Kartepe Belediye Başkanı Üzülmez, Muhtarlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Kartepe Belediye Başkanı Üzülmez, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, mahalle muhtarları ile mutad toplantılarının 2.'sini Ekoköy'de gerçekleştirdi.

18.08.2014 23:22  Güncelleme: 00:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartepe'nin gelecek 100 yılını planladıklarını ifade eden Başkan Üzülmez, bunu da birlikte yönetim modeli çerçevesinde gerçekleştirecekleri belirtti. Başkan Üzülmez, "Sistemli ve düzenli bir şekilde birlikte çalışarak Kartepe'yi hak ettiği yere getireceğiz. İyi niyet çerçevesinde çalışırken amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir" dedi.

2014 yerel seçimleri ile birlikte göreve başlayan Kartepe'nin muhtarlarını Ketenciler Köyü'nde hayata geçirilen Ekoköy'de ağırlayan Başkan Üzülmez, kahvaltılı toplantıda asli belediyecilik hizmetleri yanında hayata geçirilen projeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Kartepe Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin Türker ve mahalle muhtarlarının ilgi gösterdiği toplantıya Başkan Üzülmez, beraberinde başkan yardımcıları Zafer Arat ve Murat Sabri Çakır ile koordinatörler Kemal Timur, Yusuf Özdemir ve Şemistan Subaşı, Zabıta Müdürü Selman Çelik, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Nurettin Çevik ile birlikte katıldı.

Türker, Üzülmez'e güvenimiz tam

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in öncülüğünde biraraya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Dernek Başkanı Türker, bu organizasyon için teşekkür etti. Seçim sürecinden bu yana gelinen süreçte yapılanları hatırlatan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, "Öncelikle katılan tüm muhtarlarımıza teşekkür ederim. Ramazan ayında sizlerle biraraya gelememiştik. Bunun da telafisi olmasının yanı sıra, bazı muhtarlarımızla birlikte Ekoköy Projesi'nin benzeri çalışmalar içinde olmayı düşündüğümüz için burayı seçtik. Bundan sonraki süreçte daha kurumsal olarak, amacına uygun ve sonuç odaklı toplantılarımızı Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde devam ettireceğiz. Amacımız, Kartepe'yi elde ettiğimiz belediyecilik tecrübesi ve bilgi birikimleriyle, nüfusu ve yüzölçümü ile paralel şekilde daha gelişmiş daha güzel, hizmet noktasında eksiklikleri minumum düzeyde bir ilçe yapmak ve en sonunda hoş bir sada bırakmak" dedi.

Muhtarlardan beklentilerini de ifade eden başkan Üzülmez, "Kartepe'yi klasik belediyecilik hizmetlerinin konuşulmayacağı bir konuma getirme hedefiyle çalışıyoruz. Ben hepinizi önemsiyorum. Sizlerden gelen talepler, konuşulanlar askıda kalmayacak. Söz uçar yazı kalır diye taleplerinizi yazılı istiyorum. Bunları kayda alıp takip edelim istiyoruz. Belediye bütçesine göre onaylıyor veya programa aldırıyorum. Siz muhtarların işlerini kolaylaştıracak çalışmaları sırasıyla planlayarak gerçekleştireceğiz. Biz Kartepe'yi yeniden turizmi ile ticareti ile sosyal hayatı ile kültür hayatı ön plana çıkartmayı hedefliyoruz. Niyetimizin iyi ve halis olması gerekiyor. Sistemli ve düzenli bir şekilde birlikte çalışarak Kartepe'yi hak ettiği yere getireceğiz. Bunu iyi niyet içinde çalışarak gerçekleştireceğiz. Burada amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir" dedi.

Kartepe'de ihtiyaç sahibi kimse kalmayacak

Ramazan ayında gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında tespitlerde bulunduğunu belirten Başkan Üzülmez, "Devletin, devlet baba sıcaklığını hissettirecek şekilde ihtiyaç sahibi insan bırakmamak gibi büyük bir hedefimiz var. Sosyal hizmet koordinatörlüğü öncülüğünde sizlerin katkıları ile evladı olmayan ve sıcak yemek pişirecek durumu olmayan kişiler tespit edilecek ve evlerine aş götüreceğiz. Gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşarak barınma ve yemek ihtiyaçlarını karşılayacağız" dedi. Başkan Üzülmez, tüm muhtarları cumartesi günü düzenlenecek Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşlerine de davet etti.

Kartepe Belediyesi Muhtarlık Masası koordinatörü Şemistan Subaşı da, muhtarlarla uyum içinde çalıştıklarını belirttiği konuşmasında; Bu süreçte muhtarlardan gelen 290 talebin 171 tanesinin çözüme kavuşturulduğunu diğerlerinin de programa alındığını kaydetti. Toplantıda söz alan muhtarlar da mahallerindeki sorunlar ve taleplerle ilgili görüşlerini dile getirdiler. Öneri ve düşüncelerini paylaşan muhtarlar kendilerine değer verildiği ve bu tür toplantılar için Başkan Üzülmez'e teşekkür ettiler. Köseköy Mahalle Muhtarı Ali Yılmaz, özellikle bonzai başta olmak üzere uyuşturucu ile mücadele konusunda da çalışma yapılması için birlikte hareket edilmesini istedi. Öneri ve düşüncelerin paylaşıldığı toplantıda muhtarlar başkana olan güvenlerini dile getirdikten sonra çekilen hatıra fotoğrafı ile toplantı son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe Belediye Başkanı Üzülmez, Muhtarlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement