Başkan Toltar, Dilovalı Anneler ile Biraraya Geldi - Son Dakika
Yaşam

Başkan Toltar, Dilovalı Anneler ile Biraraya Geldi

Başkan Toltar, Dilovalı Anneler ile Biraraya Geldi

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, 13 Mayıs Anneler Günü nedeniyle Dilovası’nda ki anneler ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.

13.05.2018 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, 13 Mayıs Anneler Günü nedeniyle Dilovası'nda ki anneler ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, 13 Mayıs Anneler Günü'nde Dilovalı anneler ile buluştu. Bir restoranda gerçekleşen buluşmaya AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut ve Kadın Kolları Başkanı Gülay Artut ve yönetimi ile çok sayıda Dilovalı anne de katıldı. Etkinlikte konuşan Başkan Toltar, anneliğin en kutsal makamlardan olduğunu belirtti. Toltar, "Dünyamızda şefkat, sevgi ve merhamet varsa bunun kaynağı muhakkak analarımızdır. Bütün kültürel, dini, etnik farklılıkların üstünde; tüm kadınları kuşatan evrensel bir duygunun adıdır annelik. Annelik sonradan öğretilen bir şey değildir. Yaratılıştan var olan bir duygudur. Annelik, Rabbimizin kadınlara en güzel hediyesidir. Bize kanından kan, canından can katarak sonra da yaşadığımız dünyaya getiren, bununla da kalmayıp gecesini gündüzüne katarak büyütüp, besleyen o değerli varlığımıza ne kadar hürmet etsek ne kadar hizmet etsek azdır bizleri bu günümüze getiren annelerimizin hakkını ödeyemeyiz 'Cennet annelerin ayaklarının altındadır' ölçüsü, ebedi hayatı kazanabilmede anneliğin nasıl yüksek bir değer olduğunun kanıtı değil midir? Elbette tartışmasız öyledir" dedi.

Anneliğin önemine de değinen Toltar, "İnancımıza, örf ve adetlerimize göre yuvamızın gerçek sahipleri eli öpülesi annelerdir. Toplum yaşantımızın her alanında yer almasını bilen, yuvamızın yanı sıra ulusal gücümüz olduğunuzun bilincindeyiz. Anneler sadece evde çocuk bakan ev işleriyle ilgilenen varlıklarımız değildir. Gelecek nesillere şekil veren bir evladı yetiştiren, bilinçli kılan, hoşgörünün, şefkatin, fedakarlığın sembolü şüphesiz analarımızdır. Geleneklerimizde kadın evin, sosyal ve ekonomik hayatın en merkezindedir. Analarımız, kadınlarımız, toplumumuzun direğidir. Bu duygu ve düşüncelerle yeryüzünün en değerli varlığı olan eli öpülesi tüm dünya annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor. Hepinizi saygı, sevgi, hürmet ve muhabbetle selamlıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Toltar, masaları tek tek dolaşarak Dilovalı annelerin "Anneler Gününü" kutladı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Başkan Toltar, Dilovalı Anneler ile Biraraya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Zonguldak'ta Otobüsten İnerken Yaralanan Kadın
    20:15 Zonguldak'ta Otobüsten İnerken Yaralanan Kadın

    Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bir kadın, otobüsten inerken kıyafeti kapıya sıkışınca yere düşerek yaralandı. Ayşe D. isimli yolcu, halk otobüsünün hareket etmesiyle birlikte yere düştü. Diğer yolcuların haber vermesi üzerine sağlık ekipleri olay yerine gelerek Ayşe D.'ye müdahale etti. Yaralı kadın, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti
    20:11 Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin meşhur lezzeti tava ciğeri ve şehri tanıtmak için yaptığı çalışmalarla bilinen Dinar'ın vefat haberi, Edirnelileri derin bir üzüntüye boğdu. Cenaze törenine birçok önemli isim katıldı ve Bahri Dinar için duygusal açıklamalar yapıldı.

  • Burdur Yeşilova'da çıkan yangın söndürüldü
    19:43 Burdur Yeşilova'da çıkan yangın söndürüldü

    Yeşilova ilçesindeki otluk ve kavaklık alanda çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangın sonucunda yaklaşık 40 dönümlük arazideki ağaçlar zarar gördü.

  • Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar Hayatını Kaybetti
    19:14 Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar Hayatını Kaybetti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Dinar, Edirne'nin gastronomi turizmi için çalışmalar yürütmekteydi. Cenaze törenine birçok kişi katıldı.

  • Çorum'un Alaca ilçesinde yağmur duası edildi
    19:03 Çorum'un Alaca ilçesinde yağmur duası edildi

    Alaca Belediyesi, bayar ayarlarının kurak geçmesi nedeniyle yağmur duası etkinliği düzenledi. Cuma namazının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Alaca Belediye Başkanı Şerif Arslan ile birlikte yağmur duası yaptı.


Advertisement