Başkan Türel İftarını Esnafla Açtı - Son Dakika
Yerel

Başkan Türel İftarını Esnafla Açtı

Başkan Türel İftarını Esnafla Açtı

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (AESOB) düzenlediği iftar yemeğine katılan Büyüşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Orucun Müslümanlara farz olduğunu ama esasen bütün dünyanın orucun faziletlerini yaşamaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

08.06.2016 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (AESOB) düzenlediği iftar yemeğine katılan Büyüşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Orucun Müslümanlara farz olduğunu ama esasen bütün dünyanın orucun faziletlerini yaşamaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği binasının önünde düzenlenen iftar yemeğine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, AK Parti Antalya Millet Vekili Gökçen Özdoğan Enç, AK Parti İl Başkan'ı Rıza Sümer, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tombul, AESOB Başkan'ı Adlıhan Dere ve çok sayıda esnaf katıldı.

Yoğun katılımın olduğu iftar programında AESOB Başkanı Adlıhan Dere, terörü lanetleDİ. Dere, "Bu mübarek ayda yapılacak olan tüm hayır ve dualarında kabul olmasını diliyorum. Tüm esnaf camiasının Ramazan ayını kutluyorum ve her anlamda bereketli bir ay geçirmelerini Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

ORUÇ, KALPLERİ VE RUHU DİNLENDİRİR

Esnafla birlikte iftar açan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ramazan Ayı'nın hayırlı ve huzurlu geçmesini diledi. İftar programında Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "barışa en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde bin aydan daha hayırlı bir rahmet ve bereketin sağanak sağanak yağdığı bir dönemde, hain terör yine durmuyor. Yine hain emellerine ulaşmak için bu milletin evlatlarının canına kast ediyor. Ben de bugün İstanbul'da şehitlik mertebesine yükselen 7'si polisimiz ve 4 dördü sivil vatandaşımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum ve yakınlarına sabırlar niyaz ediyorum. Yaralılarımıza da Allah'tan şifa diliyorum. İşte terör öyle bir husustur ki ne Ramazan dinliyor ne mübarek gün dinliyor ne de başka bir önemli günde hain emellerine ulaşmak için bekliyor" diye konuştu.

KEŞKE BÜTÜN DÜNYA BİR GÜNÜNÜ ORUÇ GÜNÜ İLAN ETSE

Orucun Müslümanlara farz olduğunu ama esasen bütün dünyanın orucun faziletlerini yaşamaya ihtiyacı olduğunu dile getiren Başkan Türel, "Keşke bütün dünya bir günü oruç günü ilan etse ve o gün her türlü kötülükten, hırstan uzak durabilse. İnanıyorum ki, bir günlük oruç bile insanlık için birçok hayır getirecektir. Ama maalesef bırakalım dünyayı, İslam dünyası bile Ramazan ayının barış, kardeşlik, sevgi ve saygı mesajını yaşayamıyor. Güneydoğu'da asker ve polisimiz, göğsünü siper etmiş, hain teröre karşı mücadele veriyor. Bu vesileyle şehitlerimizi rahmetle anıyor ve bütün şehit ailelerimizin Ramazan ayını ayrıca tebrik ediyor, acılarını paylaşıyorum. Türkiye terör ve dış mihraklarla mücadele ediyor. Suriye'de milyonlarca insan acı çekiyor. Libya'dan kaçanlar Akdeniz'de hayatlarını kaybediyor. Bütün İslam topraklarında nifak tohumları ekiliyor ve kardeş kavgaları yaşanıyor. Bu mübarek günde bir defa daha Allah'tan bütün İslam alemi için mağfiret diliyorum" dedi.

ANTALYA KÜRESEL BİR ŞEHİR

Başkan Türel, Ramazan ayının aynı zamanda, bir iç muhasebe ayı olduğunu ifade ederek, konuşmasına söyle devam etti, " Tabii ki, biz her gün hesap verme durumunda olan kişileriz. Biz görevimiz itibariyle her zaman hesaba çekilmeye hazır olması gereken insanlarız. Aynı zamanda sizlere de hesap vermekle yükümlüyüz. Allah şahidimizdir ki, gece gündüz, dur durak bilmeden, Antalya'mız için oradan oraya koşuyor, bir dakika boşa geçirmeden en iyi hizmeti yapmaya gayret ediyoruz. Çok şükür, Allah'ın yardımıyla, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve Hükümetimizin de desteğiyle bir tarafta yeni projeler başlatıyor, diğer tarafta açılışlar yapıyor, ilçelere gidiyoruz. Gençlik merkezleri, kadın merkezleri, eğitim merkezleri açıyoruz. Bir tarafta Ulu Camii projemiz ilerliyor, diğer tarafta kent müzesi yapıyoruz. Bir tarafta köylerimize yol götürürken, diğer tarafta Antalya'yı tarihinde ilk defa bir küresel şehir yapmak için çalışıyoruz. İşte bu gün Amerika Birleşik Devletleri'nin resmi sayfasında Dışişleri Bakanı John Kerry'nin sahsıma ve Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na teşekkür videosunu büyük bir memnuniyetle tüm Antalyalılar adına izledim. Antalya'nın artık küresel bir şehir olduğunu bu vesileyle bu yapılan organizasyonla G20'sinden EXPO'suna kadar birçok organizasyonla bütün dünyaya duyurduğunu ifade etmek isterim. Tabii ki, bunları tek başımıza yapmıyoruz. Bütün Antalya'nın güveni ve desteğiyle yapıyoruz. Antalya, bütün Antalyalıların, Antalya'da yaşayan herkesin, Antalya'yı seven herkesin ortak değeridir. Antalya bizim en şerefli mirasımızdır. Bu sebeple, ayrı gayrı düşünmeden, herkesi kucaklayarak, herkesi kardeş gibi bağrımıza basarak çalışıyoruz."

BEREKETLİ PROJELER

Bu yıl turizmde sıkıntılı bir dönem yaşandığını belirten Başkan Türel, "Ama bu tür sıkıntıları 1990'larda çok daha sık yaşardık. Şimdi alışkın değiliz, çünkü son senelerde Antalya hiç sıkıntı çekmeden büyüdü ve eskiden yaşadığımız problemleri bu sebeple bir nebze unutmuştuk. İnanıyorum ki, hep beraber, birlik beraberlikle bu sorunları da aşacağız. Biraz sabır ve el birliğiyle Antalya'ya bereket getirecek projelerimizi tamamlayacağız. Türkiye yakın geçmişte çok badire atlattı, aziz milletimizin sağduyusuyla bütün oyunları bozdu. Avrupa ülkeleri bir avuç mülteciyi kabul etmezken, Türkiye 3 milyon Suriyeli mülteciye kucak açtı. Çevremiz ateş çemberi oldu, Türkiye'yi de ateşe atmak için çok şey yaptılar ama bu millet tarihte olduğu gibi bu defa da boyun eğmedi. Sizlerin duası, milletimizin duaları, bugüne kadar Türkiye'nin en büyük gücü, kuvveti oldu. Bundan sonra da en büyük kuvvetimiz olacaktır. Ramazan ayında bu beraberlikler, semaya birlikte açılan eller, bu sebeple çok önemlidir" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Türel İftarını Esnafla Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement