Başkan Savaş, "Hizmette Şeffaf ve Samimiyiz" - Son Dakika
Güncel

Başkan Savaş, "Hizmette Şeffaf ve Samimiyiz"

Başkan Savaş, "Hizmette Şeffaf ve Samimiyiz"

Gerçekleştirilen ziyarette JICA Türk Ofisi Başkanı Mayumi Endoh, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, HATSU Daire Başkanları ve JICA temsilcileri katılım gösterdi.

17.06.2017 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BAŞKAN ENDOH, "ÇALIŞMALAR OLDUKÇA CİDDİ İLERLİYOR"

JICA aracılığıyla yapılan tesisleri inceleme ve altyapı yatırımları amacıyla kredi verdikleri teşkilatlarla temaslarda bulunan Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı(JICA) heyeti, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'ı ziyaret etti.

Altyapı yatırımı yapmak amacıyla alınan kredinin yerli yerine, akılcıl ve hızlı şekilde ilerleyen yatırımlara harcandığına dikkat çeken Başkan Savaş, yürütülen tüm hizmetlerde şeffaflığa ve samimiyete inandıklarını vurgulayarak, yaşam için mühim işlevi olan altyapı öneminin farkında olduklarının altını çizdi.

JICA kanalıyla hayata geçirilen Erzin İçmesuyu İnşaatı, Antakya- Defne İçmesuyu İnşaatı sayesinde 3 ilçenin paslı borulara veda ettiğini, Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisiyle de temiz çevrenin sağlanacağını vurgulayan Başkan Savaş, "Hatay yeni Büyükşehir olmasına rağmen 30 Büyükşehir ve 81 il arasında en çok altyapıyı yapan belediye durumunda. Hatay'ın çoğu noktasında altyapı eksikliği var; ama bu eksikliği tamamlamak için elimizi taşın altına koymuş bulunmaktayız" dedi.

JICA Türk Ofisi Başkanı Mayumi Endoh yaptığı konuşmada ise, 1,5 ay önce ziyaret ettikleri çalışma noktalarına tekrar gittiklerini ve bu kadar kısa süre içerisinde ciddi ilerlemeler kat edildiğini ifade ederek, projelere ciddi, disiplinli yaklaşımın ve hızlı ilerleyişi kendilerini mutlu ettiğini vurguladı.

Hayata geçirilecek çalışmaların fizibilitesi tamamlanmış ve projesi hazırlanmış ilk belediyelerden biri olduğuna vurgu yapan Endoh, gösterilen hassasiyetten dolayı Başkan Savaş'a ve HATSU Genel Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti.

Yapılan ziyaretin ardından JICA heyeti, Hatay'ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi, yöresel lezzetleri tattı. Ziyaret çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Savaş, 'Hizmette Şeffaf ve Samimiyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement