Başkan Piriştina'dan Temizlik Hareketine Anlamlı Destek - Son Dakika
Güncel

Başkan Piriştina'dan Temizlik Hareketine Anlamlı Destek

Başkan Piriştina\'dan Temizlik Hareketine Anlamlı Destek

15 Eylül 2018 Dünya Temizlik Günü’nde 150 ülkeden milyonlarca gönüllü, küresel atık problemine karşı toplanıp 1 günde dünyayı temizlemek üzere güçlerini birleştirmek için bir araya geldi.

15.09.2018 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Eylül 2018 Dünya Temizlik Günü'nde 150 ülkeden milyonlarca gönüllü, küresel atık problemine karşı toplanıp 1 günde dünyayı temizlemek üzere güçlerini birleştirmek için bir araya geldi. Bu anlamlı harekete destek veren Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, süpürge ve küreğini alıp Buca Kent konseyi üyeleriyle birlikte Buca İstasyonunu temizledi.

15 Eylül Dünya Temizlik Günü'nde düzenlenen "Let's Do It -Haydi Yapalım" hareketine Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'da destek verdi. Başkan Piriştina, Dünyanın en büyük sivil hareketlerinden olan, küresel atık problemine dikkat çekmek için çevreyi daha yaşanabilir hale getirmeye çağıran etkinliğe Buca Kent Konseyi'nin organizasyonuyla katıldı.

Buca Kent Konseyi üyeleriyle birlikte Buca İstasyonu'na gelen Başkan Piriştina, çalı süpürgesini ve küreğini alıp sokakları ve parkı süpürdü. Genç yaşlı çok sayıda vatandaşın da destek verdiği temizlik hareketiyle Buca İstasyonu pırıl pırıl yapıldı.

Kentliyi tüm çevreye duyarlı olmaya çağıran Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, "Yaşadığımız çevreye olan saygıyı hatırlatabilmek için bir araya geldik. Bu etkinlikle kentin temizliğine vatandaşlarımızın biraz daha duyarlı olması için özendirmek istedik. Her ne kadar temizlik bizlerin, yerel yönetimlerin asli görevi olsa da hepimize iş düşüyor. Her şeyi kamudan beklememek lazım. Belediyenin yapacağı işi halkın yapmasından bahsetmiyorum ama yediğimiz çiğdemi yere atmazsak, elinizdeki poşeti biraz ilerdeki çöpe atarsak hem daha temiz çevreye kavuşur hem de belediyenin üstündeki yükü alır maliyetleri düşürürüz. Bu yine kentliye dönecektir. Biraz iş yerinizin, biraz evinizin etrafına özenli ve dikkatli davranabilirsek daha güzel bir çevreye kavuşuruz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Piriştina'dan Temizlik Hareketine Anlamlı Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı
    21:19 Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Süleyman Han Camisi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ibadete açıldı. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, Van'ın imarı ve inşası konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti ve Van Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanmasıyla birlikte Van'ın kültür, turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlanacağını ifade etti.

  • Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu
    21:18 Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu

    Devlet sanatçısı Devrim Erbil'in 60. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen Inspirations adlı karma sergi, İstanbul Sinema Müzesi'nde açıldı. Sergide, Erbil'in daha önce sergilenmemiş eserlerinin yanı sıra farklı sanatçıların da eserleri yer alıyor. Erbil, sergiyle birlikte sanat hayatının 60. yılını geride bıraktığını belirterek, sanata ve sanatın içinde olmaya doyamadığını ifade etti. Sergi, 30 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Kayseri'de kaçak silah ve mühimmat ticareti yapan bir kişi yakalandı
    21:17 Kayseri'de kaçak silah ve mühimmat ticareti yapan bir kişi yakalandı

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, kaçak silah ve mühimmat sattığı tespit edilen bir kişi yakalandı. Yeşilhisar İlçe Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan aramalarda 2 adet 9 mm tabanca, 1 adet seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve bin 846 adet tabanca fişeği bulundu. İş yeri sahibi H.Ç. gözaltına alındı.

  • Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde vatandaşlar yağmur duasına çıktı
    21:14 Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde vatandaşlar yağmur duasına çıktı

    Kütahya'nın Hisarcık ilçesine bağlı Kutluhallar köyünde muhtarlık ve köy halkının düzenlediği yağmur duası programında vatandaşlar bir araya geldi. Yağmur duasının ardından vatandaşlara yemek ikramı yapıldı.

  • Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'
    21:10 Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

    Münih'te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günlerinde Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi. Müjde Ar ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada kadınları desteklemeye adadığı hayatını anlattı ve kendisine verilen ödülün iki sahibi olduğunu belirtti. Ayrıca, Müjde Ar'ın Şener Şen ile başrolleri paylaştığı 'Şalvar Davası' adlı film restore edilerek festivalde gösterildi.

  • Neşe Aksoy'dan Akciğer Kanseri İtirafı
    21:10 Neşe Aksoy'dan Akciğer Kanseri İtirafı

    Magazin dünyasının tanınmış isimlerinden Neşe Aksoy, yaklaşık 10 ay önce akciğer kanseri teşhisi konulduğunu ve yaşadıklarını magazinci.com'daki köşesinde paylaştı. Aksoy, son tahlillerinde yeni kitlelerin görüldüğünü belirterek gelecek süreç hakkında bilgi vermedi.

  • Alfa Romeo Milano'nun yeni ismi Junior oldu
    21:10 Alfa Romeo Milano'nun yeni ismi Junior oldu

    Geçen yıl tanıtılan Alfa Romeo Milano, hükümetin talebi üzerine isim değişikliğine giderek Junior adını aldı. İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo, Milano'nun Polonya'da üretiliyor olması sebebiyle hükümetin eleştirilerine maruz kalmıştı. Ticaret ve Made in Italy Bakanı ise bu eleştirileri doğrulayarak isim değişikliğinin yasalara aykırı olduğunu belirtti. Şirket ise Milano isminin tüm yasal gerekliliklere uyduğunu savunsa da uzlaşmaya giderek Junior ismini seçti.

  • Twitch, Türkçe Dil Desteği Kararıyla Gündemde
    21:10 Twitch, Türkçe Dil Desteği Kararıyla Gündemde

    Son dönemin en çok konuşulan uygulamalarından Twitch, Türkçe dil desteği kararıyla gündeme geldi. Türk oyunseverleri çileden çıkaran bu kararın sebebi henüz bilinmiyor. Twitch'in Türkçe dil desteği sunmaması büyük tepki çekti. Twitch'in bu kararı, ülkeden istediği finansal getiriyi sağlayamamasından dolayı aldığı iddia ediliyor. Ayrıca Korece, Lehçe ve Rusça dilleri de Twitch'ten kaldırılacak. Oyuncuların bu karara nasıl tepki vereceği merak konusu.

  • Qualcomm, 24 Nisan'da Snapdragon X Plus işlemcisini tanıtabilir
    21:10 Qualcomm, 24 Nisan'da Snapdragon X Plus işlemcisini tanıtabilir

    Qualcomm, 24 Nisan'da önemli bir gelişme yaşanacağını duyurdu. Şirketin Snapdragon X Plus işlemcilerini tanıtabileceği tahmin ediliyor. Ayrıca, Snapdragon X Elite işlemcisinden güç alan ilk dizüstü bilgisayarın da tanıtılabileceği söyleniyor.


Advertisement