Başkan Toruntay: "Terörle mücadelenin sonuna kadar destekçisiyiz" - Son Dakika
Güncel

Başkan Toruntay: "Terörle mücadelenin sonuna kadar destekçisiyiz"

Başkan Toruntay: "Terörle mücadelenin sonuna kadar destekçisiyiz"

İŞ Konfederasyonu'na bağlı Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, yazılı bir açıklama yaparak ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

31.08.2019 10:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAK-İŞ Konfederasyonu'na bağlı Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, yazılı bir açıklama yaparak ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Açıklamasının başında Malazgirt Meydan Muharebesi Zaferi'nin 948. Yıldönümünü kutlamanın haklı onuru ve heyecanını yaşadıklarını dile getiren Toruntay, "Büyük Selçuklu Sultanı Alparslan'ın komutasındaki Şanlı Türk Ordusu'nun Türklere Anadolu'nun kapılarını açtığı Malazgirt Meydan Muharebesi Zaferi'nin 948. Yıldönümünü kutlamanın haklı onur ve heyecanını bir kez daha hep birlikte yaşıyoruz" dedi.

"Anadolu Türk yurdudur, Türk yurdu olarak kalacaktır"

Anadolu'nun sonsuza kadar Türk Yurdu olmasını ve kalmasını sağlayacak olan 26 Ağustos 1071 tarihindeki bu büyük zafer ile birlikte atalarımızın asırlar süren var olma mücadelesinin, 4 kıtaya yayılarak büyük bir imparatorluk halini aldığını belirten Toruntay, sözlerini şöyle sürdürdü:

" Sultan Alparslan'ın önderliğinde ve liderliğindeki Türk Ordusu, sayıca kendinden kat kat üstün olan Bizans ordusu karşısında elde ettiği bu büyük zafer ile birlikte Anadolu'nun kapısı Tarihi kahramanlıklarla dolu aziz Milletimize açılırken, aynı zamanda Anadolu'nun İslamlaşmasına da katkı sağlamıştır. Malazgirt Zaferi ile birlikte bu topraklar artık ebedi ata yurdumuz olarak tescillenmiştir. Bu topraklar üzerinde asırlardır dışarıdan gelen saldırılara ve onların içimizdeki hain işbirlikçilerine karşı, birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak her zaman dimdik ayakta durmayı başarmış bu şerefli milletinin yeni destanlar yazmasını kimse engelleyemez. Kökümüz mazide, gözümüz atide. Bizde ne zaferler biter, ne de kahramanlar. Bu duygu ve düşünceler içerisinde; başta Büyük Komutan Sultan Alparslan olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bu aziz toprakları bize yurt yapan ecdadımızın ve koruyan şehitlerimizin ruhu şad olsun. Türk Milleti'nin Zafer Haftası ve Malazgirt Zaferimiz kutlu olsun"

"Terörle mücadelenin sonuna kadar destekçisiyiz"

Başkan Toruntay, terörle mücadele alanında son dönemde verilen mücadelenin de takdire şayan olduğunu kaydettiği açıklamasında özellikle PKK Terör örgütüne yönelik Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde sürdürülen Kıran Operasyonu ile Irak'ın Kuzeyinde devam eden Pençe Harekatının önemine dikkat çekti. Toruntay, Türkiye'nin yıllardır başına bela olan ve milletin birliği, ülkenin bütünlüğüne kasteden PKK illetinden kurtulmak, ülkeyi huzura kavuşturmak için yürütülen bu operasyonların öneminin büyük olduğunu belirttiği açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Ülke olarak PKK terörü nedeniyle büyük acılar yaşadık. Kadın, çocuk, yaşlı, genç demeden insanlarımızın canına kasteden bu katil sürüsünün yok edilmesi için devletimizin terör politikalarını ve bu kapsamda gerçekleştirilen operasyonları sonuna kadar destekliyoruz. Milletimiz huzur ve barış istiyor. Ülkemiz üzerinde kirli emelleri ve planları bulunan dış güçlere taşeronluk yapan ve bunu da 'Kürtlerin temsilcisi' olma kisvesi altında devam ettiren PKK terör örgütüne artık hiçbir Kürt kardeşimiz de aldanmamalı ve gerçekleri görmelidir. Bölge insanına hayatı zindan eden bu eli kanlı terör örgütü gençlerimizi zorla dağa götürüp, onları adeta ateşin içine atarak hayatlarını karartmaktadır. Bunun son örneği Diyarbakır'da yaşanmış, daha önce iki evladını bu terör örgütüne kurban vermiş gözü yaşlı bir anne bir evladını daha bu hainlere kaptırmamak için mücadele etmiş ve günlerce Diyarbakır HDP İl Binası önünde eylem yapmıştır. Anne Hacire Akar, 3 günlük eylemi sonrası terör örgütü tarafından kaçırılarak zorla dağa götürülmek istenen 21 yaşındaki evladının kurtulmayı başarmıştır. Sonuç olarak; Dış mihrakların kirli planları dahilinde hareket eden PKK terör örgütünün Türk Milleti için tehdit olmaktan çıkarılmasının vakti geldi de geçmektedir. Bu anlamda hükümetimizin terörün bitirilmesine yönelik kararlı mücadelesi bizleri ülkemizin ve milletimizin geleceği için umutlandırmaktadır. Bu uğurda mücadele veren Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili bakanlarımız ve silahlı kuvvetlerimize şükranlarımızı sunuyorum"

"Kültür erozyonunun önüne geçilmeli"

Başkan Toruntay, açıklamasında geçtiğimiz günlerde 4 yıl önce boşandığı eşi tarafından 10 yaşındaki kızının gözleri önünde bıçaklanarak öldürülen Emine Bulut Cinayeti sonrası yeniden ülke gündemine taşınan kadına yönelik şiddet olaylarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Kadına yönelik şiddetin siyaset üstü ve tüm toplumu ilgilendiren bir konu olduğunu, bu terörün son bulması için başta siyasetçiler olmak üzere toplumdaki herkese görevler düştüğünü dile getiren Toruntay, "Ülkemizde ne yazık ki kadınlarımız sürekli olarak sözlü ya da fiili şiddete maruz kalıyorlar. ve yine ne yazık ki bu şiddet olaylarının sayısı dolayısıyla mağdurları her geçen gün artış gösteriyor. Her yıl onlarca, yüzlerce kızımızıı, anne ve kardeşlerimizi bu teröre kurban veriyoruz. Bu teröre artık 'Dur' denilmeli. Bunun için özellikle var olan 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi dair yasanın hakkıyla uygulanması ve şiddet uygulayan faillerin en ağır şekilde cezalandırılması gerekiyor. Bunun yanında toplumun eğitimi de kaçınılmaz. Çünkü cezai müeyyideler tek başına yeterli olmayacaktır. Özellikle medyamızdaki yayınlar ciddi bir şekilde masaya yatırılmalıdır. Türk Aile yapımızı bozmak maksadıyla yıllardır süregelen asimetrik saldırılar sonlandırılmalıdır. Medya yoluyla gerçekleşen kültürel erozyonun önüne geçilmelidir. Toplumsal değerlerimizi hiçe sayarak insanlarımızı benliğinden uzaklaştıran, batı toplumlarının çirkinliklerine özendiren yayın ve TV programları takibe alınmalı, yayınlarına son verdirilmelidir. Toplum için yararlı ve insanca yaşamanın gerekleri konusunda eğitici programlar teşvik edilmeli, toplum medya aracılığıyla girdiği yanlış yaşantı ve düşünce yapısından kurtarılmalıdır" diyerek açıklamasını tamamladı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Toruntay: 'Terörle mücadelenin sonuna kadar destekçisiyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çorum'da 14 yaşındaki genç kız üst geçitten atlayarak intihar girişiminde bulundu
    18:46 Çorum'da 14 yaşındaki genç kız üst geçitten atlayarak intihar girişiminde bulundu

    Çorum'un Alaca İlçesi'nde 14 yaşındaki Berra G. adlı genç kız, öğle saatlerinde Çorum caddesi Sakarya orta okulunun önünde bulunan üst geçidinden atlayarak intihar etmek istedi. İhbar üzerine olay yerine 112 sağlık, polis ekipleri sevk edildi. Genç kızın intihar girişimi güvenlik kamerasına yansıdı ve polis ekipleri nedenini araştırıyor.

  • Tekirdağ'da Jandarma, Üst Aramasında Ruhsatsız Silah Ele Geçirdi
    18:43 Tekirdağ'da Jandarma, Üst Aramasında Ruhsatsız Silah Ele Geçirdi

    Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde jandarma ekipleri, şüpheli bir şahsın üst aramasında 1 adet ruhsatsız silah ele geçirdi. Huzur ve Güven Uygulaması sırasında durdurulan şahsın üzerinde yapılan aramada, 1 adet Browning marka tabanca, 1 adet şarjör ve 15 adet mermi bulundu. Şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Şanlıurfa'da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Tutuklama
    18:43 Şanlıurfa'da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Tutuklama

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen operasyonda 6 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 195 sentetik uyuşturucu ve 29 gram esrar ele geçirildi. 4 şüpheli tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Vefa Küçük, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu başkanlık seçiminde aday olduğunu açıkladı
    18:40 Vefa Küçük, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu başkanlık seçiminde aday olduğunu açıkladı

    Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu eski Başkanı Vefa Küçük, 27 Nisan'da yapılacak Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu başkanlık seçiminde yeniden aday olduğunu duyurdu. Küçük, 34 yıllık tecrübesi ve birikimiyle son kez bu göreve aday olduğunu belirtti.

  • Tekirdağ'da bir apartmanın garajı ve deposu yangında küle döndü
    18:40 Tekirdağ'da bir apartmanın garajı ve deposu yangında küle döndü

    Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde bulunan bir apartmanın garaj ve depo olarak kullanılan alan, çıkan yangında tamamen yanarak küle döndü. Yangın sonucunda hayatını kaybeden veya yaralanan olmazken, polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Ankara'da dehşet: 9 yıl önce boşandığı eşini önce keserle başından yaraladı, ardından bıçakla öldürüp polise teslim oldu
    18:40 Ankara'da dehşet: 9 yıl önce boşandığı eşini önce keserle başından yaraladı, ardından bıçakla öldürüp polise teslim oldu

    Ankara'nın Altındağ ilçesinde 9 yıl önce boşandığı eşini önce başından keserle yaralayan ve ardından defalarca bıçaklayarak öldüren kadın polise teslim oldu. Olay, saat 03.00 sıralarında Altındağ ilçesi Karapürçek Mahallesi'nde meydana geldi. Eski eşi tarafından öldürülen adamın cesedi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Kütahya İl Genel Meclisi Yeni Döneme Başladı
    18:35 Kütahya İl Genel Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Kütahya İl Genel Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkanı, başkan vekilleri ve katip üyeleri seçildi. Muammer Özcura tekrar başkan seçildi.

  • İstanbullu Hayırsever Çift Adıyaman'da İlkokul Yaptırdı
    18:33 İstanbullu Hayırsever Çift Adıyaman'da İlkokul Yaptırdı

    İstanbul'da yaşayan Aziz Erkut-Şener Işıl çifti, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde zor şartlarda eğitim gören öğrencilere destek olmak amacıyla birikimleriyle 2 derslikli bir ilkokul yaptırdı. Okulun açılışında konuşan yetkililer, çifti minnettarlıkla karşıladıklarını ve bölgenin yaralarını sarmak için gösterdikleri çaba için teşekkür ettiler.

  • Trabzon'da tır, otobüs ve kamyonetin karıştığı kaza: 1 yaralı
    18:28 Trabzon'da tır, otobüs ve kamyonetin karıştığı kaza: 1 yaralı

    Trabzon'un Ortahisar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, GT 600 TR plakalı tır, 61 AH 754 plakalı yolcu otobüsü ve 61 AFH 775 plakalı kamyonet çarpıştı. Kazada otobüste bulunan bir kişi hafif yaralandı. Olay yerine polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Kazanın nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nun Trabzon-Rize istikametinde ulaşımda aksamalar yaşandı.

  • Yalova'da Turizm Haftası Kutlanıyor
    18:24 Yalova'da Turizm Haftası Kutlanıyor

    Yalova'da düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan kortej yürüyüşü ve törenle başladı. Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Yalova'nın turizm potansiyelini ortaya çıkarması gerektiğini belirtti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin ise Yalova'nın turizme uygun çeşitlilik ve imkanlara sahip olduğunu ancak bunların turistik ürüne dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti.


Advertisement