Başkan Türel, Demre İlçesinde Programlara Katıldı - Son Dakika
Güncel

Başkan Türel, Demre İlçesinde Programlara Katıldı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Demre ilçesinde çeşitli programlara katıldı.

28.02.2018 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Demre ilçesinde çeşitli programlara katıldı.

Türel, ilçede önce Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu'yu ziyaret etti. Ziyaretin ardından AK Parti Demre İlçe Teşkilatı Danışma Toplantısı'na katılan Türel, burada yaptığı konuşmada, Demre'de yapılamaz denilen bir çok projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Belediye başkanı adayı olduğu dönemde ilçede sel felaketinin yaşandığını anımsatan Türel, o dönem sözünü verdiği sel felaketini önleyecek tünelin inşaatında sona doğru geldiklerini kaydetti.

Göreve geldikten sonra Demre'deki arıtma tesisini hızla tamamladıklarını ve ilçeyi önemli bir çevre felaketinden kurtardıklarını belirten Türel, "Arıtma tesisisini yapmasaydık bu denizi koruyamaz ve turizmin en önemli cazibe merkezini kaybetmiş olurduk. Demrelilerin denize gireceği düzgün bir sahil projesi yoktu. Kolları sıvadık. Kömürlükteki sahil projesini yaptık. Demre'ye adeta sahilde yeni bir yaşam alanı kazandırdık. Cumhuriyet Meydanı'ndaki görüntü Demre'ye yakışmıyordu. Cumhuriyet Meydanı, Müze Caddesi ve Noel Baba Meydanı düzenleme çalışmalarımızla çok farklı noktaya geldi." dedi.

Dirgen ile Demre'yi birleştiren köprüyü tamamladıklarını dile getiren Türel, ilçede 4 yılda 84 kilometre sathi kaplama, 19 kilometre sıcak asfalt ile 98 kilometre de stabilize yol yaptıklarını vurguladı. Türel, ilçede 4 yılda alt ve üst yapısıyla 94 milyon liralık yatırım yaptıklarının altını çizdi.

Belören'in 50 yıllık su sorununu çözdüklerini anlatan Türel, ilçedeki Gürses, Yavazlar, Yavu ve Kapaklı'daki bin 200 dekarın sulanmasına ilişkin projenin de ilk adımlarını attıklarını belirtti.

"Bir dünya liderinin yol arkadaşlarıyız" diyen Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanımızın çalışma temposuna bakınca bizim çalıştık demeye dilimiz varmıyor. Bir taraftan dünya ile meşgul oluyorken bir taraftan Türkiye, Antalya, Demre ile birebir ilgileniyor. Biz kişisel hesaplarla siyaset yapan bir siyasi partinin mensupları değiliz. Biz bir dava partisiyiz. Biz bu ülkenin kalkınmasının hem maddi hem manevi kalkınma ile birlikte olacağını ortaya koymuş bir partiyiz. Biz başarısız olursak ne olurun cevabını 2009'da ben seçimleri kaybettikten sonra Antalya'da hep beraber gördük. Hizmet adına yaprak kıpırdamadı. Onun için biz başarıya mahkumuz. Bana 'Belediye başkanısın çık Menderes, Demre Belediyesinin önünde şimdi seni görevin bekçilik yapmak' desinler vallahi de billahi bugün şapkamı takarım, bekçilik yaparım. Benim siyasetten anlayışım budur. Hepimiz böyle düşünmek zorundayız. Seçim kazandık, seçim kaybettik, yıldık mı? Hayır. Daha çok hırslandık. Daha çok çalıştık. Yedi düvele karşı mücadele eden bir Cumhurbaşkanımız var. Biz Cumhurbaşkanımızı bu yolda yalnız bırakmayız. Sorumluluğumuz, yükümüz ağır. O yüzden çok çalışmak zorundayız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkan Türel, Demre İlçesinde Programlara Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement