Başkan Şahin Kadınlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Kültür Sanat

Başkan Şahin Kadınlarla Bir Araya Geldi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlarla yemekte buluştu.

08.03.2017 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlarla yemekte buluştu.

Şahin, Gaziantep Mutfak Sanatları Merkezi'nde düzenlenen programa Türk sinemasının ünlü oyuncusu Hülya Koçyiğit ile birlikte geldi.

Belediyede çalışan kadınlar, sivil toplum örgütlerinin kadın yöneticileri ve üyeleri, kadın muhtarlar, kadın gazeteciler, il protokolünün eşlerinin katıldığı yemeğin ardından konuşan Fatma Şahin, davetine icabet ederek gelen Hülya Koçyiğit'in hem başarılı bir sanatçı hem de iyi bir anne olunabileceğini gösterdiğini söyledi.

Şahin, Koçyiğit'in filmlerinde Anadolu kadınının gücünü anlattığını ifade etti.

Belediye Başkanı olarak kadınlarla ilgili hedefleri, hayalleri olduğunu vurgulayan Fatma Şahin, bu doğrultuda çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

"Kadın huzurlu, mutlu ve güvendeyse toplumun huzurlu, mutlu ve güvende olduğunu" kaydeden Şahin, katılımcılara kendi döneminde başarılı bir iş kadını olan Hazreti Hatice'nin hayatını anlatan bir kitap hediye ettiklerini dile getirerek, İslam'ın kadına verdiği önemi anlattı.

Türk topraklarını vatan yapan en kuvvetli gücün yine anneler ve kadınlar olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, "Bu nedenle bizler daha çok bir araya gelmeliyiz ve hedefimize doğru hızla ilerlemeliyiz. Bu hedef Cumhuriyetin 100'üncü yılında, dünyanın 10'uncu ekonomisi olmaktır. Enerjimizi, gücümüzü, aklımızı, potansiyelimizi kullandığımız zaman aşamayacağımız hiçbir engel yok, ulaşamayacağımız hiçbir hedef yoktur. Çünkü sizler yanımızdasınız, sizler arkamızdasınız. Anadolu kadınının gücü yanımızda." diye konuştu.

Kadınların önce kendine ve kendi gücüne güvenmesi gerektiğini belirten Şahin, "Allah bizi yaratırken çok güçlü yaratmış. Bizim empati gücümüz, bizim şefkatimiz, bizim bereketimiz bu topluma çok gerekli ve çok mühim." dedi.

"Çocuk gelin olmasın diye çalışıyoruz"

Fatma Şahin, belediye olarak "Gelin Etmeyin Okula Gönderin" kampanyasını yürüttüklerini dile getirerek, "Çocuk gelin olmasın diye çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

15 Temmuz'da Anadolu kadınının hain darbecilere ders verdiğine işaret eden Şahin, "Yine önümüzdeki tüm engelleri aşarak en güçlü bir şekilde hedefimize ulaşacağız. İstikrarın sağlandığı, bürokrasinin azaldığı, vesayet rejiminin bittiği, milli iradenin hakim olduğu, hakikaten hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin olduğu, kararı milletin verdiği yeni dönemi hep birlikte kucaklayacağız." şeklinde konuştu.

Hülya Koçyiğit de katılımcıları canıgönülden selamladığını belirterek, "Beni davet eden, çalışkanlığıyla örnek olmuş, gönüllerde taht kurmuş Sayın Fatma Şahin'e teşekkür ediyorum." dedi.

Gaziantep Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin çeşitli yörelere ait türküleri seslendirdiği programa katılan kadınlar, Koçyiğit ile fotoğraf çektirebilmek için sıraya girdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Başkan Şahin Kadınlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement