Başkan Soyer, en arkadakilere verdiği sözü tuttu - Son Dakika
Güncel

Başkan Soyer, en arkadakilere verdiği sözü tuttu

Koronavirüs günlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Roman Dernekleri ve Kooperatifleri gündelik çalışan vatandaşları yalnız bırakmadı.

29.04.2020 09:01  Güncelleme: 09:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZGEKOP Başkanı Sedat Komas ve Emirsultan Mahallesi Muhtarı Hüseyin Heptepe

İzmir'in atıklarını katık edenler ile Roman vatandaşlara edilen yardımlar için İzmir Geri Dönüşüm Sokak Toplayıcıları İşletme Kooperatifi Başkanı Sedat Komas ve Emirsultan Mahallesi Muhtarı Hüseyin Heptepe teşekkür etti.

ATIĞI KATIK EDENLERE ŞEVKAT ELİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Roman Dernekleri, Kooperatifleri ile muhtarlar Koronavirüs günlerinde organize bir çalışmayı ortaya koydu. Gündelik yevmiye, kağıt toplayıcılığı gibi işlerde çalışanlara yardım eli uzandı. Bu yardım çalışmalarına katkı koyanlara teşekkür edenİzmir Geri Dönüşüm Sokak Toplayıcıları İşletme Kooperatifi Başkanı Sedat Komas ve Emirsultan Mahallesi Muhtarı Hüseyin Heptepe, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer en arka sıradakilere verdiği sözü tutdu"dedi. Başkan Komas, "Bu kriz günlerini önceden gören Roman seyyar satıcıları ve atık kâğıt işçileri İzmir Milletvekilimiz Özcan Purçu'nun destekleri ve katkılarıyla aylar öncesinden örgütlenmeye başlamışlardı. Bir yandan mısırcılar Kooperatifi diğer yandan geri dönüşüm dağıtım işçileri kooperatifi kurulmuştu. Kuruluşunda Konak İlçesi, Emirsultan Mahalle muhtarımız Hüseyin Heptepe'nin yer aldığı. Yaşamlarının önemli bir bölümünü kâğıt toplayarak geçiren, adeta "çöpte büyüyen kâğıt ustaları, Atığı Katık Eden Roman yurttaşlarımızın da katıldığı geri dönüşüm işçileri, kooperatifi kurucuları ve üyelerimiz yardım çalışmalarına gönülden destek oldu. Olmaya da devam edecek"dedi.

KRİZDE, SALGIN VEYA SAĞLIKTA SOKAK ESNAFLARI ÖRGÜTLENMELİ!

Çalışmalara katılan gönüllüler, "Kooperatif kurucularının, örgütlenen seyyar satıcılarımızın, işportacılarımızın, atık toplayıcılarımızın asıl hayali ise; korona günleri geçtikten sonra İzmir sokaklarında daha düzenli, daha sağlıklı, daha temiz, insan onuruna ve yaşamına yakışır iş koşullarına kavuşmaktır"şeklinde konuştu.

SOKAK GİRİŞİMCİLİĞİ VE KÜÇÜK SANAL GİRİŞİMCİLİK ARTACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sokak Ekonomisi Şube Müdür V. Dr. Osman Sirkeci, " 'Evde Kal' dediğiniz dar gelirli vatandaş ihtiyaçlarını nasıl karşılayabilir? Dışarı çıkamıyor, çıksa da büyük marketlerden alışveriş yapacak güce sahip değil! Tam da bu durumda olan yoksul ve dar gelirli yurttaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasında seyyar satıcılarımızın yaptıkları iş kolunun önemi artmaktadır.

Özellikle mahalle yaşamının devam ettiği bölgelerde, evden çıkamayacak durumda olan yaşlı, hasta veya markete ulaşımda ekonomik yeterliliği olmayan vatandaşların ihtiyaçlarını evlerine götüren, seyyar satıcılığın bir hizmet kolu olduğu anlayışının yaygınlaştırılması arzulanmaktadır. Sokak Esnaflığının, evlerden yürütülecek sanal girişimlerin önemi gelecekte de giderek artacaktır"dedi.

YOKSULLARIN AKIL BİRLİĞİ GELECEĞİ BELİRLEYECEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Uzmanı Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu, "AVM'lerin, dev şirketlerin gölgesinde kalan bu gizli sektörün yadsınamayacak sosyal ve ekonomik katma değerli potansiyeli ve gücü başta en küçüğünde, muhtarlıklarda ve tüm yerel yönetim kademelerinde hem de siyasi platformlarda ve devletin tüm kademelerinde gecikmeksizin dikkate alınması gerektiği çok açıktır. Korona günleri, sağlıklı günlere hazırlanmak için akıl ve güç birliği yapmanın fırsatı ve yoksul emekçilerin kaderlerini kendi akılları ve elleriyle değiştirecekleri merkezi ve yerel yönetimlerin desteği ile bir avantaj olmalıdır"şeklinde konuştu.

GÜN DAYANIŞMA GÜNÜDÜR.

Emirsultan Mahallesi Muhtarı Hüseyin Heptepe, "Sokak çalışanlarının kayıt dışı olmalarına rağmen ekonominin dönen çarklarına çok önemli katkılar sunmaktadırlar. Bu katkının önemini kriz günlerinde daha iyi gördük. Serada yetişen çiçekten sokağa konteynerlere atılan kâğıdın çiftçinin yetiştirdiği mısırın insanlara psikolojik terapi veren falcının önemini ve anlamını daha iyi kavradık"dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Soyer, en arkadakilere verdiği sözü tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement