Başkan Tuncay Kılıç Basın Toplantısı Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Başkan Tuncay Kılıç Basın Toplantısı Düzenledi

Başkan Tuncay Kılıç Basın Toplantısı Düzenledi

Balıkesir'in Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, gündem değerlendirmesi yapmak için makam odasında basın toplantısı gerçekleştirdi.

10.05.2012 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, gündem değerlendirmesi yapmak için makam odasında basın toplantısı gerçekleştirdi.

İlçede görev yapan basın mensuplarının yoğun katılım gösterdiği basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, iddiaları ve söylemleri yanıtladı. Kılıç, "Siyasi parti ilçe başkanlarını ısrarla çağırıyorum her meclis toplantısına. Orada benim yönettiğim meclis toplantısında bir hatam olursa anında düzeltilsin istiyorum. Her toplantının sonunda da siyasi parti ilçe başkanlarımıza söz hakkı veriyorum. Son toplantımızda CHP İlçe Başkanı Yurt Bey söz aldı, açıklamalarda bulundu. Teşekkür ettik. Aynı şekilde AKP ilçe başkanına da söz almak ister mi diye sorduk o da hayır dedi. Bugün basın toplantısı yapması çok ilginç. Enginizasyon Mahkemesinde sanık olan herkes idama mahkum edildi. Ama savunma hakkı engellenmedi. Ben yaptığım toplantıda AK Parti İlçe Başkanı kardeşimize söz hakkı verdiğim halde orada söz hakkı kullanmayıp, yarın haftanın son günü, bugün basın toplantısı yapmasını, haftayı AK Parti'nin gündemi ile kapatmayı düşünmesini siyasi bir kurnazlık olarak görüyorum. O yüzden ben de bugün basın toplantısı tertipledim. Ona cevap vermeye kalktığımda bu cevap Pazartesi günü çıkacaktı. Cuma günü yapılan açıklamaya pazartesi cevap verilmesi olmayacaktı. Bu siyasi bir kurnazlıktır, tebrik ediyorum Harun Bey kardeşimi, avukattır, meslektaşımdır. Ben de bugün basın toplantısı yaparak ondan aşağı kalmamaya çalışıyorum. Jeotermali Edremit'e ben getirdim. Jeotermalde Bozbey döneminde kaydı olmadan ısınan 500 abone tespit ettik. Öğretmenlik yaparak jeotermal A.Ş.'den maaş alanlar tespit ettik. Bu dönemde bir tane kaydı olmayan abone bulamazsınız. Bugün bir tane öğretmenlik yapıp jeotermal şirketinden maaş alan bulamazsınız. Ne Ed-Bel'de ne jeotermalde. Çalışmayana aylık yok. Edremit Belediyesi'nin şirketi Ed-Bel ve Jeotermal A.Ş. çiftlik değil, arpalık değil. Geçen dönemin AKP'li belediye başkanı yüzde 25'lik hisse bırakmış belediyeye. Jeotermal'in 2009'daki borcu 10 trilyon liraydı. yüzde25 jeotermal hissesi ile 2 buçuk trilyon borç bıraktı Yunus Bozbey bize. Katılım sermayesin koymadığından o para da bizden istendi. O yüzde 75'ni kaç paraya satmış kaç para borç kalmış? Biz yüzde 15'ini sattık sıfır borç kaldı. Bozbey tamamını satsaydı hiç borcumuz olmayacaktı ki özelleştirme öyle yapılır zaten. Ama yüzde 25 hisse bıraktığından 10 trilyon karşılığında 2 buçuk trilyon borç kaldı bize. Ed-Bel bir bıçak. Katilin elinde can alır, doktorun elinde can verir. Ed-Bel 2004'e kadar en fazla işçi çalıştıran bir şirketti. 200 personeli olan bir şirketti. Yunus Bozbey zamanından işçilerin alacağı vardı. Biz o maaşları ödedik. Şimdi Ed-Bel'i ne duruma getiriyoruz? Tekrar şirket haline getiriyoruz. 4 trilyon borç 1 trilyon 888 milyara indirilmiş. Harun Bey 1 trilyon 400 milyarlık taş ocağı nereden geldi diye sormuyor mu? Biz şirkete yatırım yapıyoruz" diye konuştu.

(SŞ)

10.05.2012 17: 32: 48

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tuncay Kılıç Basın Toplantısı Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement