Başkan Yanılmaz, 2 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Başkan Yanılmaz, 2 Yılını Değerlendirdi

Başkan Yanılmaz, 2 Yılını Değerlendirdi

Hizmette 2 yıllını değerlendiren Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, bu süre içerisinde birçok önemli projeye imza attıklarını ve birçok yeni projeyi de hayata geçireceklerini söyledi.

05.04.2016 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hizmette 2 yıllını değerlendiren Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, bu süre içerisinde birçok önemli projeye imza attıklarını ve birçok yeni projeyi de hayata geçireceklerini söyledi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, hizmette 2 yılını Kültür Parkta düzenlediği basın toplantısı ile değerlendirdi. 2015 yılı içerisinde yapmış oldukları en önemli çalışmalardan birinin Kültür Park olduğunu aktaran Yanılmaz, "Benden önceki belediye başkanımız Süleyman Selmanoğlu döneminde projesi yapılmış olan ve başlamış olan içerisinde bulunduğumu Kültür Park'ı çok hızlı bir şekilde planlayarak, yürüterek ve devam ettirerek 25 Mayıs 2015 yılında açtık. Çok önemli bir yatırımdır. Kültür Park, göreve geldiğimizde yüzde 10'lar civarında henüz daha yeni başlamış olan, aksak ve topal şekilde giden bitip bitmeyeceği belli olamayan bir durumdaydı. Göreve geldiğimizden itibaren en sık ziyarete ettiğimiz, toplantılar yaptığım ve projesi üzerinde en çok durduğum alanlardan biridir. Bu Kültür Park'ı o günü şartları içerisinde çok yakında takip ederek 25 Mayıs 2015'de güzel bir açılış töreniyle açtık" dedi.

"KÜLTÜR PARK BÖLGEYE HİZMET EDİYOR"

Kültür Park'ın sadece sosyal yaşam alanı olarak Elazığ'ın ihtiyacını gidermekten ziyade bölgeye önemli ve özel sosyal yaşam alanı olarak hitap ettiğin kaydeden Başkan Yanılmaz, "180 bin metre karelik alanının yüzde 61,8'i yeşil alan, yüzde 25'i gezinti alanı, yüzde 10'nuda göletlerden oluşmaktadır. Kültür Park içerisinde camisiyle, spor kompleksiyle, yürüyüş ve koşu yollarıyla, bisiklet yollarıyla, süs havuzlarıyla, bin 500 kişilik amfi tiyatrosuyla, ikiz lokantası, kafeteryaları, seyir terası, otoparkı, festival alanı, çocuk oyun alanlarıyla hemşerilerimizin hizmetine sunuldu" diye konuştu.

"GALERİCİLER SİTESİ VE OTO PAZARI KURULDU"

Galericiler sitesini de yaparak hizmete sunduklarını anlatan Yanılmaz, "Galericiler sitemiz toplam 104 iş yerinden oluşmaktadır. Her esnafımıza 170 metre karelik bir alanda hizmet vermesini vesile olan merkezlerimiz mevcuttur. Aynı zamanda kafeteryasıyla ve diğer hizmet alanlarıyla, mescidiyle de hizmet vermektedir. Sitenin yanında da ikinci el açık oto pazarını aldık. Burada yapılmış olan 6 bin metre karelik bir alanda her Pazar günü ikinci el açık oto pazarı kurulmakta ve galericiler sitemizle de bütünleşerek hizmet vermektedir" ifadelerinde bulundu.

"ÇÖPTEN ENERJİ ÜRETİMİ BAŞLADI"

Belediyelerin çözmek isteyip de en az başarılı olduğu alanlardan bir tanesinin çöpten enerji olduğuna değinen Başkan Yanılmaz, şunları kaydetti.

"Çöpten enerji bir şehir için önemlidir. Hem o vahşi depolama alanında ki çöp dağlarından kurtulmuş olacaksınız hem de o çöpü enerjiye dönüştürmüş olacaksınız. Önce şart namemizi hazırlayıp, ihalemizi yapıp ve yatırımını hızla takip edip Ankara'daki elektrik üretiminden sorumlu olan ve ana tesisata bağlanmasına vesile olan bütün kurumlarla da görüşerek çöpten enerji sistemimizi bitirdik. Devreye aldık ve bu gün o çöp dağları üzeri kapatılmış olarak enerji elde ettiğimiz bir tesis haline geldi. Biz burayı 20 yıllığına yap işlet devret modeliyle yaptık. Bu süreç içerisinde üretilen elektrik enerjisinin yüzde 35'i belediyeye kalmaktadır. Aralık 2015 tarihinden itibaren şuanda burada elektrik enerjisi elde edilmeye başlandı. Ortalama 2 megavat gücünde 10 bin konutun ihtiyacı olan elektrik enerjisini buradaki çöpten elde etmekteyiz. Sadece yüzde 35'lik oran dahi Türkiye geneline baktığımızda çok önemli bir orandır. Birçok belediyelerimizin yap işlet devret mantığıyla vermiş oldukları oran genelde yüzde 10'nun altındadır. Bizim yüzde 35 rakamına ulaşmamız aynı zamanda Elazığ'ın menfaatlerini koruma ve kollama adına yapmış olduğumuz çok önemli bir pazarlığın neticesidir."

"13 MİLYON 999 BİN LİRA VATANDAŞI CEBİNDE KALDI"

2015 yılında Türkiye genelinde su ücretlerine indirim yapmış olan tek belediyenin Elazığ olduğunu vurgulayan Başkan Yanılmaz, şunları söyledi:

"2015 yılında içme suyunda yüzde 10 indirim yaptık. Hepinizin malumudur, gerçi seçim dönemlerinde gezdiğimizde de en çok şikayet almış olduğumuz durumlardan bir tanesi endeks okuma bedelleriydi. Biz 2015 yılında endeks okuma bedellerini kaldırdık. İçme suyunda yüzde 10 indirim yaptık. Özellikle organize sanayi bölgesinde üretim daha çok artsın, imalat daha çok artsın ve daha rahat çalışsınlar diye istihdamı da arttırsınlar diye oradaki atık su bedelini yüzde 50 oranına indirdik. Bugün itibariyle Türkiye genelinde organize sanayi bölgeleri içinde atık su bedelinin en ucuz olduğu il Elazığ ilimizdir. Yani biz 13 Milyon 999 bin 295 TL'nin hemşerilerimizin cebinde kalmasına vesile olmuşuz, belediyenin alması gereken gelirden belediye olarak biz fedakarlık yaptık: "

"2 YILDA 85 ADET İŞ MAKİNASI ALINDI"

Göreve geldikleri günden itibaren yaptıkları en önemli çalışmalardan bir tanesini de araç filosunu genişletmek olduğunun altını çizen Başkan Yanılmaz, şu ifadelerde bulundu.

"Bir belediyenin yapacağı çalışmalar içinde araç filosu önemlidir. Günümüzde teknoloji hızla gelişiyor. Gelişen teknolojini üretmiş olduğu iş makinelerini de biz Elazığ'a kazandırmalıydık ve kazandırmaya da devam ediyoruz. Bu çerçevede Elazığ'da 2014 yılında 3 tane cenaze nakil aracı, 5 adet danperli kamyon, 3 adet vilanjör, 3 adat kazıyı ve yükleyici iş makinesi olmak üzer 14 aracı kazandırdık. 2015 yılında ise 15 belediye otobüsü, 6 danperli kamyon, 1 adat yol çizgi makinesi ve bu makine belediyeye ilk defa alının bir makinedir. 2 adet kamyonet, cenaze aracı, 1 adet itfaiye aracı, 2 adet forklift, 1 adet kazıcı yükleyici, silindir, 3 adet kazıcı yükleyici olmak üzere 34 adet aracı kazandırdık. 2016 yılında ise 11 adet danperli kamyon, 1 adet tankeri, vinç, 6 adet cenaze nakil aracı, 5 adet itfaiye aracı, 1 adet kamyonet, 8 adet kazıcı yükleyici ve 2 adat kepçe olmak üzere 35 adet araç kazandırdık. 30 Mart 2014 tarihine kadar Elazığ belediyesindeki iş makinesi sayısı 92 adetti. Bunların 15'ide hurdaya çıkmıştı. Bizim 30 Mart 2014 tarihinden bu güne kadar Elazığ Belediyesi'ne kazandırdığımız iş makinesi 85 adettir. Yani Elazığ tarihinde belediyenin almış olduğu iş makinelerine yakın bir makineyi biz 2 yıllık süre içerisinde aldık. Filomuza dahil ettik. Çalışmalarımızı bunlarla devam ettiriyoruz."

"KENT BİLGİ SİSTEMİ TÜM İLLERE ÖRNEK OLACAK"

Kent Bilgi Sistemi'yle ilgili çalışmanın devam ettiğine de değinen Başkan Yanılmaz, "Kent Bilgi Sistemi Bütün bilgileri içermektedir. Artık benim arsam konut mudur, ticari midir, sanayi midir, yeşil alan mıdır gibi konularda, kimse imar komisyonuna veya imar müdürlüğüne veya belediyemize gelme ihtiyacı duymayacak. Ana parselini girdiğinde arsasıyla ilgili bütün değerlere ve bilgilere ulaşmış olacak. Emsali kaçtır, kaç kat bina yapabilir, konut mu yapabilir inşaatta, ticari bir alan mıdır bunu bulunduğu yerden öğrenebilir. Özellikle Almanya'da, Hollanda'da, Fransa'da çok hemşerimiz var. Onlarında Elazığ'da arazileri var. Onlar arazileriyle ilgili bilgi almak için birine telefon açıp,' git belediyeden şu bilgiyi öğren' ihtiyacı duymayacak. Oradan bilgisayarın başında bu sistemle bütün bilgileri ulaşma imkanı elde etmiş olacak. 1 Milyon 100 bin lira değerinde olan bir yatırımdır. Bu yatırım Çevre ve Şehircilik bakanlığından hibe yoluyla almış oluyoruz. Elazığ'ımızda yapmış olduğumuz bu yatırım aynı zamanda diğer illerimizde de örnek bir yatırım olarak gösteriliyor" dedi.

Elazığ'da otopark sorununun olduğunu herkes gibi kendilerinin bildiğini ve bu nedenle elektro mekanik otopark kurduklarını aktaran Yanılmaz, bu sistemle 5 aracın sığabileceği alana 48 aracın park etme imkanını getirdiğini ifade etti. Yanılmaz, elektro mekanik otoparkları şehrin küçük mekanlarda bulunan park yapılabilecek alanlara yaparak geliştirmeyi de düşündüklerini ifade etti. Sosyal belediyecilik anlamında ücretsiz olarak Alo 188 Hattı ile cenaze hizmetlerini verdiklerini de anlatan Başkan Yanılmaz, Cenazesi olan birinin Alo 188'i aradığında başka hiçbir şeye karışmadan karşılıksız olarak hizmetten faydalandığını dile getirdi.

Önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi de aktaran Başkan Yanılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Mobilyacılar, hurdacılar, demirciler ve gıda toptancıları sitesi gibi şehrin merkezinde olup ağır vasıtaların girip çıkmasına vesile olan bu iş alanlarını yine değişik siteler kurarak şehrin dışına alacağız. Daha modern yapılar içerisinde onların hizmet vermelerine vesile olan siteleri hep birlikte kuracağız. Elazığ'daki yıllar önce yapılmış olan bugün dayanım gücünü kaybetmiş olan yerlerdeki kentsel dönüşüm çalışmalarımıza hız verdik. Geldiğimiz günden beri göreve geldiğimiz günlerde bakanlar kurulu kararıyla liste ilan edilmiş olan Cumhuriyet Mahallemizdeki Sarı evlerin bulunduğu alanı daha da hızlandırdık. Elazığ'da kentsel dönüşüme bir örnek olarak çalışmaya başlamış olacağız. Aynı şekilde Cumhuriyet, Sürsürü, Zafran, Karşıyaka, Salı Baba,, Kızılay, Aksaray, Gümüşkavak ve Çatal Çeşme Mahallerimizde de kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam etmektedir. Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakım evi de şuan yapım aşamasında devam ediyor."

Elazığ'ın 6 şeritli yollarla tanıştığını da belirten Yanılmaz, Bosna Hersek Bulvarı'nın yapım çalışmasına da başladıklarını ifade etti. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Yanılmaz, 2 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement