Başkan Topçu'dan Bayramda Yola Çıkacaklara Tavsiyeler - Son Dakika
Güncel

Başkan Topçu'dan Bayramda Yola Çıkacaklara Tavsiyeler

Başkan Topçu\'dan Bayramda Yola Çıkacaklara Tavsiyeler

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile birleşenKurban Bayramı için açıklanan 10 günlük tatilde yola çıkacak olan sürücülere önemli uyarılarda bulundu.

23.08.2017 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

10 günlük Kurban Bayramı Tatili 26 Ağustos Cumartesi günü başlıyor. Her bayram olduğu gibi bu bayramda çok sayıda vatandaş, tatili memleketlerinde ya da tatil beldelerinde geçirmeyi planlıyor. Ancak böyle zamanlarda mutlu bayram tabloları; hız ihlali, hatalı sollama, yorgunluk, dikkatsizlik gibi nedenlerden meydana gelen trafik kazalarıyla birlikte hüzne dönüşüyor. Tüm bunların yaşanmaması için öncelikle tüm sürücülerin trafik kurallarına harfiyen uymasının hayati önem taşıdığını vurgulayan Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu, "Yollardaki araç yoğunluğu bir anda çok fazla artacak. Buna sıcak hava da eklendiğinde trafikte geçireceğimiz süre içerisindeki stres katsayısı çoğalacak. Bu yüzden yola çıkmadan önce almamız gereken tedbirleri göz ardı etmemeliyiz" dedi.

Özellikle uzun yolculuklara alışkın olmayan sürücülerin daha dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizen Başkan Hasan Topçu, "Uzun yola alışkın olsun veya olmasın sürücülerin 2 saatte bir, en az 15 dakikalık dinlenme molaları vermesi çok önemlidir. Bunun yanında tabi ki tüm sürücülerimizi trafik kurallarına harfiyen uymaları noktasında bir kez daha uyarıyorum" şeklinde konuştu.

"BAYRAMLAR HÜZNE DÖNÜŞMESİN"…

Bayramların aşırı hız ve yorgunluk nedeniyle meydana gelen kazalar sonrasında büyük acıların yaşandığına dikkat çeken Topçu, şu tavsiyelerde bulundu:

"Bu kazaların önüne alınacak çok basit önlemlerle 0geçebiliriz. Öncelikle trafik hız sınırlamalarına ve trafik kurallarına mutlaka uymalıyız. Uykusuz ve yorgun araç kullanmamaya dikkat etmeliyiz. Trafik yön ve levhalarına dikkat etmeliyiz. Uzun mesafeli yola çıkacaksak yorulduğumuzu ve dikkat eksikliği yaşadığımızı hissettiğimiz anlarda mola vermeliyiz. İnsana bağlı trafik kazalarının başında gelen hususlar; aşırı hız, hatalı sollama, direksiyon başında uyuma ve emniyet kemeri takılmamasıdır. Bu olumsuz davranışlardan kesinlikle kaçınmalıyız" ifadelerini kullandı.

Topçu, seyahat için şehirlerarası otobüs firmalarını tercih edecek vatandaşlara güvenilir firmaları seçmeye özen göstermeleri tavsiyesinde de bulundu.

"ARACINIZIN BAKIMINI İHMAL ETMEYİN"

Sürücülerin yol ve sürüş güvenliği için yola çıkmadan önce yerine getirmesi gereken yükümlülüklerden de bahseden Hasan Topçu, "Kazalara sebep olan araç arızalarının önlenmesi için araç bakımlarının ve periyodik muayenelerinin zamanında yapılması gerekir. Yolculuk öncesi, frenlerin bakımı ve lastik kontrolü hayati önem taşıyor. Ayrıca aracınızdaki ilk yardım çantası, üçgen reflektör, yangın söndürme cihazı gibi önem arz eden ekipmanların yola çıkmadan önce tam ve eksiksiz olduğunu da mutlaka kontrol etmek gerekir" diye konuştu.

Öte yandan Başkan Hasan Topçu, tüm vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramını kutlayarak, tatilde yola çıkacaklara güvenli ve konforlu yolculuklar diledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Topçu'dan Bayramda Yola Çıkacaklara Tavsiyeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement