Başkan Taban'dan Kurban Bayramı Kutlama Mesajı - Son Dakika
Güncel

Başkan Taban'dan Kurban Bayramı Kutlama Mesajı

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Kurban Bayramı öncesi yazılı bir açıklama yapan Alper Taban, tüm ilçe halkının bayramını kutladı.

09.08.2019 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taban, yayımladığı mesajda; Bizler inançlarına, geleneklerine, köklerine bağlı bir milletiz. Bayramlar bizim kardeşlik duygularımızı perçinler. Bulunduğumuz şartlara şükretme bilinci verir. Geçmişle bugünün arasında sarsılmaz surlarla çevrili gönül fetihleri sunar. Müslüman coğrafyalarda hüzün içinde bayramı karşılayan yüreklere, kabul olmasını temenni ettiğimiz dualar göndeririz. Bu vesile ile tüm ilçe halkımızın Kurban Bayramını tebrik ediyor, adanışın ve teslimiyetin bayramını hakkıyla ihya edenlerden olmayı diliyorum.

KURBAN BAYRAMLARINDA TESLİMİYET VARDIR

Kurban Bayramlarında teslimiyet vardır. Hz İbrahim'in kalbinde ki tevekkülü, Hz İsmail'i kesmeyen bıçağın ardında ki teslimiyeti hissedersiniz. Bu manevi olguların içinde komşunuzu gözetir, yakınlarınızın kapısını çalar, ibadetinizin gereğini yerine getirirken onlara ikramda bulunduğunuz kurbandan nasiplenirsiniz. Bu idrak ile şekillenen, ibadetin ecrinden de nasip alınmış bir bayram olmasını temenni ediyorum. Bizi milletçe bir arada tutan sarsılmaz değerlerimizi canlı tutacağına inanıyorum.

İBADETLERİMİZ KABUL VE MAKBUL OLSUN

Gönderlerimizde bayraklarımız, minarelerde ezanlarımızla nice bayram sabahlarına milletçe, memleketçe göz açmayı temenni ediyorum. Bayramın tüm dünya üzerinde barışın hakim olduğu, mazlumun canının yanmadığı, tüm İslam alemi ve tüm insanlık için barış, huzur ve esenliğe vesile olmasını diliyorum. Özellikle Hac Vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan kardeşlerimizin de ibadetlerinin kabul ve makbul olması temennisinde bulunuyorum.

BAYRAMIN SEVİNCİNE GÖLGE DÜŞMESİN

Bayramı yolda geçirecek olan, araçlarıyla trafikte olan tüm vatandaşlarımızdan, hız sınırlarına dikkat etmelerini, özellikle güvenlikleri için emniyet kemerlerini takmalarını, trafik kurallarına riayet etmelerini istiyorum. Bayramın sevincine gölge düşürecek herhangi bir hadisenin olmaması için, tüm vatandaşlarımızdan aynı özveriyi bekliyorum. Hiç bir canlıyı incitmeden, kalben de incinmediğimiz huzurlu bir bayram olmasını diliyorum.

EN BÜYÜK KIYMETİMİZ KARDEŞLİĞİMİZ

"Bizi biz yapan en büyük etken kardeşliğimiz. Yüzyıllardır bu coğrafyada bizi bir arada tutan, ortak paydamız birlik oluşumuz. Ülkemiz her süreçte önemli badirelerden geçiyor. Her zorlukta ayakta olmamızı sağlayan en önemli koşul, birlikte rahmet olduğunu idrak ettiğimizden dolayıdır. Bu yüzden idarece, milletçe ve inandığımız değerler ölçüsünde dik duruş sergiliyoruz. Başımız dik, sağlam bir inançla, büyüyen ve kalkınan Türkiye'nin dünya üzerinde ki yerini görüyoruz. Tüm hedeflerin ülkemize çevrildiği zamanlarda bile bizi en güçlü kılan haklı ve hakkaniyetli duruşumuzdur."

BAYRAMLAŞMA DAVETİ

Taban, bayramın 1'inci günü saat 17.00'de Belediye Binası Önünde gerçekleşecek olan protokol bayramlaşma törenini de hatırlatarak; "Tüm ilçe halkımızı bayramlaşma programına davet ediyorum. Meydanlara sığmayan kardeşlik hissimizi, kalplerimizi aşan sevgimizi, birlik ve beraberlik duygumuzu birbirimizin yüreklerinde şekillendirelim. Bu duygu ve düşüncelerle tüm ilçe halkımızın ve İslam aleminin Kurban Bayramını tekrar tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde, tüm sevdiklerimiz ile birlikte nice bayramlar geçirmeyi Cenabı Allah'tan niyaz ediyor, tüm ilçe halkımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum. " dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Taban'dan Kurban Bayramı Kutlama Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, 'Kadere Yolculuk' adlı kitabı için imza günü düzenledi
    12:04 Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, 'Kadere Yolculuk' adlı kitabı için imza günü düzenledi

    Sadullah Efe, engelli bireylerin gerçek hayat hikayelerinden yola çıkarak kaleme aldığı 'Kadere Yolculuk' adlı hikaye kitabının tanıtımını yaptı. Kitap, engelli bireylerin engellilik nedenlerini, günlük hayatta yaşadıkları zorlukları ve toplumdan beklentilerini ele alıyor. Kitap, ARES yayıncılık tarafından bin adet basıldı ve kitap evlerinden ve internet satış sitelerinden temin edilebilir.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması: Şişli Belediye Başkanı Şüpheli Sıfatıyla İfade Verdi
    12:03 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması: Şişli Belediye Başkanı Şüpheli Sıfatıyla İfade Verdi

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturma devam ederken, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'in ifadesi alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Şişli Belediye Başkanı şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Soruşturma, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla başlamıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu görüntülere ilişkin resen soruşturma başlatmış ve birçok kişinin ifadesini almıştı.

  • Edirne Ticaret Borsasında Buğdayın Kilogramı En Yüksek Fiyattan Satıldı
    12:03 Edirne Ticaret Borsasında Buğdayın Kilogramı En Yüksek Fiyattan Satıldı

    Edirne Ticaret Borsasında buğdayın kilogramı en yüksek 9,249 liradan satıldı. Borsada işlem gören diğer ürünler arasında ise ayçiçeği bulunuyor. Ayçiçeği kilogramı ise en düşük 16,768 lira, en yüksek 18,515 liradan alıcı buldu.

  • Kış Lastiği Kullanımı Yaz Aylarında Kaza Riskini Arttırıyor
    12:01 Kış Lastiği Kullanımı Yaz Aylarında Kaza Riskini Arttırıyor

    Oto bakım ustası Ali Curu, kış mevsiminin bitmesine rağmen kar lastiği kullanımının kaza riskini arttırdığını belirtti. Kış lastiği kullanma zorunluluğunun 1 Nisan 2024'te sona ereceğini hatırlatan Curu, yaz aylarında kış lastiği kullanmanın yakıt artışına ve kaza riskine neden olduğunu vurguladı. Kış lastiklerinin fren performansının düştüğü ve yakıt tüketimini artırdığına dikkat çeken Curu, yaz lastiği kullanımını önerdi.

  • Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için basın merkezleri kuracak
    11:59 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için basın merkezleri kuracak

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerini takip etmek isteyen ulusal ve uluslararası basın mensuplarına yönelik Ankara ve İstanbul'da 'Basın Merkezi' kuracak. Basın merkezleri, seçim sonuçlarını anlık takip etme imkanı, teknik altyapı, simültane tercüme ve canlı yayın imkanı sunacak. Ayrıca, basın merkezlerinde 'Türkiye'nin Seçim Tarihi ve Demokrasi Tecrübesi' temalı sergi de yer alacak.

  • Edirne'de Uyuşturucu Operasyonunda 4 Zanlı Tutuklandı
    11:59 Edirne'de Uyuşturucu Operasyonunda 4 Zanlı Tutuklandı

    Edirne'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 4 zanlı tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 200 uyuşturucu hap ve 51 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Zanlılar, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.


Advertisement