Başkan Yağcı'dan Dünya Tiyatro Günü Mesajı - Son Dakika
Yerel

Başkan Yağcı'dan Dünya Tiyatro Günü Mesajı

Başkan Yağcı\'dan Dünya Tiyatro Günü Mesajı

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

27.03.2017 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Bilecik'in tiyatroda yaptığı aktivitelerle öncü şehir konumuna geldiğini ifaden eden Yağcı, "Bilecik Belediyesi olarak 2004 yılında başlamış olan tiyatro festivallerini, geçtiğimiz yıl 11'incisi uluslararası boyutta gerçekleştirerek, büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Bu anlamda 11'inci gerçekleştirilen Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali kapsamında sahne alan 14 oyun ile yaklaşık 25 bin kişi tiyatronun güzelliğiyle buluştu. Bilecik Tiyatro Festivali ile tiyatronun kalbi Bilecik'te atarken, iki hafta boyunca sahnelenen oyunlar ile binlerce tiyatro sever tiyatro ile buluştu. Aynı şekilde 11 yıldır Bilecik'te gerçekleştirilen ve bu yıl uluslararası boyutta gerçekleştirilen tiyatro festivali ile yüzlerce oyun ve yüzlerce usta oyuncuyu Bileciklilerle buluştu" dedi.

"Tiyatronun kalbi Bilecik'te atıyor"

Yağcı, açıklamasının devamında, Bilecik Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl uluslararası platformda gerçekleştirilen Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali ile tiyatronun kapıları bütün dünyaya açıldığını vurgulayarak, "11 yıldır Bilecik'i, Sanatların Anası Tiyatro ile buluşturan Bilecik Belediyesi, festival kapsamında güzel ve önemli oyunları tiyatro severlerle buluşturmanın yanı sıra her Pazar günü çocuklarımızı da ücretsiz tiyatro ve sinema oyunları ile buluşturuyor. Gerçekleştirilen tiyatro festivali ile çocuklarımızın beğenisine sunulan oyunları, Bilecik'teki mülteci çocuklarımız da izleyerek, hem eğlendi hem de dilimiz, kültürümüzü öğrenme imkanı buldu" dedi.

"Tiyatronun çınarları Bilecik'te ağırlandı"

11 yıl boyunca tiyatronun çınarlarının Bilecik'te ağırlandığını belirten Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Tarih ve medeniyet şehri olduğu gibi aynı zamanda kültür ve sanat şehri de olan Bilecik'te bu yıl tiyatrodaki kapılarını uluslararası boyutta açtı. Bilecik ve Bilecik Belediyesi olarak bunun mutluluğunu yaşadık. 11 yıl önce, Bilecik'in kültür ve sanat yaşamına renk getirmemiz gerekir' düşüncesiyle başladığımız tiyatro festivalinde bu yıl Bilecik bütün dünyaya tiyatronun güzelliğini duyurma imkanı bulduk. Sanatların anası olan tiyatro ile Bilecik, gerçekten çok şeyler kazandı ve kazanmaya devam ediyor. Her yıl büyük bir katılım ve keyifle gerçekleştirdiğimiz 11. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivalimizi bu yıl da büyük bir organizasyonla gerçekleştirdik.Bilecik Belediyesi tarafından her yıl verilen ve tiyatroyla özdeşleşen 'Kristal Çınar Onur Ödülleri' ile kültür ve sanat hayatına kök salan Bilecik Ulusal Tiyatro Festivali kapsamında, 2004 yılından bu güne kadar, Sadri Alışık Tiyatrosu, Nejat Uygur Tiyatrosu, Müjdat Gezen Tiyatrosu, Levent Kırca Oya Başar Tiyatrosu, Cengiz Küçükayvaz Tiyatrosu, Asuman Dabak Tiyatrosu, Bursa Devlet Tiyatrosu, Enis Fosforoğlu Tiyatrosu, Abdullah Şahin Tiyatrosu, İstanbul Kraliyet Tiyatrosu, Hadi Çaman Tiyatrosu, Kent Tiyatrosu gibi tiyatroda dev kadrolarda yer alan yüzü aşkın oyuncuyu tiyatroseverler ile buluştuğu gibi bu yıl uluslararası düzeyde gerçekleştirilen festival kapsamında yeni oyun ve tiyatro ekipleri Bilecik'te ağırlandı" dedi.

Yağcı, mesajının sonunda, "Tiyatro adına birçok güzel çalışmayı gerçekleştiren ve bu anlamda çok güzel meyveler alan Bilecik Belediyesi olarak daha güzel ve büyük çalışmalar gerçekleştirmek ümidiyle 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nü tebrik ediyorum" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Yağcı'dan Dünya Tiyatro Günü Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement