Başkan Yardımcısı İlhan, Avusturya'da İstişare Toplantısına Katıldı - Son Dakika
Yerel

Başkan Yardımcısı İlhan, Avusturya'da İstişare Toplantısına Katıldı

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın Nisan Ayı’nda Avrupa’da yaşayan Aksaraylılarla yapacağı istişare toplantısı öncesinde Avrupa’ya giden Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz İlhan, Avusturya’da istişare toplantısına katıldı.

17.02.2015 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı'nın Nisan Ayı'nda Avrupa'da yaşayan Aksaraylılarla yapacağı istişare toplantısı öncesinde Avrupa'ya giden Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz İlhan, Avusturya'da istişare toplantısına katıldı.

Avrupa'da ki Aksaray dernekleri yöneticilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantının açılış konuşmasını yapan Avusturya Aksaraylılar Derneği Nusret Kavas, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Aksaray'dan buralara gelerek bizleri ziyaret eden Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz İlhan'a hoş geldiniz diyorum. Avrupa'da Aksaray nüfusu çok fazla ancak dernek sayımız az. Mesela örneğin Avusturya'da bir tane. Almanya'da ise kardeş derneklerimiz var elbette ama sayılarımız yeterli değil. Bunun yanı sıra bizlere her fırsatta destek veren ve bizleri unutmadığını göstermek için bizleri ziyaret etmeye hazırlanan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı'ya çok teşekkür ediyorum" dedi.

Almanya Aksaraylılar Dernek Başkanı Rasim Çetin ise yaptığı açıklamada, "Koordine toplantısına bizler ev sahipliği yapmıştık. ve şimdi Avusturya'dayız. Bizleri koordine ve istişare toplantısında yalnız bırakmayan dernek başkanları ve üyelerine buradan teşekkür ediyorum. İnşallah istişaremiz hayırlı olur" diye konuştu.

Avrupa'da ön hazırlık ve istişare toplantısı için hazırlanan 9 günlük gezi programını Avursturya'da sürdükleri aktaran Başkan Yardımcısı Yılmaz İlhan, "Öncelikle Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve tüm Aksaraylılar adına sizlere selam getirdik. Biz 9 günlük program için yola çıktık. Bu programı hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ulaşmak istediğimiz daha geniş alana ulaşmayı hedefliyoruz ki, istişaremiz sürekli hale gelsin. Sizlerden desteği ve isteği doğrultusunda bu toplantıların sürekli hale getirebiliriz. Tabi ki Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız öncülüğünde yeni Türkiye yolunda bizlerde kendi şehrimiz neler yapabiliriz, şehrimizin hangi yönünü ortaya çıkarabilir adına bu yola başvurduk. ve seçim çalışmaları öncesi Büyükşehir Başkanları STK'lar mahalle temsilcileri mahalle muhtarları bir çok kişiyle yapmış olduğumuz istişare sonucunda 118 proje belirledik. Bu 118 projenin de 9 ay gibi kısa bir sure içerisinde 40 tanesini gerçekleştirdik. Bundan sonraki projelerde Aksaray'da yapılması gerekenleri istişare etmek için buradayız. Sizlerle yapmış olduğumuz istişareler sonucunda projelerimizi yapmaya başlayacağız" şeklinde konuştu. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Yardımcısı İlhan, Avusturya'da İstişare Toplantısına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement