Başkan Yaşar Hemşehrileriyle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Başkan Yaşar Hemşehrileriyle Buluştu

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Afyon İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Geleceği birlikte kuruyoruz Afyon buluşması” konulu toplantıya katıldı.

01.06.2015 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Afyon İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Geleceği birlikte kuruyoruz Afyon buluşması" konulu toplantıya katıldı.

Afyon İl Başkanı Nevzat Ercan'ın ev sahipliğinde Güral Otel'de düzenlenen toplantıya, Milletvekili adayları Burcu Kayıkçı, Bekir Kasap, Sultandağlı Belediye Başkanı Osman Acar, Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, Evciler Belediye Başkanı Saim Özer ile Afyonlu işadamları ve sivil toplum örgütleri liderleri katıldı.

ENİNDE SONUNDA DEMOKRASİYİ İŞLETECEĞİZ

Afyonlulara seslenen Yaşar, siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Demokrasinin bütün kuram ve kurallarıyla işlemesi için de basının özgür olması lazım, demokratik kitle örgütlerinin korkmadan, yılmadan ülkenin gerçeklerini söyleyebilmesi lazım. Ülke hepimizin ülkesi, siyasi partilere üye olan ya da olmayan bütün yurttaşlarımız bu ülkenin eşit yurttaşlarıdır. Biz bu gün bulunduğumuz noktalardaysak hepimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına borçluyuz. Bizim yeni diktatörlere, yeni halifelere, yasama, yürütme, yargı hepsini ben idare ederim diyenlere söyleyecek tek sözümüz var, 'Biz demokrasiyi sevdik ve demokrasiyi bu ülkede eninde sonunda tüm kuram ve kurallarıyla mutlaka işleteceğiz."

BU BÖYLE GİDEMEZ, GİTMEMELİ

Yaşar, başka ülkelerde de seçimler yapıldığını hatırlatarak şunları söyledi: "İktidar çıkıp yaptıklarını anlatıyor, muhalefet kendi düşüncesini aktarıyor, medya özgür şekilde olanları halka yansıtıyor, vatandaşta o sandığa giderken her şeyi öğrenerek vicdanına göre karar veriyor. Türkiye bugün geldiği noktada ekonomik olarak, demokrasi olarak, adalet olarak tıkanmıştır. Eğer ülkemizde gelecek kuşaklara, torunlarımıza güzel bir Türkiye bırakmak istiyorsak sandıkta bu hesaplar görülmeli. Bu iktidar yorulmuştur. Yaptıkları güzel şeylere teşekkür ediyoruz, çünkü bizim kaynaklarımızı harcadılar. Ama bugün geldikleri noktada artık kendi içlerinde bile tartışılan ve yanlış yaptık diyen sesler yükseliyor."

KÖYLERDE BACALAR TÜTMÜYOR

Yaşar, 20 sene önce Afyon'un sanayicileri olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Afyon bu bölgede en güçlü kalkınan il. Coğrafi bakımdan, ekonomik bakımdan Afyon gelişmeye, göç almaya müsait bir il. Şimdi Afyon'un göç vermesini ne anlıyorum ne de içime sindirebiliyorum. Afyon'da bu kadar kaynak varken köyler boşalmış, kazalar boşalmış. Kaçıyor insanlar, gençleri durduramıyorlar. Üretim düşmüş, hayvancılık bitmiş, pancar ekimi sınırlanmış, üretici ürettiğinin karşılığını alamıyor, onun için göçüyor. Bütün Türkiye'deki köylerin ocağına incir ağacı dikildi. Bacalar tütmüyor." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Yaşar Hemşehrileriyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement