Başkan Uslu TOBB Tahkim Divanı Toplantısına Katıldı - Son Dakika
Güncel

Başkan Uslu TOBB Tahkim Divanı Toplantısına Katıldı

Başkan Uslu TOBB Tahkim Divanı Toplantısına Katıldı

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Tahkim Divanı üyesi Mustafa Uslu, TOBB’da yapılan Tahkim Divanı toplantısına katıldı.

08.12.2017 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Tahkim Divanı üyesi Mustafa Uslu, TOBB'da yapılan Tahkim Divanı toplantısına katıldı.

TOBB Tahkim Divanı, birlik merkezinde bir araya gelerek gerçekleştirdiği toplantıda divanın gündemde yer alan konuları değerlendirildi.

Tahkimin iyileştirilmesinin değerlendirildiği toplantıda, TOBB'un uluslararası tahkim merkezlerinin kurulmasındaki çalışmaları ve TOBB Tahkiminde devam eden davalar hakkında Hukuk Müşavirliği tarafından bilgilendirme yapıldı.

Toplantıda ATSO Başkanı Mustafa Uslu, Tahkim Divanının adli yargıya bir alternatif olduğuna dikkat çekerek, "Tahkim, bir hukuki uyuşmazlığın, devlet yargısına başvurmadan, genellikle uyuşmazlığın taraflarınca belirlenen ve hakem olarak adlandırılan bağımsız özel kişiler eliyle nihai olarak karara bağlandığı ve verilen kararın bağlayıcı olduğu, adli yargıya alternatif bir yargı yoludur.

Bugün, ekonomik yönden gelişmiş ülkelerde ticari uyuşmazlıkların çözüm yolu olarak adli yargı yerine tahkim tercih ediliyor. Bunun nedeni, tahkimin, mahkeme yargılamasına göre kesin gizlilik içerisinde, tercih edilen tahkim kuralları çerçevesinde, o uyuşmazlık için atanmış konusunun uzmanı, uzmanları tarafından daha ucuz ve daha hızlı şekilde sonuçlandırılmasıdır. Bu çerçevede, TOBB Tahkimi, modern kuralları ile gerek Türk firmalarının kendi aralarında, gerek Türk firmaları ile yabancı firmalar arasında, gerekse yabancı firmaların kendi aralarında iktisadi, ticari veya sınai alanda çıkan anlaşmazlıkların tahkim yoluyla çözümünü sağlayan bir tahkim merkezidir.

TOBB Tahkimi, ticari ve sınai ihtilafların TOBB Tahkim Kuralları çerçevesinde bağımsız ve konusunun uzmanı hakem kurulları tarafından süratle, güvenle ve adaletle hallini gerçekleştirmekte olup, listesinde bulunan tecrübeli ve alanlarında uzman olan hakemleri, tahkim gider ve hakem ücretleri ile aynı düzeyde faaliyette bulunan uluslararası diğer merkezlere göre daha uygun bir hizmet sunuyor" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Uslu TOBB Tahkim Divanı Toplantısına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement