Başkan Selmanoğlu'na Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Başkan Selmanoğlu'na Ziyaret

Başkan Selmanoğlu\'na Ziyaret

Panelistler Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'nu makamında ziyaret ettiler.

18.04.2012 16:24  Güncelleme: 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından organize edilen Elazığ İlinin Depremselliği ve Deprem Riski adlı programa katılmak üzere ilimize gelen panelistler Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'nu makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Kaynak, DOHAD Başkanı Fuat Agaltay, İstanbul Valiliği Afet Yönetim Genel Koordinatörü Özden Işık hazır bulundu.

Başkan Selmanoğlu'nun makamında gerçekleşen ziyarete Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Çakır, İmar ve Şehircilik Müdürü Okyar Tetik, Özel Kalem Müdürü Akın Şatıroğlu ile İşletme ve İştirakler Müdürü Harun Tuzsuzoğlu da eşlik etti.

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, ziyaret dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Elazığ'a gelişimizin nedeni, hem deprem konusunda bilgilendirme, hem de yaptığımız projeler hakkında buralarda bir şeyler yapabilir miyiz sorusunun cevabını arıyoruz. Buda depremi önceden tahmin için yaptığımız çalışmaları belirlemeye geçme aşamasında genel çerçevemizdir. Bunun dışında her türlü uzmanlık açısından buradaki yetkilileri bilgilendirmek istiyoruz. Çünkü bizler misafiriz bunların devam etmesi lazım. Özellikle mali afet gönüllülüğü gibi bazı girişim ve yapılar oluşturmak istiyoruz.

Zaten bunların deneyimlerini İstanbul'da yaptık. Mali afet gönüllülüğü İstanbul'da var ancak burada tehlike bana göre daha fazla. Çünkü nereden bakarsanız İstanbul'daki yapıların durumu buraya göre çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Burada mali afet gönüllülüğüne ihtiyaç var çünkü yardımların ulaşması için belirli bir süre geçecek bu yüzden riskli bölgelerde bu çalışmaları hızlı bir şekilde yapmak lazım bizlerde bunları anlatacağız. Geçen on yıl içinde nelerin iyi gittiği ya da nelerin kötü gittiğini öğrenmemiz gerekir ki bu eksileri tekrarlamaktan kaçınacak bilgileri aktarmayı hedefliyoruz."

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti şöyle dile getirdi:

"Bu panel Elazığ'ın deprem riski göz önünde bulundurulduğunda büyük bir önem teşkil ediyor. Siz uzmanlardan öğrendiklerimizle faaliyetlerimize yön veriyoruz. Böylesi bir paneli Elazığ'da yaptığınız için teşekkür ederim. Sizleri Elazığ'da görmekten mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum."

Ziyaret sonrasında ise Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, misafirlerine 8 köşe şapka ile yöresel hediyeler takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement