Başkan Türel Okul Birincilerini Ödüllendirdi - Son Dakika
Güncel

Başkan Türel Okul Birincilerini Ödüllendirdi

Başkan Türel Okul Birincilerini Ödüllendirdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, 2016-1017 öğretim yılı 1. döneminde okullarını birincilikle bitiren ortaokul 8. sınıf ve lise 12. sınıf öğrencilerini ödüllendirdi.

01.04.2017 20:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, 2016-1017 öğretim yılı 1. döneminde okullarını birincilikle bitiren ortaokul 8. sınıf ve lise 12. sınıf öğrencilerini ödüllendirdi.

Cam Piramit'te düzenlenen ödül törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, öğrenciler, veliler ve öğretmenler katıldı.

Törende konuşan Türel, TEOG ile Haziran ayındaki LYS öncesinde öğrencilere moral vermek amacıyla bu töreni düzenlediklerini söyledi.

Türkiye'de çalışkan gençlerin artık önünün açık olduğunu ve gelecekte büyük işler başaracaklarına inandığını vurgulayan Başkan Türel, "İlime, sanata, spora, disiplinli çalışmaya önem vererek nesillerimizin yetişmesi hepimizin en büyük arzusudur. Türkiye'de çalışkan gençlerin önü artık tamamen açıktır. Bildiğiniz gibi, matematikte ve fen alanında üniversite sınavında ilk 5 bin, 10 bin arasına giren öğrencilere TUBİTAK 2 bin lira, bin 500 lira gibi burslar vermektedir.

Türkiye eski Türkiye değildir. Dünyada insansız hava aracı yapan az sayıda ülkeden birisiyiz. Artık kendi yazılımlarımızı yapıyoruz. Mühendislik alanında firmalarımız dünya ile yarışıyor. Sağlık sektöründe yabancılar gelip Türkiye'den hizmet alıyorlar. 20 yıl önce barajlarımızı, köprülerimizi yabancı firmalar yapardı, şimdi bizim firmalarımız yapıyor. İnşallah gençlerimiz çok daha büyük işler yapacak." diye konuştu.

Başarılı öğrencileri aileleriyle birlikte 5 yıldızlı otellerde ödüllendirdiklerini hatırlatan Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çalışkan evlatlarımız tatilde biraz dinlensinler' diye üç yıl önce 'başarılı öğrenciye tatil iyi gelecek' projesini başlatmıştık. Her yıl 700 civarında okul birincimizi aileleriyle beraber 3 günlük dinlenme imkanı sağlıyoruz. Çam sakızı çoban armağanı. Bu armağan bizim sizlere, çocuklarımıza, gençlerimize, eğitime, bilime verdiğimiz kıymetin bir sembolüdür. İnşallah bu hediyemiz hoşunuza gitmiştir diye ümit ediyorum."

Yıllarca eğitim verdikleri sanılan bazı dershanelerin ve kurumların, gençlerin beyinlerini yıkadıklarını ve gerçek yüzlerinin ihanette ortaya çıktığını da sözlerine ekeleyen Başkan Türel, öğrencilere sadece ne iş yaparsanız yapın en iyisini yapmaya çalışın. İbadet eder gibi, severek, mutlulukla çalışın." dedi.

Başkan Türel, konuşmasının ardından milli eğitim müdürlüğünün belirlediği puanı en yüksek 10 öğrenciye bisiklet hediye etti.

Tören sanatçı Murat Dalkılıç'ın konseri son buldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkan Türel Okul Birincilerini Ödüllendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement