Başkan Tütüncü'den 1 milyon metrekare yeşil alan müjdesi - Son Dakika
Güncel

Başkan Tütüncü'den 1 milyon metrekare yeşil alan müjdesi

Başkan Tütüncü\'den 1 milyon metrekare yeşil alan müjdesi

Masa Dağı'nın eteklerinde 8 mahalleyi kapsayacak şekilde 2020 itibariyle kentsel dönüşüm başlatacaklarını kaydeden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bölgede 1 milyon metrekarelik yeni bir yeşil alan oluşturduklarının müjdesini verdi.

18.12.2019 13:57  Güncelleme: 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Masa Dağı'nın eteklerinde 8 mahalleyi kapsayacak şekilde 2020 itibariyle kentsel dönüşüm başlatacaklarını kaydeden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bölgede 1 milyon metrekarelik yeni bir yeşil alan oluşturduklarının müjdesini verdi.

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) 2019 faaliyet yılı 8. Kahvaltılı Toplantısı gerçekleştirildi. 'Belediyelerde Yerelden Kalkınma Modeli'nin konuşulduğu toplantıda Kepez Belediyesi'nin proje ve faaliyetleri hakkında bilgiler veren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Kepez Belediyesi olumsuzluklarıyla anılan bir belediyeydi ve özelikle gecekondu stoğuyla ilgili çok ciddi adımlar atılması gerekiyordu. Biz burada 11 yılda 43 bin tapu verdik, 11 yılda 80 binden fazla gecekonduyu kaldırdık, işin en güzel tarafı ise kimsenin burnu kanamadan bu işi başardık" dedi.

Masa Dağına Konak Projesi

Kentsel dönüşüm çalışmalarını Masa Dağı'nın eteklerinde 8 mahalleyi kapsayacak şekilde 2020 itibariyle başlatacaklarını kaydeden Tütüncü, "Yaklaşık 4 yıldır imar planlarının ve modelinin üzerinde hassasiyetle çalışıyoruz. 8 mahalle ki bunların daha önce imar planları vardı, kargacık burgacık imar planları 200 metrekare 230 metrekare gibi minicik arsalar. Biz orayı tamamıyla bir hamur haline getirip kentsel tasarım mantığıyla yeniden tasarladık" diye konuştu. Vatandaşların kendilerinin yapacağı bir kentsel dönüşüm hayal ettiklerini dile getiren Başkan Tütüncü, "Üç katlı, konak tarzında binaların yapılabileceği, önde rekreasyon alanları Masa Dağı'nın silüetini bozmayacak şekilde bir yükseklik ve mutlaka belirli bir düzen içerisinde, dış cephe giydirmelerinin, çatı tiplerinin, imar planlarının tanımlandığı bir yapı modeliyle Masa Dağı'nı bambaşka bir hale getireceğiz" dedi. Ekonomiye katkı sağlayacak bir çalışma olduğunun da altını çizen Tütüncü, "İnsanların da sizin doğru yaptığınıza inanmaları gerekir, orası yapı sektörününde önünü açacak, aynı zamanda kent silüetini de güzelleştireceğiz. Orada 1 milyon metrekarelik yeni bir yeşil alan, yeni bir rekreasyon alanı oluşturduk, bunu da müjdelemek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Güzel bir yöntem değil"

Tütüncü, "Kentsel dönüşüm çok tehlikeli bir konu belediyeler için, doğru yapılmadığında şehri ruhsuz konutlarla buluşturursunuz, yeri gelir insanlar o gecekondu dokusunu arar olurlar. Çünkü gecekondu demek mahalle yaşantısını sunar, yeşilliktir, toprağa daha yakın bir hayat vardır insan doğasına uygundur" diye konuştu. Tütüncü, "Biz kentsel dönüşümü toplu konut mantığı ve modeliyle ya da toplu konut idaresinin ruhsuz modelleriyle şekillendirmiyoruz kafamızda. Tamamıyla vatandaşın kendi iradesine yönelik ve kendinin yapacağı bir kentsel dönüşüm modelini savunuyoruz. Belediye olarak biz buraya geldik işte size şu kadar metrekare daire, beğeniyorsanız alın beğenmiyorsanız gidin yaklaşımı bize pek mantıklı gelmiyor. Bu güzel bir yöntem de değil" dedi.

"Arkeopark ile canlanıyor"

Tarihte Perge Antik Kenti'ne bağlı büyük bir zeytinyağı üretim köyü olan Lyrboton Kome'deki 2 bin 200 yıl önceki yaşantının arkeopark düzenlemesiyle canlanacağını dile getiren Tütüncü, "Antalya'nın şehir merkezinde çok önemli bir antik kenti, arkeolojik değeri olan bir alanı ziyarete açtık. Varsak'ın hemen üzerinde 2 bin 200 yıllık bir zeytin işleme merkezinin bulunduğu, çok farklı bir vakıf kültürünün şehrimizde görüldüğü çok özel bir antik kent Lyrboton Kome Antik Kenti" diye konuştu. Arete isminde bir kadın yöneticinin işleyişi yönettiğine dikkati çeken Tütüncü, "O şehri yaklaşık 5 yıl kazarak gün yüzüne çıkarttık. Bu, Türkiye'de tamamıyla belediye imkanlarıyla kazılan ilk ve tek antik kent. Türkiye'de ikinci bir sadece yerel yönetim imkanlarıyla kazılan, gün yüzüne çıkartılan antik kent bulunmuyor. Yaklaşık 1.5 yıldır ziyarete açık olan bu alan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın projesiyle de bir arkeoparka dönüşüyor" dedi.

"Kent Müzesi hayali gerçek oldu"

Üçüncü dönemde en önemli yaklaşımlarının başta Dokuma Park olmak üzere gereçekleştirdikleri kültür-sanat projeleri olduğuna dikkati çeken Tütüncü, "Çalışmalarımızı kurumsal bir anlayışa kavuşturmak ve sürdürülebilirliğini temin edici adımlar atmak ana hedefimiz. Buna inanıyorum ki bizden sonra gelenler de esteseler de istemeseler de bu çalışmaları devam ettirmek zorunda kalacaklar. İsteyerek devam ettirmeleri halinde elde ciddi bir deneyim, tecrübe ve kurumsal işleyiş görecekler, bu da şehrin kazanması açısından faydalı olacak. Antalya 25 yıldır Kent Müzesi'nin hayalini konuşuyordu. Biz onu sessiz sedasız tamamladık. Şu an açılış için gün sayıyoruz. Müzeyi ziyaret edebilir, Antalaya'nın 500 bin yıllık tarihinin çeşitli kesitlerinde farklı duygular yaşayabiliriz, özellikle son 200 yılına da ışınlanabiliriz. Ziyaret edenler de bu vesileyle güzel bir zaman yolculuğu yapmış olacaklar" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Tütüncü'den 1 milyon metrekare yeşil alan müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hasankeyf Özel İdare binasının yer tespit çalışmaları tamamlandı
    13:27 Hasankeyf Özel İdare binasının yer tespit çalışmaları tamamlandı

    Batman'ın Hasankeyf ilçesinde ihalesi yapılan Hasankeyf Özel İdare binasının yer tespit çalışmaları tamamlandı. Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp'in destekleriyle ihalesi yapılan binanın en kısa sürede yapımına başlanacak. İlçeye kazandırılacak binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür edildi.

  • Kırklareli, Süt ve Süt Ürünleri İhracatını Artırıyor
    13:27 Kırklareli, Süt ve Süt Ürünleri İhracatını Artırıyor

    Kırklareli, Türkiye'nin önemli süt üretim merkezlerinden biri olarak süt ve süt ürünleri ihracatını artırma hedefine doğru ilerliyor. AB standartlarında üretilen yıllık ortalama 350 bin ton süt, 10 bin tonu işlenerek AB ve Orta Doğu ülkelerine ihraç ediliyor. Kırklareli'nin süt, peynir, yoğurt ve içecek üretimi Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi birçok ülkeden ilgi görüyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, ihracatın artması için çalıştıklarını ve önümüzdeki yıllarda pazar paylarının daha da artacağını belirtti. Ayrıca, hastalıktan ari olan işletmelere yapılan desteklerle ari işletme sayısının artırıldığı ve süt üretiminin desteklendiği ifade edildi.

  • Gaziantep'te Sanayi İşçileri İçin Konut Projesi İmzalandı
    13:26 Gaziantep'te Sanayi İşçileri İçin Konut Projesi İmzalandı

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı arasında sanayide çalışan işçilerin konut ihtiyacını karşılamak için protokol imzalandı. Protokolle, işçilerin uygun bedel ve ödeme koşullarıyla ev sahibi olmaları hedefleniyor. Ayrıca, proje kapsamında günlük ulaşım için servis trafiği şehir merkezinden kaldırılarak ulaşım rahatlatılacak. Projenin hayata geçirilmesiyle yaklaşık 300 bin işçinin konut sorunu çözülecek.

  • Milli Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına başladı
    13:26 Milli Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına başladı

    A Milli Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına hazırlanmak için A2 Milli Kadın Hentbol Takımları ile Ankara'da bir hazırlık kampı düzenliyor. Milliler, kamp sonrasında Karadağ ile Rize'de karşılaşacak ve maç TRT Spor Yıldız kanalından canlı olarak yayınlanacak. Son maçlarını ise Sırbistan ile deplasmanda oynayacaklar.

  • Antalya'da 1 Milyon 520 Bin Kullanımlık Sentetik Kannabinoid Ele Geçirildi
    13:25 Antalya'da 1 Milyon 520 Bin Kullanımlık Sentetik Kannabinoid Ele Geçirildi

    Antalya'da polisin düzenlediği operasyonda, bir evde 1 milyon 520 bin kullanımlık 245 adet sentetik kannabinoid Bonzai (A4) maddesi ele geçirildi. Operasyonda yakalanan 3 şüpheli, 'Uyuşturucu Madde Ticareti Yapma' suçundan Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

  • TGF Türkiye Golf Turu'nun 5. ayak müsabakaları Antalya'da başladı
    13:25 TGF Türkiye Golf Turu'nun 5. ayak müsabakaları Antalya'da başladı

    Türkiye Golf Federasyonu tarafından düzenlenen TGF Türkiye Golf Turu'nun 5. ayak müsabakaları Antalya'da başladı. Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'nde bulunan Antalya Golf Kulübü sahalarında gerçekleştirilen turnuvada, 13 golf kulübünden 23 sporcu mücadele ediyor. Sporcular 3 gün sürecek turnuvada 54 çukurda mücadele verecek. Golf Milli Takımı Başantrenörü Keith Coveney de turu takip ediyor.

  • Aydın'da Süs Bitkisi Hırsızlığı
    13:25 Aydın'da Süs Bitkisi Hırsızlığı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bir esnafın dükkanının önünden çalınan süs bitkisi, geri getirildikten sonra bir başka kadın tarafından saksısıyla çalınmak istendi. Hırsız suçüstü yakalanırken, olay güvenlik kamerasına yansıdı. Esnaf, hırsızlar yüzünden çiçek sevgisinin köreldiğini ifade etti.

  • BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yüzde 1,97 Arttı
    13:25 BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yüzde 1,97 Arttı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,97 artışla 8.980,33 puana yükseldi. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 173,61 puan arttı. Günün ilk yarısında mali endeks yüzde 2,02, hizmetler endeksi yüzde 1,25, sanayi endeksi yüzde 1,63, teknoloji endeksi yüzde 0,03 değer kazandı. Altının ons fiyatı 2 bin 198 dolar olarak belirlendi.

  • Türkiye'nin İyilik Gemisi Gazze'ye Yardım Malzemeleri Taşıyor
    13:25 Türkiye'nin İyilik Gemisi Gazze'ye Yardım Malzemeleri Taşıyor

    İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından temel insani malzemelere ihtiyaç duyan Gazze'liler için Türkiye'nin 8. İyilik Gemisi, Mersin Limanı'ndan yola çıkıyor. AFAD ve Vakıflar Genel Müdürlüğü iş birliğiyle hazırlanan gemi, 125 bin ton insani yardım malzemesini taşıyor. Türkiye daha önce de 13 kargo uçağı ve 7 gemiyle Gazze'ye yardım malzemeleri ulaştırmıştı.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Ankara'da hazırlık kampına başladı
    13:24 A Milli Kadın Hentbol Takımı Ankara'da hazırlık kampına başladı

    2024 Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına hazırlanan A Milli Kadın Hentbol Takımı, A2 Milli Kadın Hentbol Takımları ile Ankara'da yürüteceği hazırlık kampına başladı.

  • Siirt Belediyesi Otobüsleri Siirt İl Özel İdare Spor Renklerine Boyandı
    13:24 Siirt Belediyesi Otobüsleri Siirt İl Özel İdare Spor Renklerine Boyandı

    Siirt Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne ait olan şehir içi otobüsleri, Siirt İl Özel İdare Spor'un renkleri olan sarı maviye boyandı. Siirt Belediyesi otobüs durağında düzenlenen etkinlikte konuşan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, 'Farklı renklerde ve farklı zaman dilimlerinde alınan otobüslerde bütünlük ve ahenk sağlamak amacıyla bu şehrin sevdası olan Siirt Sporu simgeleyen mavi ve sarı renklere boyandı' dedi.


Advertisement