüs kazasında bir kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. Minibüsün bahçeye devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, sürücü ve yolcular yaralandı. Yaralılar hastanelere sevk edilirken, maalesef bir kişi kurtarılamadı.

  • Ordu Büyükşehir Belediyesi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    18:49 Ordu Büyükşehir Belediyesi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Ordu Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, yeni dönemin hayırlı olmasını temenni ederek Ordu halkına teşekkür etti. Güler, önlerindeki 5 yıllık süre boyunca ayrım yapmaksızın Ordu'yu yaşanılabilir bir kent olma yolunda birlikte hazırlayacaklarını vurguladı. Ayrıca, şehir ekonomisini güçlendirmek, afete dirençli bir kent yapmak ve lojistik merkezi oluşturmak gibi hedeflerinin olduğunu belirtti.

  • Hatay'da Afet ve Krizler Çağında Çocuk Olmak Çalıştayı Gerçekleştirildi
    18:48 Hatay'da Afet ve Krizler Çağında Çocuk Olmak Çalıştayı Gerçekleştirildi

    Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde düzenlenen 'Afet ve Krizler Çağında Çocuk Olmak Çalıştayı'nda, çocukların korunması ve desteklenmesi gerektiği vurgulandı. Vali Mustafa Masatlı, 'Yüreğimizdeki Işık' projesi hakkında bilgi vererek, ihtiyaçların yerinde tespit edildiğini belirtti. Programa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Veysel Eren ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Senem Başyurt da katıldı.

  • Erzin ilçesinde tırla çarpışan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
    18:44 Erzin ilçesinde tırla çarpışan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

    Hatay'ın Erzin ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, tırla çarpışan otomobilin sürücüsü Ali A. hayatını kaybetti. Kaza sonrası olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibi, sıkıştığı otomobilden çıkarılan Ali A'nın hayatını kaybettiğini belirledi. Ali A'nın cenazesi morga kaldırıldı.

  • Karaman'da Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası Başladı
    18:43 Karaman'da Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası Başladı

    Türkiye Satranç Federasyonu faaliyetleri içinde yer alan Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası, Karaman'da başladı. Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen şampiyonaya, 78 takım ve 400 sporcu katıldı. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, organizasyonda elde ettikleri başarıların yanı sıra yetiştirdikleri sporcularla tüm dünyada ilgiyle takip edildiklerini vurguladı. Turnuvada dereceye giren sporcular, Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etme hakkı kazanacak.


Advertisement