Başkan Uysal, Stk Merkezi'ni İnceledi - Son Dakika
Güncel

Başkan Uysal, Stk Merkezi'ni İnceledi

Başkan Uysal, Stk Merkezi\'ni İnceledi

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Doğuyaka Mahallesi’nde inşaatı son aşamaya gelen Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

23.03.2018 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Doğuyaka Mahallesi'nde inşaatı son aşamaya gelen Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Muratpaşa Belediyesi'nin Doğuyaka Mahallesi'nde 13 bin metrekare alan üzerine inşa ettiği Avrupa'nın en büyük dernekler yerleşkesinde çalışmalar sona geldi. Yaklaşık 15 milyon TL'ye mal olacak ve aynı zamanda Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları (AESOB) eski Başkanı Abdullah Sevimçok'un adını taşıyacak merkezde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Ümit Uysal, bahçe duvarı ve peyzaj çalışmalarını devam ettiği merkezle ilgili yetkililerden son bilgileri aldı.

Her detayıyla ilgileniyor

İnşaatın her detayıyla yakından ilgilenen Başkan Uysal, bu çalışmaların Muratpaşa Belediyesi'nin en özgün çalışmalarından bir tanesi olduğunu söyledi. Başkan Uysal, "Burası kentin ortak aklını oluşturan sivil toplum örgütleriyle, yeni fikirlerin, araştırma-geliştirme çalışmalarının buluştuğu bir yer olacak" diye konuştu.

Merkezin Antalya'ya önemli bir zenginlik katacağının altını çizen Başkan Uysal, merkezin aynı zamanda bir mutfak sanatları akademisi ve yöresel ürünler çarşısına da ev sahipliği yapacağını aktardı. Özellikle turizmin çeşitlendirilmesi çalışmalarında mutfak, daha geniş bir ifadeyle gastronomi üzerine kurulu yeni bir akımın var olduğunu belirten Başkan Uysal, "Burada oluşturacağımız akademi bir yanıyla buna hizmet edecek. Antalya'nın aynı zamanda bir parçası olduğu kendine özgü bir kültür havzası, bir uygarlık beşiği olarak Akdeniz dünyasında mutfak kültürüyle de yer alması adına bir adım olarak değerlendirebiliriz. Bununla birlikte Antalya'nın mutfak kültürünün korunup, yaşatıldığı farklı bir müze konsepti olarak görebiliriz."

Merkezde neler var

8 bin 666 metrekare kapalı alana sahip gelen Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi'nde 163 dernek odası, 12 çok amaçlı eğitim ve toplantı salonu, yöresel ürünler çarşısı, yemekhane, yarı açık toplantı ve etkinlik alanıyla birlikte kapalı otopark ve 500 kişilik konferans salonu da bulunuyor. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Uysal, Stk Merkezi'ni İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement