Başkan Şamiloğlu: "Çiftçiye çok acil yem desteği verilmeli" - Son Dakika
Ekonomi

Başkan Şamiloğlu: "Çiftçiye çok acil yem desteği verilmeli"

Başkan Şamiloğlu: "Çiftçiye çok acil yem desteği verilmeli"

Van'ın Gürpınar Ziraat Odası Başkanı Faruk Şamiloğlu, girdi maliyetlerinin artmasından dolayı zor bir süreçten geçen çiftçiye, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın çok acilen yem desteğinde bulunması gerektiğini dile getirdi.

08.10.2020 10:53  Güncelleme: 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Gürpınar Ziraat Odası Başkanı Faruk Şamiloğlu, girdi maliyetlerinin artmasından dolayı zor bir süreçten geçen çiftçiye, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın çok acilen yem desteğinde bulunması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'nin adeta 'küçük baş hayvan deposu' olarak bilinen Van ili, önceki yıllara oranla her ne kadar istediği ivmeyi yakalamasa da, bu özelliğini halen korumaya devam ediyor. 750 bin küçükbaş hayvan varlığı ile Van'ın ekonomisine ciddi katkılar sunan Gürpınar ilçesinde, zirai faaliyetlerde bulunan çiftçileri ziyaret eden Gürpınar Ziraat Odası Başkanı Faruk Şamiloğlu, çiftçilere yönelik önemli açıklamalarda bulunurken, her şeye rağmen Van'ın 2 milyon 800 bin küçükbaş hayvan sasıyı ile Türkiye'de lider il olduğuna değindi. Van'da özellikle Gürpınar ilçesinin Ortadoğu'ya koyun ihracatı yapma konusunda önemli bir yere sahip olduğunu belirten Başkan Şamiloğlu, buna paralel olarak girdi maliyetlerinin hayvancılıkla uğraşan çiftçiyi zor durumda bıraktığına işaret etti.

"Üretici çok zor durumda"

Çiftçinin girdi maliyetlerinin artmasından dolayı çok zor günler geçirdiğini belirten Başkan Şamiloğlu, "1970/1990 yılları arasında 2 milyon küçükbaş hayvan varlığına sahip olan Gürpınar ilçemiz bütün Ortadoğu'ya koyun ihracatı yapan bir ilçeydi. İlçe sınırları içerisinde yaklaşık 12 mandıra barındırıyor. Ülke içerisinde birçok il ve ilçelere peynir, yağ gibi ürünlerin sevkiyatını halen yapıyor. Ülke ve özelde Van ilinin ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlardı. Gelinen noktada ilçemizde 750 bin Van genelinde ise 2 milyon 800 bin küçükbaş hayvan varlığı ile yine Türkiye de lider konumundadır. Hayvancılıkta iyi bir ivme yakaladığımız bu günlerde girdi maliyetlerinin ciddi anlamda artması üreticimizi zor durumda bırakmaktadır. Bu da yasak olduğu halde çeşitli yollar ile anaç hayvanların kesilmesine neden olmaktadır. Yetkililerden ricamız üreticimize acil bir şekilde yem desteğinin karşılanması, yardım yapılması ve anaç hayvanların kesilmesine göz yumulmamasıdır. Aksi takdirde yakaladığımız bu ivme tekrar aşağıya doğru hareketlenir ve işsizlik daha da artacaktır. Bu konunun detaylarını Tarım ve Orman bakanlığına rapor halinde sunduk. İnşallah bu yönde umut verici bir çalışma başlatılır" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Başkan Şamiloğlu: 'Çiftçiye çok acil yem desteği verilmeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • EPDK, deprem etkisiyle ilgili avans ödemelerinin ertelenmesini uzattı
    09:13 EPDK, deprem etkisiyle ilgili avans ödemelerinin ertelenmesini uzattı

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle, olağanüstü hal kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen şehirlerde faaliyet gösteren dağıtım lisansı sahibi tüzel kişilerin avans ödemelerinin ertelenmesi kararını uzattı. Karara göre, avans ödemeleri 30 Eylül'e kadar ertelenecek ve bu süre boyunca temerrüt faizi uygulanmayacak.

  • Küresel Piyasalar Yılın İlk Çeyreğini Pozitif Seyirle Tamamladı
    09:07 Küresel Piyasalar Yılın İlk Çeyreğini Pozitif Seyirle Tamamladı

    Küresel piyasalar yılın ilk çeyreğini pozitif seyirle tamamlarken, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve Banka'nın enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı kişisel tüketim harcamaları verileri yatırımcıların odağına yerleşti.

  • İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı
    09:03 İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı

    İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı. Doların alış fiyatı 32,3730 lira, satış fiyatı ise 32,3750 lira olarak belirlendi. Avronun alış fiyatı 34,9780 lira, satış fiyatı ise 34,9800 lira olarak belirlendi. Önceki gün doların satış fiyatı 32,3170 lira, avronun satış fiyatı ise 34,9140 lira idi.

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi
    00:29 Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle bölgede faaliyet gösteren 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verdi. EPDK'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.


Advertisement