Başkan Yılmaz'dan Trump'a "Kudüs" Tepkisi - Son Dakika
Politika

Başkan Yılmaz'dan Trump'a "Kudüs" Tepkisi

Başkan Yılmaz\'dan Trump\'a "Kudüs" Tepkisi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına tepki göstererek, “O kararı veren Amerika Başkanı’nı ben buradan lanetliyorum.

07.12.2017 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ABD'nin Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki göstererek, "O kararı veren Amerika Başkanı'nı ben buradan lanetliyorum. Sana ne Kudüs'ten, sana ne İsrail'den. Bu yanlıştan kısa zamanda dönülmesini umuyorum" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun ve ilçelerdeki sanayici ve iş adamlarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Programda son zamanlarda ülke üzerinde oynanan oyunlara değinen Yılmaz, "Cadı kazanı gibi kaynayan bir Orta Doğu var ve şeytani bir takım planlarla Orta Doğu'ya yeni şekiller vermeye çalışan dünyanın egemen güçleri var" ifadelerini kullandı.

Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan ABD Başkanı Donald Trump'u sert sözlerle eleştiren Yılmaz, "O kararı veren Amerika Başkanı'nı ben buradan lanetliyorum. Sana ne Kudüs'ten sana ne İsrail'den. Bu yanlıştan kısa zamanda dönülmesini umuyorum. Sultan Abdülhamid Han 'Mekke Allah'ın haremidir. Medine Resulullah'ın haremidir. Kudüs müminlerin haremidir. Biz var olduğumuz sürece Kudüs düşmeyecektir!' demişti. Bu, 110 sene önce de böyleydi bugün de böyle, dünya var olduğu müddetçe de Kudüs müminlerin haremi olarak kalacaktır inşallah" diye konuştu.

Yaşanan bu olayın 'lafın bittiği yer' olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Ekonomik olarak güçlü bir ülke olmaktan başka çaremiz yok demek için bundan daha iyi bir örnek olamaz. Her musibet bir hayra delalettir. Bu musibetten de bir hayır çıkar inşallah. İslam alemi buradan aldığı ders ile başka yeni girişim ve ittifaklara yönelir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Ekonomiyi kalkındırmak için el ele tutuşmalıyız"

Son olarak "Ekonomik olarak güçlü olmamız lazım" diyerek sanayicilere ve iş adamlarına da seslenen Yılmaz, şunları söyledi: "Bizim bileğimizi küt diye yere yatıracak cesareti hemen kendinde bulsun. ya bir dakika onun bileği öyle kolay bükülmez dedirtecek ülke olmamızı anlamamız için acaba son birkaç yıl içerisinde uluslararası ilişkilerde karşılaştığımız olaylar yetiyor da artmıyor mu? Bunların örneği Rıza Sarraf olayı ve hain terör örgütü FETÖ. Her taraftan bizi kuşatmaya çalışıyorlar ve ekonomisiyle kalkınmış bir ülke olmamız istemiyorlar. Onun için çok çalışmamız gerektiğini her ortamda söylüyorum. Bizler kentimizin ve ülkemizin ekonomisini kalkındırmamız için el ele tutuşmalıyız. Zenginleşerek, etrafımızda gücümüzü sınayan hainlere karşı dimdik durmalıyız."

Başkan Yılmaz'a programda Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk da eşlik etti. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başkan Yılmaz'dan Trump'a 'Kudüs' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement