Başkan Saygılı Değerlendirme Toplantısında İcraatlarını Anlattı - Son Dakika
Yerel

Başkan Saygılı Değerlendirme Toplantısında İcraatlarını Anlattı

Başkan Saygılı Değerlendirme Toplantısında İcraatlarını Anlattı

Meclis salonunda basın mensupları ile biraraya gelen Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, görev süresinde yaptıkları çalışmaları basın mensuplarına aktardı.

01.05.2016 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meclis salonunda basın mensupları ile biraraya gelen Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, görev süresinde yaptıkları çalışmaları basın mensuplarına aktardı. Belediye tarafından bitirilen ve yeni hazırlanan projeler hakkında bilgi veren Mehmet Saygılı, şehrin en önemli sorunlarından olan çarpık kentleşme ve otopark sorunlarının biteceğini söyledi.

2014 yılında, 324 Milyon borçla devir aldıklarını Kırıkkale belediyesinin borçlarının 269 milyon liraya indiğini kaydeden başkan Saygılı, basın mensuplarını kendi kullandığı minibüsle mahallelerde devam eden çalışmaları gezdirdi.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, "30 Mart 2014 tarihinde vatandaşlarımız Kırıkkale Belediyesi seçimlerinde Kırıkkale'nin tarihinde en yüksek oyuyla ve rabbimizin takdiriyle şehrimize hizmet etme emaneti bize verildi. Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren vatandaşımıza hizmet etmek için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Personel önceliğimizi, her sene katkıda bulunarak daha iyi şartlarda çalışma imkanı sağlayarak bir adım daha ileriye taşıdık. Verimli çalışmanın hak teslimi olacağı kanaati ile önceliğimiz hep personelimiz oldu. İnşallah bundan sonrada bu şekilde olmaya devam edecek. Belediyeyi 324 milyon borç ile devraldık. Bu borcu yeni ödeme planları ve ekonomik bir tablo çerçevesinde iki yıl içerisinde 269 milyona indirdik. Belediyemizde taşeron firmaya ait temizlik işlerinde görevli 190 personel, fen işlerinde görevli 34 personel, ilaçlamada görevli 10 personel, parkomat işinde görevli 37 personel, güvenlik işinde görevli 26 personel çalışmaktadır. Öte yandan 418 kadrolu Memur, 246 kadrolu işçi, 12 engelli kadrolu memur, 11 engelli kadrolu işçi, 5 hükümlü işçi ile toplamda 969 personelimiz ile vatandaşlarımıza hizmetimizi sürdürüyoruz." dedi.

YENİ BİRİM MÜDÜRLÜKLERİ İHDAS ETTİK

Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet etmek üzere, gelişen şehrimiz ve artan nüfusumuz dikkate alınarak, problemleri daha hızlı çözüme kavuşturmak adına Plan ve Proje Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Mezarlık Müdürlüğü, Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü, Hal Müdürlüğü ve Çevre Koruma Müdürlüğü adıyla yeni birim müdürlükleri ihdas ettik. Halkımızın sorunlarını bire bir ve pratik bir şekilde çözmek adına başlatmış olduğumuz halk günü etkinliğimizin en son 98'sini gerçekleştirdik. Bu etkinliğimizde vatandaşlarımız ile aramızda hiçbir aracı olmadan direkt olarak görüşüyoruz. İstek, talep ve sıkıntılarını alıyoruz. Sorunlara çözüm manasında anında cevap verilerek, istek ve talepler giderilmiş oluyor. Bu süreç içerisinde 4 bin 156 talep ve şikayet alınarak yüzde 75 oranında çözüme kavuşturuldu. Öte yandan AKOS'da 28 bin 389 istek ve şikayetin, 22 bin 196'sı sonuçlandı. 6 bin 193'ünün süreci devam ediyor." şeklinde konuştu.

SOSYAL KONSEY VE MARKET

Başkan Saygılı, "Belediyemiz bünyesinde hizmet veren sosyal konsey marifetiyle, belirlenen ailelerimize, şehrimizin hayır sahibi kişilerinden toplanan yardımları ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırıyoruz. Ayrıca yaşlı ve engelli ihtiyaç sahibi ailelerimize yönelik evlere yemek servisi de gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz 2 milyon 72 bin 680 adet ekmek dağıtımı gerçekleştirdik. Yardıma muhtaç ailelerimize alışverişte seçme imkanı getirerek, Sosyal Konseyimiz bünyesinde hizmet veren Sosyal Marketin açılışını gerçekleştirmiştik. Bu sayede yardıma muhtaç ailelerimiz ihtiyaçları doğrultusunda puan sistemi ile buradan alışverişlerini yapabilmektedir. Bu sistem ile aynı zamanda yaşanan israfın da önüne geçmiş olduk." diye konuştu.

KIRIKKALESPOR'A SAHİP ÇIKILDI

Kırıkkale'nin tek futbol takımı olan Türk Metal Kırıkkale spor'a imkanlar ölçüsünde sahip çıktıklarını aktaran Başkan Saygılı,"Takımımıza şehrimiz ile birlikte sahip çıkıyoruz. Türk Metal Kırıkkalespor'a maddi, manevi desteklerimizle hak ettiği konuma ulaştırmayı hedefliyoruz. Bulunduğu ligde başarılı bir sezon geçiren takımımız, son karşılaşması olan Sarayönü Belediyespor'u 3-1 gibi farklı bir galibiyet ile geçerek şampiyon oldu." dedi.

SOKAK HAYVANLARI TOPLANIYOR

'Kısırlaştır, Aşılat, Yaşat' sloganı ile sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarının devam ettiğini belirten Mehmet Saygılı, "Bu kapsamda 2015 yılı içerisinde bin 254 kısırlaştırma işlemi gerçekleştirdik. Toplam 2 bin 974 sokak hayvanına aşılama ve tedavi konusunda müdahale de bulunduk. Bir yıl içerisinde sahiplendirme sayımız ise 410 adet olarak gerçekleşti. Öte yandan vatandaşlarımızın istek ve şikayetleri doğrultusunda sokak hayvanlarının toplaması ve bakımı sağlandı. Soğuk kış günlerinde ise kurum ve kuruluşlardan toplanan atık yemekler sokak hayvanlarımızın bulunduğu bölgelere bırakıldı. Hayvan barınağımızda ise 350 adet köpek sürekli olarak barındırılıyor. Belediyemiz bünyesinde bulunan Hayvan barınağında yeni bir çalışma yaparak her hayvana bir kulübe yaptık. Tesisimizde barınan sokak hayvanları bu sayede yaz ve kış aylarının olumsuz etkilerinden korunmuş oldu."şeklinde konuştu.

Başkan icraatlarına yönelik açıklamalarını şöyle sürdürdü;

Belediyemiz tarafından yapımı tamamlanan Atık Su arıtma tesisimizin deneme aşaması tamamlandı. Bu kapsamda 6 aylık deneme süreci sonunda, tesisi yapan firma tarafından 2 yıl boyunca işletilecek. Daha sonra Belediyemiz tesisi devralarak kendi bünyesinde işletecek.

Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz bünyesinde ve uzun süredir kullanılmayan seramızı aktif hale getirerek, şehrimiz genelinde kullanılacak mevsimlik çiçek üretimini yapmaya başladık. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz çalıştırdığı bayan personelleri ile birlikt, ilimiz içerisindeki parklara, orta refüjlere, dönel kavşaklara ve caddelere dikilmesi için çiçek üretimini gerçekleştiriyor. Seramızda 300 bin adet sarı kadife, kırmızı kadife, beyaz petunya, kırmızı petunya, pembe petunya, mavi petunya, somon petunya gibi rengarenk mevsimlik çiçek yetiştirme işlemi devam ediyor.

DAHA YEŞİL BİR KIRIKKALE

Şehrimizin nefes alan bölgelerini arttırmak, park ve bahçelerimizi geliştirmek, vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda yeni ve daha yaşanabilir bir kent oluşturma adına yeşile verdiğimiz önemi arttırdık. Bu kapsamda şehrimiz genelinde 200 bin adet çiçek dikimi ile 10 bin adet ağaç ve çalı dikimi gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın istek ve taleplerini değerlendirerek 3 adet yeni park yapım işini tamamladık. Ayrıca engelli çocuklarımıza yönelik 2 adet engelli parkını Atatürk parkı içerisinde hizmete sunduk. Öte yandan 2014 Mart ayından 2016 Mart ayı sonuna kadar plan dahilinde 15 adet park revize çalışması, 3 adet yeni park yapımı, aynı zamanda ağaç dikim sayısını 2016 Mart ayı sonu itibariyle 25 bin sayısına ulaştırdık.

ŞEHİTLER PARKI

MKE arazilerinin bulunduğu bölgeye yapılacak olan büyük Şehir Parkı'nın başlangıcı olarak saydığımız şehitler parkını hizmete açtık. Bu kapsamda 3 bin 200 metrekarelik alanda parkımızı inşa ettik. Parkımız içerisinde Şelale, gölet, kameriye, pergolalı girişler, yürüyüş yolu, oturma bankları, çöp kutuları, seyir terasları, göletler içerisinde kuğu, ördek ve balıklar bulunmaktadır. Budama sanatı ile oluşturulan vurgulu bitkiler kullanılarak düzenlenen parkımız, ayrıca ışıklandırması ile de bölgeye yeni, estetik ve doğal bir görüntü oluşturmuştur. Parkımızın resmi açılışını önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz.

TEMİZLİK İŞLERİ

Yol süpürme makineleri ile günlük ortalama 140 kilometre yol program dahilinde süpürülüyor. Bünyemizde bulunan 19 adet sıkıştırmalı çöp kamyonu ile yaklaşık 8 bin noktadan çöp toplanıyor. Şehrimizin çeşitli semtlerinde kurulan semt pazarları, oluşturmuş olduğumuz pazar ekibi tarafından, pazarın kalkması ile birlikte temizliği yapılarak arazözle yıkanıp, süpürge aracı ile süpürülmektedir.

METRUK BİNALAR YIKILIYOR

Çevreye zarar veren metruk 70 adet bina tespit edilmiştir. Bunların 53 adetinin yıkımı gerçekleştirildi. Diğer metruk binaların yıkımı da belirlenen süre içerisinde gerçekleştirilecektir. MKE arazilerinde bulunan binalarında yıkımı gerçekleştiriliyor. Yıkım işleminin tamamlanması ile birlikte planladığımız proje için çalışmalara başlayacağız.

YENİ ARAÇLARIN ALIM İHALESİ TAMAMLANDI

Şehrimizde vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunabilmek ve hizmetlerimizi eksiksiz yerine getirebilmek adına araç ve ekipman ihalesine çıkılmıştır. 1 adet 30 tonluk ekskavatör ve ataşmanları, 1 adet loder yükleyici, 1 adet sathi kaplama kombine aracı, 1 adet asfalt roley tankı, 1 adet lovbed yer dorsesi (taşıyıcı), 1 adet 15 tonluk kamyon, 3 adet soğutmalı cenaze aracı ihalesi yapılmış ve alımı gerçekleştirilmiştir. Ayrıca belediyemize hibe olarak, 3 adet 4*2 kamyon, 1 adet tır, 1 adet 6*4 kamyon alımı gerçekleştirildi. Bu kapsamda Belediyemiz bünyesinde çalıştırılmak üzere yeni dönemde toplam 14 yeni araç şehrimize hizmet vermeye başlamıştır.

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ ÇALIŞIYOR

Mahallelerde asfalt, kaldırım ve kilit parke çalışmalarını hızlandırdık. Çevre mahallelerden başlayarak öncelikle vatandaşlarımızın mağdur olduğu ve sıkıntı yaşadığı semtler, caddeler ve sokakların tespiti yapıldı. Eylem planı hazırlayarak ve bu plan doğrultusunda çalışmalar başlatarak günlük takibini yaptık. Çalışmalar esnasında vatandaşımızın önerisini de dikkate aldık. Göreve geldiğimiz tarihten itibaren bütün mahallelere yayılarak devam eden çalışmalarımızda 286 kilometre satıh kaplama, 5 kilometre bulvar düzenlemesi, 220 bin metrekare parkeli yol ve kaldırım, 7 kilometre kanal hattı ve sellik, İl genelinde sellik ıslahı ve ızgara çalışması, Samsun Bulvarı orta refüj düzenlemesi ve çit tel çekimi, 40 bin ton sıcak asfalt kaplama ve yama çalışması yapılmıştır. Şehrimiz genelinde 15 kilometre yeni yol açılmış, muhtelif caddelerde, sokaklarda yapılacak olan asfalt çalışması için mekanik malzeme serilerek reglajı yapılmıştır.

NUR GEÇİT YENİLEME ÇALIŞMASI

Daha önce iki şerit halinde olan, yaya giriş ve çıkışlarının oldukça sıkıntılı olduğu Nur geçidimizde yeni bir düzenleme yaparak şeridi tek olarak yeniden dizayn ettik. Yaya geçişlerini tel çekimi ile daha güvenli hale getirdik. Bu yolumuza andezit, el kesme küp taş ile Arnavut kaldırımı döşemesi yapılarak, 1000 metrekare yaya yolları, özürlü yolları yeniden düzenlendi. Geçidimizde ayrıca çevre düzenlemesi çalışması ile yeni yeşil alan oluşturma çalışmalarını da tamamlayarak trafiğe açılmıştır.

CELAL BAYAR PARKI ve RAHMİ PEHLİVANLI SANAT SOKAĞI

Belediyemiz tarafından hazırlanan projenin Kültür Bakanlığı tarafından kabul edilmesiyle tadilatına başlanan Rahmi Pehlivanlı sanat sokağı yapım çalışmaları tamamlandı. Tamamlanan çalışmamızda, peyzaj düzenlemesi yeniden gerçekleştirildi. Ayrıca sokak içerisine şelale, yürüyüş yolları ve mevsimlik çiçek ve güllerden oluşan adacıklar yapılmıştır. Şuan da kullanıma hazır olan sokağımız açılışını bekliyor. Hüseyin Kahya parkında 100 metrekare alanı olan konak mimarisinde bir yapı emeklilerimize hizmet amaçlı tasarlanmış ve yapımı tamamlanmıştır. Bina tasarımında Kırıkkale'nin tarihi mimarisini yansıtan prototipinin oluşturulması amaçlanmıştır.Şuan da hizmet veren Emekli evimizde çay hizmeti de sunulmaktadır.

MİNİBÜS BEKLEME NOKTASI

Şehrimiz ardiyeciler sitesi yanında bulunan dolmuş bekleme noktasını mahallelere kaydırarak, şehir içi trafiği rahatlatılması planlanıyor. Şehir içi ulaşımın düzenlenmesi amacıyla öngörülen ana ulaşım planı referans alınarak yapılan ulaşım planlama çalışmaları ile ortaya çıkan minibüs depolama alanlarının mahallelere dağıtılması projesiyle şehrimizde 12 noktada depolama alanları oluşturulmuştur. Bina tasarımında Kırıkkale'nin tarihi mimarisini yansıtan konak cephesinin oluşturulması amaçlanmıştır. Yapım ihalesi tamamlanmış olup, yaz aylarında uygulamaya geçmesi planlanmaktadır. Bu sayede şehir içi ulaşımda önemli düzenlemeler yapılacaktır.

KİLİT PARKE VE SATHİ KAPLAMA

2016 yılı içerisinde yol problemi olan mahalle ve sokaklarımızda çalışma yapacağız. Bu kapsamda 120 bin metrekare kilit parke, 600 bin metrekare sathi kaplama, 200 bin metrekare sıcak asfalt çalışması gerçekleştireceğiz. Öte yandan şehrimizde vatandaşlarımızın sık kullandığı İzmir Caddesinde yeni bir düzenleme gerçekleştireceğiz. Bu düzenleme de 2 bin 500 metrekare andezit taş döşeme işi gerçekleştirip ayrıca çevre düzenlemesi de yapacağız.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİMİZ

Yenimahalle Devebağırtan mevkiinde başlatılan çalışmaların ikinci kısmına start verdik. TOKİ ile yapılan görüşmeler neticesinde toplam 500 konutluk çalışmalara başladık. 2016 yılı içerisinde cami ve okul olan yeni projemizin ihaleye çıkartılarak yapımına başlanması planlanmaktadır.

Kentsel dönüşüm amaçlı olarak seçilen ve Revizyon İmar Planı yapılan bölge Yüksek İhtisas Hastanesi, Çevre Yolu ve Samsun Bulvarı arasında kalmaktadır. Bölge kentin kuzeybatısından kuzeye doğru yükselen bir eğimde, şehre hakim bir konumda bulunmaktadır. Bölgede asıl amaç nüfus artışı değil yaşam kalitesinin artırılması, sağlıklı yapılaşma yani Kaliteli konut üretimidir. Mevcut imar planlarına göre en fazla 3 kat inşaat izni olması nedeniyle şu ana kadar arsa sahipleri tarafından değerlendirilememiş, özel yatırımcılar tarafından da karlı olmadığı için ilgi gösterilmemiştir. Yapılacak olan imar plan çalışmasıyla bölgede daha iyi yaşam standartlarında, altyapısı ve sosyal donatısı ile modern bir şehircilik örneği sunulmak istenmektedir.

TARİHİ KIRIKKALE EVLERİ PROJESİ

MKE protokolüyle tarafımıza tahsis olan araziye 1600 metrekare inşaat alanına sahip Sosyal ve Kültürel Tesis Projesi yapılmıştır. Kültür Bakanlığından tescilli tarihi konaklarımızın mimari özelliklerini yansıtan projede 12 adet 50'şer metrekare dükkan 2 adet 350'şer metrekare lokanta

açık oturma alanları, açık yemek alanları bulunmaktadır. Şehir merkezi ile Bahçelievler-Yuva mahalleleri arasında yeşil bir bant tasarlayarak bu bölgede yaşayan halkımıza spor ve rekreasyon hizmeti götürmeyi amaçladık. Projede Millet Bulvarı-Ahılı Caddesi güzergahında 2 Kilometrelik bir hatta bisiklet ve yürüyüş yolu tasarlanmış, Çoruh Özü deresine kadar olan kısım yeşil alan olarak düzenlenmiştir. Proje alanı hazırlığı başlamış olup uygulama Fen işleri ve Park Bahçeler müdürlüğümüz tarafından yapılacaktır.

AÇIK OTOPARK PROJESİ

Şehrimizin otopark sorununu çözmek amacıyla yapılan protokol ile Makine Kimya Kurumu (MKE)'den Belediyemize devrolan araziler üzerinde açık otopark projesi tasarlanmıştır. Bunun yerine mevcut menfezlerin yeterli gelmemesi sebebiyle Devlet Demir Yolları(DDY) izni ile 3x3'lük betonarme bakslar ile geçiş sağlanması amaçlanmıştır. Proje DDY tarafından onaylanmıştır. DDY hat tadilatı çalışması ile birlikte düzenleme başlayacaktır. MKE ait lojman ve arazilerin modern şehircilik anlayışı içerisinde Kırıkkale'mize yakışır bir şekilde düzenlenmesi ile alakalı MKE ile görüşmelere başlanmış, ortak bir proje yapılması konusunda anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşma çerçevesinde Millet Caddesi üzerinde bulunan lojmanlarının olduğu yerde 14 blokta 564 adet konut ve sosyal tesisin bulunduğu alanda kurum ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte Sosyal Tesis yapımı karşılığında MKE arazilerinin Kırıkkale Belediyesine devredilmesi ile ilgili olarak Başbakanlık izni çıkmıştır. Amacımız Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan MKE arazileri üzerinde içerisinde sosyal yaşam merkezlerini, spor alanlarını, bisiklet ve yürüyüş yollarını barındıran büyük bir şehir parkı yapmaktır. Şehir Park Proje çalışmaları 49 bin 702 metrekare alana yapılacaktır. Protokol imzalanmış proje ihalesi yapılmış, MKE ve Belediyemiz tarafından yapılan toplantılarda projeler şekillendirilmiş, Aralık ayında uygulama projeleri tamamlanmıştır.

ŞEHİR PARK PROJESİ

49 bin metrekare alanda tasarlanan şehir park projesinde yürüyüş, bisiklet ve paten yolları, 3 bin metrakare etkinlik çayırı ve sahne açık hava atölye alanı sergi duvarları açık ve kapalı oturma alanları, oyun tepeleri, ışık oyunlu süs havuzları, kuş evleri, bitki labirenti kokulu çiçek bahçesi, büfe, renkli bitkiler bahçesi, tırmanma duvarı bulunacaktır. Eski sosyal tesis binasının ön tarafına yapılacak olan komplekste 300 kişilik büyük salon, 150'şer kişilik 2 adet küçük salon, 100 kişilik konferans salonu, 2 adet kültürel faaliyet salonu, 2 adet suit, 35 adet oda bulunacaktır.

BAHÇELİEVLER YAYA ÜST GEÇİTİ

Şehrimizde uzun yıllar kanayan bir yara haline gelen Bahçelievler mahallesine geçişlerde yaşanan olumsuzlukların önüne yaptığımız projeler ile geçmeyi hedefliyoruz. Ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı birçok kazaya sebep olan bu geçişimize çelik konstrüksiyonlu ve engelli asansörlü yaya üst geçidi projesi tarafımızdan hazırlanmıştır. Vatandaşlarımızın güvenliğini arttırmak, halk sağlığını öne alan bu projemizin ihalesi TCDD tarafından 30 Mart 2016'da yapılmıştır. Önümüzdeki günlerde inşaat çalışması başlayacaktır.

Ankara, Kırıkkale ve Kayseri karayollarını birbirine bağlayan kavşakta daha önceki dönemde başlatılan projenin takibini yaptık. 4 Eylül 2014 tarihinde ihalesi yapılan yapım işi şuan da devam etmektedir. Yaklaşık 2 yıl içerisinde yapımının tamamlanması hedeflenmektedir.

Şehrimizi ortadan ikiye bölen demir yolunun hemzemin geçitlerinin düzenlenmesi ile ilgili olarak Devlet Demir Yolları ile görüşülerek ortak projeler yapılmıştır. Kayaş-Kırıkkale arası konvansiyonel demir yolu projesine müdahil olunarak şehrimiz içerisinden geçen demiryolunun şehrin güneyine alınarak şehir dışına çıkartılmasıyla ilgili olarak girişimlerimiz devam etmektedir. Bu süre zarfında hemzemin geçitler için 3 adet katlı kavşak projesi tasarımı ve uygulama projeleri tamamlanmış olup DDY tarafından onaylanmıştır. 2016 yılı içinde yapım ihalesinin tamamlanması planlanmaktadır. - KIRIKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Saygılı Değerlendirme Toplantısında İcraatlarını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement