Başkan Yılmaz'dan Özel İdare Personeline Hem Müjde Hem Uyarı - Son Dakika
Yerel

Başkan Yılmaz'dan Özel İdare Personeline Hem Müjde Hem Uyarı

Başkan Yılmaz\'dan Özel İdare Personeline Hem Müjde Hem Uyarı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "30 Mart’tan itibaren hepinizin sözleşmesi yenilenecek.

04.03.2014 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "30 Mart'tan itibaren hepinizin sözleşmesi yenilenecek. Ancak bu demek değildir ki olan düzene devam. Böyle bir cennet yok. Hepinizin çalışması ve üretimine bakacağız" dedi.

Samsun İl Özel İdaresi'nde çalışan sözleşmeli personellerle bir araya gelen Başkan Yılmaz, 30 Mart yerel seçimleriyle birlikte belediyeye devredilecek olan İl Özel İdaresi'nde çalışan personellerin işlerine belediyede devam edeceğini söyledi. Başkan Yılmaz, "Arkadaşlar bizim işimizle ilgili olaya biz siyaset vesaire piyasada konuşulan eğri büğrü lafları dahil etseydik, şimdi bu şehri bu hale getiremezdik. Biz buraya işimizi konuşmaya geldik, siyaset yapmaya gelmedik. Rahatsız olacak olan varsa Allah'ın selameti başına olsun. Ben sizlerin içini rahatlatmak için buraya geldim. Siyasi parti propagandası yapmaya gelmedim. Benim bütün hayat felsefem, ne yapıyorsam insanın memnuniyetini esas alırım. Bu işin insan neresinde diye sorarım. Çünkü insanı mutlu edersen Allah da seni mutlu eder. 30 Mart'tan itibaren hepinizin sözleşmesi yenilenecek. Ama bu demek değildir ki olan düzene devam. Böyle bir cennet yok. Hepinizin çalışmasına ve üretimine bakacağız. Bakmazsak olmaz. Ekmek aslanın ağzında ama hayatın ortasında da insan var. İnsanın hakkını hukukunu gözetmek bizim ilk önce yapması gereken bir şeydir" diye konuştu.

"İNSANLAR KÖYE DOĞALGAZ İSTİYOR"

6360 sayılı Kanun'un çıkmasının nedenleri altında yeteri hizmet gidememesinin olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bu kanun neden çıktı? Köylere yeteri kadar hizmet gidemedi. Cumhuriyet bunu başaramadı. Başardıysa da 2023 hedeflerine yakışan bir köy şartları yok dendi. 'Biz belediyelerde birikimlerimizi getirdiği üretme ve iş yapma kabiliyetimizi köylere taşıyabilmek için buralara belediyelere bağlayalım' dendi. Kanun budur. Bizim Cumhuriyet boyunca yapılamamış ya da eksik yapılmış olabilir. Geçmişi kötülemiyorum. Hizmetlerin hepsi değerlidir. Hizmet edenlere minnet ve şükranlarımızı iletiyorum, Allah onlardan razı olsun. Türk insanı bununla yetinmiyor. Gidiyoruz bir köy eksiklikler bitmiyor. İnsanlar köye doğalgaz istiyor. Bunları yapmak zorundayız. Türk insanı artık merkezde ne varsa köyünde de onu istiyor. O zaman diyoruz ki bu önümüzdeki 5 sene başka bir 5 sene olacak" şeklinde konuştu

"KİMSE BULUNMAZ HİNT KUMAŞI DEĞİL, BUNA BEN DE DAHİL"

1970 yılından beri hayatın içinde olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz şöyle konuştu: "1970'den beri ben hayatın içindeyim. İnsan idare etmek ne demektir çok iyi bilirim. Ben de tırnaklarımla hayata tutundum ve 15 senedir belediye başkanlığı yapıyorum. 30 Mart'tan itibaren sözleşmeleriniz yenilenecek. Ama bir Allah'ın kulu 'ben şuradaki iş olursa yaparım. Burada ki iş olursa yapamam. Gidemem ya da kalamam' derse hiç kusura bakmasın, onunla işimiz olmaz. Koşar adım işinin başında olan herkesle biz çalışmaya hazırız. Samsun'da 200 kişiyi bırak işçiye 250 işçiye daha ihtiyacımız var. OSB'lerde çalışacak üretecek insana ihtiyaç var. Bizim çalışacak üretecek adama ihtiyacımız var. Yatırmaya paramız ve tahammülümüz yok. Şunun için yok: '90 senelik Cumhuriyetin yapamadığını önümüzdeki 5 sene içerisinde yapacağız' diye talimat aldık. Eski düzenle devam edemeyiz, daha fazla çalışacağız. Daha üretken olacağız. Ben sizin karşınıza geçsem Cennet vaat etsem olmaz. Burada ki 200 kişinin yerine olmak isteyen dışarıda 5 bin kişi var. Sınav yapacağız diyelim yarın buraya 10 bin kişi gelir. Onun için bir de duruma bu boyuttan bakın. Kimse bulunmaz Hint kumaşı değil. Buna ben de dahil. Ben daha iyi hizmet etmek için bana 5 yıl daha fırsat verin diye taleplerde bulunuyorum. Benim de alternatifim var. Siz yeter ki işinizi yapın. İşini yapmayana ihtiyacımız olmaz. Ben ne yapabilirim diye düşünün. Burası bitti. Herkes Samsun'un ilçelerine gidecek, buna ben de dahilim. Beni sabahın 6'sında ya da akşamın 12'sinde göreceksiniz. Doğru, dürüst olalım üretelim ve yapalım hepimize ekmek vardır bu şehirde."

Düzenlenen toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Haluk Şimşek, sendika başkanları ve çok sayıda personel katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Yılmaz'dan Özel İdare Personeline Hem Müjde Hem Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement