10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Güncel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ve Belediye Başkanı Savcı Sayan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

10.01.2021 11:55  Güncelleme: 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ve Belediye Başkanı Savcı Sayan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Vali Varol, yüzyıllar boyunca bilgiye ihtiyaç duyan toplumların karşılıklı haberleşmesinden ve bilgi alışverişi ihtiyacından ortaya çıkan basın ve gazetecilik mesleğinin bugün gelişen teknolojiyle günlük hayatın vazgeçilmezleri arasına girdiğini belirtti.

Ulusal ve yerel basın mensuplarına görevlerinde başarı dileyen Varol, "Toplumumuzun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması gibi önemli bir görevi yerine getiren, demokrasimizin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtulmasında, fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesinde önemli bir görevi üstlenen gazetecilik mesleği, günümüzün en fedakarlık gerektiren mesleklerinden biridir. Vatandaşlarımıza zamanında, doğru ve eksiksiz bilgi sağlayan, ilkeli ve tarafsız görev anlayışıyla kamuoyunu bilgilendiren basın kuruluşları, toplumumuzu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendiren en etkili araçlardan biridir." ifadelerini kullandı.

"Basın mensupları herkesin gözü, kulağı"

AK Parti Ağrı Milletvekili Çelebi ise gazetecilerin haber vermenin yanı sıra toplumsal bilincin oluşması, hak ve özgürlüklerin korunmasında önemli bir unsur olduğunu kaydetti.

Basın mensuplarının herkesin gözü kulağı olduğunu ve kamuoyunu aydınlattığını aktaran Çelebi, şu ifadeleri kullandı:

"Basın mensuplarımızın görevlerini yaparken, milli konular başta olmak üzere tüm meselelere sağduyulu ve yapıcı şekilde yaklaşması, demokrasimizin güçlenmesi açısından oldukça önemlidir. Gelişen teknoloji ile yazılı ve görsel basının yanında internet gazeteciliği ve sosyal medyada habercilik adına yeni imkanları kullanan, ilimizin ve ülkemizin her yönden gelişimine katkı sağlamak için olumlu rol üstlenen gazetecilerimiz, meslek ahlakı ve tarafsızlık ilkesi çerçevesinde demokrasimize katkıda bulunmaya devam edecektir."

"Basın mensuplarına yardımcı olmak herkesin görevi"

Belediye Başkanı Sayan da gazeteciliğin fedakarlık ve sorumluluk isteyen, zor şartlarda yapılan önemli bir meslek olduğunu vurguladı.

Basın mensuplarına görevlerini yerine getirirken yardımcı olmanın herkesin görevi olduğunu aktaran Sayan, şunları kaydetti:

"Vatandaşımızın doğru ve tarafsız haber almasını sağlamak adına zaman ve mekan gözetmeksizin cefakarca çalışan, ilimize değerli katkılar sağlayan tüm basın emekçilerimize teşekkür ediyorum. Mesleğin gerektirdiği etik ve ahlak kuralları doğrultusunda ilkeli ve sorumlu habercilik anlayışıyla görevlerini özveriyle yerine getiren basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü içtenlikle kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement