Başkan Toçoğlu Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi Akademisyenlerini Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Başkan Toçoğlu Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi Akademisyenlerini Ağırladı

Başkan Toçoğlu Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi Akademisyenlerini Ağırladı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi’nde görevli akademisyenleri makamında ağırladı.

04.02.2016 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi'nde görevli akademisyenleri makamında ağırladı.

Gerçekleştirilen ziyarette Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Al ve fakülte öğretim görevlilerinden Doç. Dr. Ferruh Tuzcuoğlu da yer aldı. Azerbaycan'dan gelen misafir heyete Sakarya'yı yakından tanıttıklarını kaydeden Doç. Dr. Tuzcuoğlu, gerçekleştirilen ziyaretin üniversiteler arası işbirliğinde önemli bir yeri olacağına inandıklarını söyledi.

Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Ferruh Tuzcuoğlu yaptığı açıklamada, "Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi, Azerbaycan'ın en fazla öğrenci ve akademisyenine sahip üniversitesi konumunda. 18 bin öğrenci ile hizmet sunuluyor. Ülke genelinde ise toplam 120 bin öğrencileri mevcut. Ülke yaklaşık olarak da 10 milyonluk bir nüfusa sahip. Hocalarımıza şehrimiz hakkında bilgiler verdik. Deprem yaşadığımızdan, kısa süre içerisinde toparlandığımızdan ve gelişimimize devam ettiğimizden bahsettik. Sakarya'da suyun çeşmeden içildiğini, 16 ilçenin tamamında yaşayan vatandaşa temiz suyun ulaştırıldığını belirttik" dedi.

Sakarya ile ilgili misafir heyete bilgiler veren Başkan Toçoğlu, "Şehrimiz son açıklanan rakamlara göre 953 binlik nüfusa sahip. 16 ilçe belediyesi ile her geçen gün gelişimini sürdüren bir şehiriz. Deprem bölgesinde yer alıyoruz. Ortalama 30 yılda bir deprem yaşıyoruz. Bu yüzden imar konusunda çok hassas davranıyoruz. Bunların yanında şehrimiz sakin bir yapıya sahip. Ayrıca Ankara ve İstanbul aksının tam ortasında bulunuyoruz. Bu da sanayi, tarım ve daha birçok sektöre ev sahipliği yapmamızı sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti de ifade eden Başkan Zeki Toçoğlu, "Azerbaycan'dan gelerek bizleri memnun ettiniz. Ben de aslında bir üniversite mensubuyum. Sakarya Üniversitesi'nde belli bir süre çalıştım. Şehrimize böyle bir ziyarette bulunmanızdan memnun olduk. İnşallah sizlerde memnun kalırsınız. Sakarya'ya Azerbaycan başta olmak üzere farklı ülkelerden gelen binlerce öğrenci var. Her zaman misafir arkadaşlarımızla iletişim halindeyiz. Üniversitemiz ile uyum içerisinde çalışıyoruz. Sakarya'nın gelişimi için Sakarya Üniversitesi ile ortak hareket ediyoruz" diye konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Toçoğlu Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi Akademisyenlerini Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement